thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
Goodbye Lorita, wherever you've gone..

If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Mon Feb 20, 2017 9:50 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 1:49 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2017 1:36 pm
Posts: 2
Location: Chicago, IL
My T40 has a BG2200 wifi card, which is absolute junk. It disconnects constantly (probably due to interference) even if I am sitting 5 feet away from my router. I have read that this card is junk anyway.

At any rate, what I am looking for is either an N card, or better yet, a dual band card. Will just about any card fit and work in my T40 ?? I have already performed the No-1802 BIOS hack. Recommendations would be appreciated. Much thanks in advance. Thinkpads Uber Alles!


.High*Ping*Drifter.

"The tech-support business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good techs die like dogs for reasons that are never made clear. There's also a negative side." (with apologies to Hunter S. Thompson)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 7:16 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Sep 22, 2015 10:59 pm
Posts: 673
Location: Toronto, Canada
HighPingDrifter wrote:
My T40 has a BG2200 wifi card, which is absolute junk.

It is not a junk for me, or at least not a junk in the option to pick (2200BG or 2915ABG) as 2915ABG is more junk.
HighPingDrifter wrote:
It disconnects constantly (probably due to interference) even if I am sitting 5 feet away from my router. I have read that this card is junk anyway.

Seems like a driver issue to me. I had that exact same issue when I used Windows XP driver in Windows 7! Problem solved with a Windows Vista driver and that Vista driver still works flawless to me in Windows 10! In fact I am typing this on a T43p frankenpad (but without SATA mod) with that card in Windows 10! If still disconnects from time to time, I suggest you to take out the card, clean out the contacts and then pop it back in, that fixed the disconnection issue for my mom's X220i!
HighPingDrifter wrote:
At any rate, what I am looking for is either an N card, or better yet, a dual band card. Will just about any card fit and work in my T40 ?? I have already performed the No-1802 BIOS hack. Recommendations would be appreciated. Much thanks in advance.

Back to the topic, AFAIK most of the Atheros based miniPCI WLAN card will work with this machine as long as the BIOS mod is performed (which you already did).

_________________
Patience, boys. All good things to those who wait. – Mother Gothel (Tangled)
_________________________________
T23 PIII 1.13ghz 1gb W7
A30p PIII 1.2 1gb W7
T43p 15": 2.26 UXGA 2gb W10
T43 14.1" 1.86 SXGA+ 2gb W10
both have fp + Hitachi 160gb w/o Err 2010
T530i 15.6" i7 16gb W10


Top
   
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 8:11 pm 
Offline
Admin
Admin

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 17005
Location: Mt. Cobb, PA USA
TP-LINK TL-WN861N is about the only decent wifi-N I'm aware of, that will fit in a T40.

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.
And don't forget the Motherboards! Refreshing webpages is advised!


Top
   
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:52 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2017 1:36 pm
Posts: 2
Location: Chicago, IL
kfzhu1229 -- I am running WinXP on it, don't think Win7 would run well on it so I have not upgraded it. I only use it for emailing and writing, so no big concern about the lack of updates, etc...


.High*Ping*Drifter.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 17, 2017 3:04 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Wed May 19, 2010 11:21 pm
Posts: 534
Location: Pardubice, Czech Republic
My x24 has a 2x2 with a Qualcomm Atheros chip, AR9223. It uses the ath9k module. The TX power is adjustable and it's got a powersaving mode.

_________________
[all run debian||derivative] x21 x22 [xiphmont led] x24 x60 x60s [libreboot, led] x60t x61 x61s x61t x200s x220 R40 R60e R61 R400 T41 T60 T400 [libreboot, P9600] T410 T420 T420s 370c 380ed 600e


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited