thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Tue Sep 02, 2014 11:37 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 8:16 am 
Offline

Joined: Thu Jan 04, 2007 4:26 pm
Posts: 10
Location: Slovak Republic
Hi,

I have Thinkpad T60 2613-EAU with Windows 8 installed. My notebook is configured oneself. Processor Intel T7200, 2x 2GB RAM (3GB usable due to chipset limitation). Windows 8 Pro - 32 bit installed. I have problem that after installing Lenovo Hotkey features driver nothing on scrren is visible - sound, brightness, Led lamp etc. Lenovo at ist driver site says - Windows 8 capable. All drivers are from Microsoft via update, ATI radeon X1400 I was download from Microsoft catalogue site.

Any idea for help me? With Windows 8 64bit - same problem.

[b]Moderator edit:[/b] Moved topic to the appropriate forum.

_________________
ThinkPad T60 2613-EAU Core2Duo T7200 4GB RAM ATI X1400 SXGA 14" 320GB HDD Intel PRO/Wireless 3945ABG module upgraded.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 8:44 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 13401
Location: Mt. Cobb, PA USA
This is a Windows 8 problem, NOT a T60 problem!

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 04, 2013 2:25 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Mon Jul 13, 2009 2:50 pm
Posts: 658
Location: Meridian, Idaho & Oyer, Norway
When you say Hotkeys, I assume you mean both the brightness/sound with the display bars on the screen, and the Fn key combinations?

These all work on my T60 / Win8, except Fn+F8 that only takes me to the general mouse properties box and not the Lenovo Ultra-Nav menu. I however think I installed most of the drivers and system software in various compatibility modes, Win7, Vista and XP SP3. A couple of them were labeled to be Win8 compatible, but I think even one of these refused to install properly unless I did it in compatibility mode. So no exact clues to help you out here, but at least you know that it is possible to make it all work.

I also saved all the files I downloaded. So I can email my Hotkey driver file to you in case there is an issue that something has changed since I downloaded my drivers. But it's only 3 weeks ago, so I doubt that is the case.

_________________
Bjorn
T601 FrankenPad UXGA - R61i 8918 - T60 2007 - Z61m - T43p 2669 UXGA - T43 2668 SXGA - 2x T42 2373 - G40 2388 - 2x T30 2366 - T23 2648 - 770Z 9549 PIII - 600 2645 - 380ED 2635 - 701C 2630 - 750C 9545 - 2x 360Cs 2620


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 04, 2013 8:58 am 
Offline
Moderator
Moderator

Joined: Tue Jun 07, 2005 6:57 am
Posts: 9671
Try an older version of Hotkey Features. See following post for more info.
viewtopic.php?p=701309#p701309

_________________
DKB


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 06, 2013 7:04 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Thu May 06, 2004 7:49 pm
Posts: 109
Location: New England
I have not found a way to get Fn + F3, Fn + f4 to work on mine (T61). The rest work properly including the On-screen display.

As far as I can tell, there is no W8 Power Manager available from Lenovo still. Only a Power Manager Driver. Am I correct on this or am I missing something? :?:

_________________
7664-16U T61 14.1 WXGA, Win 7 Ultimate 32, 120GB Crucial SSD; 6457-CTO T61 15.4 WSXGA Win 8.1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 06, 2013 8:20 am 
Offline
Sophomore Member

Joined: Sun Aug 15, 2010 2:38 pm
Posts: 239
Location: Westminster, California
I don't think the T60 supports W8. W8 sounds like a complete disaster. Aight.

_________________
Có một ngày tuyệt vời!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 8:52 am 
Offline
Sophomore Member

Joined: Fri Apr 20, 2007 5:04 am
Posts: 159
Location: Hillerød Denmark
My T60 is running W8 with all functions working (Power Manager, Hotkeys.....) and no issues whatsoever. Very fast boot-time (15-20secs) and crisp performance. At last Microsoft made something usable..... :D

_________________
Hans-Henrik
T440 20B7S0HN00 - before this T60's fan with 3 in the family (daughter, son-in-law), T60p for one grandchild and an Ideapad U330 Touch for one more grandchild. All running Win8.1, superfast!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 10, 2013 10:51 am 
Offline
Sophomore Member

Joined: Fri Apr 20, 2007 5:04 am
Posts: 159
Location: Hillerød Denmark
Well, just today I did the stupid thing of going into "System Update". There was 3 important updates available, Thinkpad Hotkey integration driver (version 3.84.1500.0), Lenovo Patch Utility and Active protection system. I ticked the two first ones, since I use SSD, I do not need the last one.
So I installed the two. I do not think, that the "Patch utility" did any harm, but the update of the Hotkey driver made my OSD not working :evil: Fortunately, I made a restore point prior to this update, so I implemented this and now the Hotkey functions are working again :D
So in other words, the last Hotkey driver do not seem to work under Win8, I believe, that the former one (which is working fine) was the one for Win7.

_________________
Hans-Henrik
T440 20B7S0HN00 - before this T60's fan with 3 in the family (daughter, son-in-law), T60p for one grandchild and an Ideapad U330 Touch for one more grandchild. All running Win8.1, superfast!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 10, 2013 11:35 am 
Offline
Moderator
Moderator

Joined: Tue Jun 07, 2005 6:57 am
Posts: 9671
hhmcsv wrote:
So in other words, the last Hotkey driver do not seem to work under Win8, I believe, that the former one (which is working fine) was the one for Win7.

Yes that's true for the OSD, at least for all the "pre-Windows 8" era ThinkPads. I posted a link to the older version of the hotkey features driver above.

_________________
DKB


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 1:50 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Wed Sep 13, 2006 11:11 am
Posts: 720
Location: Northern NJ
Actually, the older version is not necessary if you install the latest version by changing its setup.exe file to Windows 7 compatibility.
At least it works well on my x220.

_________________
X220(Win8.1pro)~T60p~X100e(Win8pro)~S10~X31~X40~T42~T43~560X~600X


Top
 Profile  
 
 Post subject: X220 not a T60
PostPosted: Tue Mar 12, 2013 2:30 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Thu May 06, 2004 7:49 pm
Posts: 109
Location: New England
The original thread was on a T60. An X220 being a much newer machine is likely to have fewer problems with W8, or at least easier to fix. :??:

_________________
7664-16U T61 14.1 WXGA, Win 7 Ultimate 32, 120GB Crucial SSD; 6457-CTO T61 15.4 WSXGA Win 8.1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 13, 2013 3:57 am 
Offline

Joined: Thu Jan 04, 2007 4:26 pm
Posts: 10
Location: Slovak Republic
Hi.
Yes. Only older hotkeys and osd software version 3.81 works.

_________________
ThinkPad T60 2613-EAU Core2Duo T7200 4GB RAM ATI X1400 SXGA 14" 320GB HDD Intel PRO/Wireless 3945ABG module upgraded.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group