thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
Goodbye Lorita, wherever you've gone..

If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Fri Mar 24, 2017 8:52 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 311 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 11 Next

Would you pay $54 for such kit for X220T/X230T?
Yes 88%  88%  [ 52 ]
No 12%  12%  [ 7 ]
Total votes: 59
Author Message
PostPosted: Mon Feb 06, 2017 5:43 am 
Offline

Joined: Sat Dec 31, 2016 10:06 am
Posts: 40
Location: Exeter, UK
I'm patiently waiting for the second batch, my X220 screen has finally died (It had a hairline crack running through it)

_________________
X220, 2.8 i7, 16gb 1866mhz, 512gb Samsung msata boot and 480gb Sandisk ssd storage
T22, 1ghz PIII, 512mb PC100 Ram, 128gb ssd boot and 320gb Weston Digital Storage
T21, ???ghz PIII, ???mb PC100 Ram, Its a parts donor that may see life again!


Top
   
PostPosted: Mon Feb 06, 2017 1:27 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 16, 2017 7:06 pm
Posts: 14
Location: Rochester, NY
Just recieved a 1080p panel from win0win! Now to patiently wait for the kit :)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 6:06 am 
Offline

Joined: Thu Jun 16, 2016 4:55 am
Posts: 44
Location: Manchester, UK
carcuevas wrote:
Well I order some samples for the FFC, I think the problematic is as you said the LVDS, the FCC cables have a limit for flexing, after this limit they cannot assure it's not working, the one I orderr now they resists 20 times 180 degrees let's see how they will work... they should arrive soon :)


@carcuevas, @technopanda: can you share a source for the LVDS cable? One of mine are wrong from the get-go (probably went wrong in the repair shop). It's 180 degrees bent. Effects are flashy to blank screen. I could make it work though I even dread using the keyboard now. @nitrocaster may be able to send one though not sure about the postage costs?

Off topic, probably I should ask it on eGPU reddit... If my expresscard is plugged in, the machine won't go past POST. Tried removing battery and hard-resetting by pressing the power for 30 seconds. It worked once (simple laptop overheating?) but then I made the mistake of running the eGPU without the external power source on. Worked for 2-3 hours and eGPU got disconnected again. So, I suspect it may have drawn too much power from the express card slot and fried that? The machine boots fine without the express card + the same setup (Beast v8 + GTX1060) is working fine on my W520. Once I replace the LVDS cable I may retry but not willing to risk my other X230..


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 6:20 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Sun Oct 16, 2016 10:53 am
Posts: 62
Location: Prague, Czech Republic
Hi seasonshu, actually I got mines as a sample from here http://katalog.we-online.de/en/em/FFC_0_50_TYPE_2_6877XXXXX002/687728050002?m=n&sp=http%3A%2F%2Fwww.we-online.de%2Fweb%2Fen%2Felectronic_components%2Fsearchpage_PBS.php%3Fsearch%3D687728050002&_ga=1.239040000.1058753727.1486638987 specifically the 28pins reference: 687728050002 , it's just maybe my impression but it looks for me that they are a bit more quality ones than the one I got... About prices and so I cannot tell, I just got a couple of them as samples, since I could not find any Wurth distributor for electronics here in Czech Republic...


Admin note: there's no need to quote every message! If you are the first to answer anybody's post,
please click on the post reply button on the left. Thank you.

_________________
Running Debian on x230 (i5-3320m-12GB-250GB Samsung 850EVO-FHD mod by Nitrocaster + LP125WF2SPB4)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 6:46 am 
Offline

Joined: Sat Jul 23, 2016 7:38 am
Posts: 21
Location: London, England, UK
@seasonshu I don't have any issue with the internal LVDS cable in my X230. Sorry I can't provide any helpful information about where to getting a replacement cable.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 7:15 am 
Offline
Admin
Admin

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 17112
Location: Mt. Cobb, PA USA
I posted about those cables earlier: viewtopic.php?p=794115#p794115

Farnell UK has only 10cm and 15cm in stock
http://uk.farnell.com/webapp/wcs/stores ... 303336&vw=

10cm works fine (someone else on the forum tried it.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 8:09 am 
Online
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Oct 11, 2013 7:45 pm
Posts: 734
Location: Avon Lake, Ohio, United States
Just out of curiosity, are there any differences between batch 2 and batch 1, either from a software or hardware perspective?

_________________
Daily: W520 i7-2860QM·Quadro 2000m·IPS FHD | T420 i7-2640M·NVS 4200m·IPS FHD | X220 i7-2640M | T601F T9900·NVS 140M·IPS UXGA
Wife's: T61p T9500·2010 FX570m·WUXGA | X220T i7-2640M
Others: T400·61p·61·60·43·42p|X41T·24·23·22|G41|A31p·22m|TransNote|380D|365XD|701C|755C


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 8:17 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Sun Oct 16, 2016 10:53 am
Posts: 62
Location: Prague, Czech Republic
RealBlackStuff wrote:
I posted about those cables earlier: viewtopic.php?p=794115#p794115

Farnell UK has only 10cm and 15cm in stock
http://uk.farnell.com/webapp/wcs/stores ... 303336&vw=

10cm works fine (someone else on the forum tried it.



Yep I can confirm that, it's exactly the one I am using ...

_________________
Running Debian on x230 (i5-3320m-12GB-250GB Samsung 850EVO-FHD mod by Nitrocaster + LP125WF2SPB4)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 8:21 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
theterminator93 wrote:
any differences between batch 2 and batch 1, either from a software or hardware perspective

4th revision has separate power rail for LCD logic and more convenient aux power pad placement. Regarding the firmware - I don't plan anything yet, but we'll see.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 8:42 am 
Offline

Joined: Thu Jun 16, 2016 4:55 am
Posts: 44
Location: Manchester, UK
carcuevas wrote:
RealBlackStuff wrote:
I posted about those cables earlier: viewtopic.php?p=794115#p794115
Farnell UK has only 10cm and 15cm in stock
10cm works fine (someone else on the forum tried it.

Yep I can confirm that, it's exactly the one I am using ...


Thank for both RealBlackStuff and carcuevas, I was sure I read about 10cm cable somewhere.. How does it fit under the keyboard?
Actually UK or not, the delivery charges are extraorbitant. Farnell being the 'best' with £2.42+£3.95 shipping. Maybe I should ask for a 'sample' from Wurth (ehm, if I am honest, maybe they won't mind?)

So am I looking for "FFC Flat Cable, Standard 28-pin, 0.5mm Pitch, 50mm Length, Opposite sided contacts" (did I missing anything?) (or, up to 100mm).


Top
   
PostPosted: Thu Feb 09, 2017 9:08 am 
Offline
Admin
Admin

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 17112
Location: Mt. Cobb, PA USA
There are plenty more FFC options in the UK, but most have a lousy, nondescript website that gives you zilch useful information.
Google with: ffc cable, uk
and try calling them.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 11, 2017 1:41 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:42 am
Posts: 6
Location: Zagreb, Croatia
You can add win0win's AliExpress shop to the list of recommended sellers.

I asked for and got two LP125WF2-SPB4 for $59 each incl. shipping.
https://www.aliexpress.com/item/B125HAN ... 29067.html

I installed one in my i5 x220 and it is working perfectly except brightness fixed at 65% when running on battery (fixed by uninstalling Lenovo power something something).

The other was for my i7 x220. No picture. Troubleshooting, no picture. Tried the other FHD panel, no picture. Old panel back, no picture. Troubleshooting, fuse f12 32V 1A blown :(.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:15 am 
Offline

Joined: Sat Jan 17, 2009 11:31 pm
Posts: 22
Location: London, Ontario, Canada
Waiting for a status update on the next batch :-)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:58 am 
Offline

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:42 am
Posts: 6
Location: Zagreb, Croatia
Waiting for https://www.aliexpress.com/item/10-Pcs- ... 95118.html :)


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 11:56 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
Update: 2nd batch production is going to take a little bit longer than expected due to delayed shipping of some components.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 1:42 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2017 5:26 pm
Posts: 11
Location: San Francisco, CA
Thanks for letting us know @nitrocaster

I was wondering how well this mod will likely work with hackintosh macOS Sierra?

It is completely equivalent to plugging in a 1080p monitor into the DisplayPort port on the dock while the laptop is docked, right?

If so, then there should be no trouble at all.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 2:20 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
It's eqivalent to plugging in a 1080p monitor into the DisplayPort on the dock and using dual display confiruration with mirroring.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 2:57 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2017 5:26 pm
Posts: 11
Location: San Francisco, CA
Cool, my LCD panel arrives tomorrow!


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 5:28 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 20, 2016 3:11 am
Posts: 11
Location: Colchester, Essex, UK
Hi all,

I have instaled the kit and 1080p lcd with no issues, but how to you get the intel dithering to function?
I can't read the readme files and when I run the program nothing seems to happen at all....

Thanks.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 5:36 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
This program adds its icon to the system tray. Its menu is pretty much self-explanatory and straightforward.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 5:41 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2017 5:26 pm
Posts: 11
Location: San Francisco, CA
nitrocaster wrote:
Update: 2nd batch production is going to take a little bit longer than expected due to delayed shipping of some components.


Got it. What's the updated ETA? Before March?


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 5:44 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 20, 2016 3:11 am
Posts: 11
Location: Colchester, Essex, UK
nitrocaster wrote:
This program adds its icon to the system tray. Its menu is pretty much self-explanatory and straightforward.


Thank you :)


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 5:45 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
Probably no. I updated the first post.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
PostPosted: Tue Feb 21, 2017 10:32 am 
Offline

Joined: Sat Jan 17, 2009 11:31 pm
Posts: 22
Location: London, Ontario, Canada
If anybody has a kit they purchased and no longer need, please let me know.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 23, 2017 7:03 am 
Offline

Joined: Thu Feb 23, 2017 6:24 am
Posts: 1
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Guess I have missed the window to order.
Would be interested if there is a third batch.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 23, 2017 1:07 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 18, 2017 6:38 pm
Posts: 1
Location: Brest, France
dotsha747 wrote:
Guess I have missed the window to order.
Would be interested if there is a third batch.

Yeah me too.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 23, 2017 2:29 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 17, 2009 11:31 pm
Posts: 22
Location: London, Ontario, Canada
Truthfully, even if Nitrocaster makes a 3rd batch, selling them on ebay will be very easy. There was a kit on there a few weeks ago, 3 of them I believe and they were selling for a bit more than what he is asking.

I would possibly even consider two, depending how the first install goes.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 8:57 am 
Offline

Joined: Tue Nov 25, 2014 9:44 pm
Posts: 18
So, any chance to get this for X220 tablet? How many touch points will the modded display have, if it's possible?

_________________
TPY 260 on upgrade path


Top
   
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 10:01 am 
Offline

Joined: Mon Feb 20, 2017 5:58 am
Posts: 1
Location: Bautzen, Germany
renixreborn wrote:
dotsha747 wrote:
Guess I have missed the window to order.
Would be interested if there is a third batch.

Yeah me too.


Me too.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 12:51 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Posts: 365
Location: Moscow, Russia
Starlight5 wrote:
So, any chance to get this for X220 tablet? How many touch points will the modded display have, if it's possible?

Probably no. Replacing the LCD is too tricky, because it's glued to the protective glass.

_________________
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 311 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 11 Next

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited