thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
Goodbye Lorita, wherever you've gone..

If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Wed Mar 29, 2017 1:58 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: R30 IRQ error
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 3:25 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2011 8:38 am
Posts: 285
Location: Tarnow, Poland
Hello,

Working on another vintage project.
I've got a nice R30 in stock - however, when trying to boot it I get two errors:

ERROR
Warning: IRQ not configured - PCI
Bus: 00 Device: 13 Function:00
ERROR
Warning: IRQ not configured - PCI
Bus: 00 Device: 0A Function:00

Tried to set "auto-detect" on PCI devices in BIOS, but without success. After setting such thing I've got a stuck, black screen.

EDIT:
Disabling 2nd PCI device in BIOS causes helps with one error.

_________________
Dailies:
T601fL (T9500, 8Gb, Intel SSD, NOS nvs140m, 15,1" UXGA) - work
HP Elitebook 8710w (T9500, 8Gb, SSD, 1600M, AUO WUXGA) - multimedia
R61f - wife
R61f - kids
Collectibles:
T43, Z60t, G41
Under construction:
A31, A31p, 600X, R30, R52p


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 8:45 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Oct 11, 2013 7:45 pm
Posts: 737
Location: Avon Lake, Ohio, United States
What devices are installed in the CSC and mPCI slots?

_________________
Daily: W520 i7-2860QM·Quadro 2000m·IPS FHD | T420 i7-2640M·NVS 4200m·IPS FHD | X220 i7-2640M | T601F T9900·NVS 140M·IPS UXGA
Wife's: T61p T9500·2010 FX570m·WUXGA | X220T i7-2640M
Others: T400·61p·61·60·43·42p|X41T·24·23·22|G41|A31p·22m|TransNote|380D|365XD|701C|755C


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Sat Feb 25, 2017 4:26 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2011 8:38 am
Posts: 285
Location: Tarnow, Poland
Can't remember now, need to disassemble the unit to find out. Will get back tomorrow.

I think it's CMOS battery is dead as well.

_________________
Dailies:
T601fL (T9500, 8Gb, Intel SSD, NOS nvs140m, 15,1" UXGA) - work
HP Elitebook 8710w (T9500, 8Gb, SSD, 1600M, AUO WUXGA) - multimedia
R61f - wife
R61f - kids
Collectibles:
T43, Z60t, G41
Under construction:
A31, A31p, 600X, R30, R52p


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Mon Feb 27, 2017 3:26 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2011 8:38 am
Posts: 285
Location: Tarnow, Poland
I've got a modem daughter card in CDC slot.
mPCI is empty.

_________________
Dailies:
T601fL (T9500, 8Gb, Intel SSD, NOS nvs140m, 15,1" UXGA) - work
HP Elitebook 8710w (T9500, 8Gb, SSD, 1600M, AUO WUXGA) - multimedia
R61f - wife
R61f - kids
Collectibles:
T43, Z60t, G41
Under construction:
A31, A31p, 600X, R30, R52p


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Mon Feb 27, 2017 5:04 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Oct 11, 2013 7:45 pm
Posts: 737
Location: Avon Lake, Ohio, United States
Hm... Does removing the card cause the error to go away?

_________________
Daily: W520 i7-2860QM·Quadro 2000m·IPS FHD | T420 i7-2640M·NVS 4200m·IPS FHD | X220 i7-2640M | T601F T9900·NVS 140M·IPS UXGA
Wife's: T61p T9500·2010 FX570m·WUXGA | X220T i7-2640M
Others: T400·61p·61·60·43·42p|X41T·24·23·22|G41|A31p·22m|TransNote|380D|365XD|701C|755C


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Wed Mar 01, 2017 3:43 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2011 8:38 am
Posts: 285
Location: Tarnow, Poland
Nope.
However, when in bios - config - pci I made a change to two devices.
Disabling 4th PCI IRQ removed the first issue.
Changing anything in 2nd PCI IRQ makes the system to lag-blank screen directly after displaying the thinkpad-start logo.

_________________
Dailies:
T601fL (T9500, 8Gb, Intel SSD, NOS nvs140m, 15,1" UXGA) - work
HP Elitebook 8710w (T9500, 8Gb, SSD, 1600M, AUO WUXGA) - multimedia
R61f - wife
R61f - kids
Collectibles:
T43, Z60t, G41
Under construction:
A31, A31p, 600X, R30, R52p


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Wed Mar 01, 2017 9:14 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Oct 11, 2013 7:45 pm
Posts: 737
Location: Avon Lake, Ohio, United States
With a dead CMOS battery... clearing CMOS is probably perpetual. With a new CMOS battery, is there any effect?

Hmm. I'm at my wit's end, I'll have to admit.

_________________
Daily: W520 i7-2860QM·Quadro 2000m·IPS FHD | T420 i7-2640M·NVS 4200m·IPS FHD | X220 i7-2640M | T601F T9900·NVS 140M·IPS UXGA
Wife's: T61p T9500·2010 FX570m·WUXGA | X220T i7-2640M
Others: T400·61p·61·60·43·42p|X41T·24·23·22|G41|A31p·22m|TransNote|380D|365XD|701C|755C


Top
   
 Post subject: Re: R30 IRQ error
PostPosted: Fri Mar 03, 2017 12:54 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Fri Mar 04, 2011 8:38 am
Posts: 285
Location: Tarnow, Poland
I've reinstalled the CMOS battery. No effect. The system still hangs.
I'm losing hope really...

EDIT:
And directly after writing it, I've came to the solution!
Swapped the HDD. Set all the PCI IRQs at "11". And right now I'm at win98 installer window!

_________________
Dailies:
T601fL (T9500, 8Gb, Intel SSD, NOS nvs140m, 15,1" UXGA) - work
HP Elitebook 8710w (T9500, 8Gb, SSD, 1600M, AUO WUXGA) - multimedia
R61f - wife
R61f - kids
Collectibles:
T43, Z60t, G41
Under construction:
A31, A31p, 600X, R30, R52p


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited