Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Search found 269 matches

by johnp126
Sat Sep 22, 2012 11:49 am
Forum: Windows 8
Topic: speedwise is Windows 7<Windows 8
Replies: 18
Views: 5393

Re: speedwise is Windows 7<Windows 8

much faster, quicker boot even on a nearly 4 year old W700. I do hate the new "metro" interface for a non touch device but i installed classic shell which works well and gives you back the nice old start menu, but can still use new style if you wish. impressive speeds, stupid decision to remove star...
by johnp126
Sat Sep 22, 2012 11:47 am
Forum: Windows 8
Topic: Anyone installed Windows 8 x64 from scratch ?
Replies: 14
Views: 5206

Re: Anyone installed Windows 8 x64 from scratch ?

i have very quick install on w700. after then installing some windows 7 drivers from lenovo all is working well. i selected classic shell to get back start orb and menu
by johnp126
Thu Aug 23, 2012 9:48 am
Forum: Windows 8
Topic: Windows 8 RTM and W700
Replies: 0
Views: 1015

Windows 8 RTM and W700

Its working well. I have two devices which I am not sure what software to install to fix it.. PCI Serial Port and PCI Simple communications controller.. Any help would be appreciated. (found it.. intel AMT and related drivers fixed the issue, the win 7 versions worked fine). I have the ViStart progr...
by johnp126
Wed Jun 23, 2010 7:55 pm
Forum: ThinkPad W500/510/520 and W7x0 Series
Topic: Lost files and unable to boot in win 7 64 bit W700 8GB ram
Replies: 2
Views: 716

Lost files and unable to boot in win 7 64 bit W700 8GB ram

i had this 2 x with a seagate 500gb momentus 7200 rpm drive. both times it seemed that after doing some upgrades (windows, lenovo) all of a sudden, while running odd things happend, like last time it could not find the blue tooth software, even though it was just unpacked, this time Symantec AV said...
by johnp126
Tue Jun 01, 2010 6:26 pm
Forum: ThinkPad W500/510/520 and W7x0 Series
Topic: W500 and docking issues
Replies: 1
Views: 705

W500 and docking issues

I have someone who i just upgraded to Vista SP2. He had and continues to have "hang" issues when docking. Doesn't even boot sometimes. I remember in xp there were hardware profiles, does Vista still have this and can they be deleted and then recreated? any ideas if this does not exist.. please advise
by johnp126
Fri Apr 23, 2010 3:34 pm
Forum: ThinkPad T6x Series
Topic: max memory on t61p?
Replies: 3
Views: 772

max memory on t61p?

i looked in memoryten and they state 2x2gb for 4gb total, kingston shows 4x4gb total 8gb. anyone know if it really supports 8gb? i have a fellow IT guy in my company that has it running 8gb. just wondered if it is official..
by johnp126
Tue Apr 20, 2010 8:01 pm
Forum: ThinkPad W500/510/520 and W7x0 Series
Topic: Can you upgrade a W701 to add digitizer/pantone sensor?
Replies: 8
Views: 4732

Can you upgrade a W701 to add digitizer/pantone sensor?

We have a high end W701 but it does not have the wacom digitizer and color sensor. From what Lenovo tells me you need that to do the Pantone color sensor with software. 60Y4938 ** this part number can be purchased and I opened up the W701 (took off the palmrest) and there is the connector on the mot...
by johnp126
Sat Apr 10, 2010 10:42 am
Forum: ThinkPad X200/201/220 and X300/301 Series
Topic: x301 with 128gb drive, trying to upgrade to 256gb
Replies: 3
Views: 948

Re: x301 with 128gb drive, trying to upgrade to 256gb

have not tried that, its odd i think there might be a problem with the disk controller. on some of the disks i can't even install the toolbox to test it, the drive passed the bios test. not sure how else to test
by johnp126
Fri Apr 09, 2010 4:40 pm
Forum: ThinkPad X200/201/220 and X300/301 Series
Topic: x301 with 128gb drive, trying to upgrade to 256gb
Replies: 3
Views: 948

x301 with 128gb drive, trying to upgrade to 256gb

having issues, using acronis to clone, the 256 (tried 2 different ones both lenovo) one was a samsung and one a toshiba. both seem to slow down when trying to open windows and you can see the hard drive light spinning wildly. can i have 2 bad drives?
by johnp126
Fri Feb 19, 2010 1:29 pm
Forum: ThinkPad T6x Series
Topic: Sata 1.5 vs Sata 3.0
Replies: 10
Views: 1507

Re: Sata 1.5 vs Sata 3.0

We use in both situations in the bay and in the std as an upgraded drive. Never had a problem before, last time i remember an issue was with PATA drives in T43 you'd get a bios issue and have to bypass it with ESC key.
by johnp126
Thu Feb 18, 2010 2:12 pm
Forum: ThinkPad T6x Series
Topic: Sata 1.5 vs Sata 3.0
Replies: 10
Views: 1507

Sata 1.5 vs Sata 3.0

We are having issues with T61p/T60 with new drives from Western Digital and Seagate. they do not seem to work in these models. I have searched and found info that you can use a jumper on 2 pins but that also did not work. Interestingly we found that in Vista 64 on a t61p the system would not see or ...
by johnp126
Sat Feb 06, 2010 1:12 am
Forum: Windows 7
Topic: Win7 Enhanced Experience, have you actually experienced it?
Replies: 6
Views: 1636

Re: Win7 Enhanced Experience, have you actually experienced it?

I never do that. I leave the build on but remove things I don't want or need, access connections, touchpad utility etc. the new builds don't really have a lot of junk. the EE does help in some times such as boot, suspend, resume and hibernate. i only do clean builds when it did not come with win 7. ...
by johnp126
Fri Jan 15, 2010 2:18 pm
Forum: Thinkpad - General HARDWARE/SOFTWARE questions
Topic: Express Card 2.0 (Generation 2) any thinkpads with this?
Replies: 0
Views: 598

Express Card 2.0 (Generation 2) any thinkpads with this?

Anyone know if any current / future models with express card 2.0 (gen 2) 34 or 54?. I have a w700 and we also have a x200 we are trying to see if they have.
by johnp126
Tue Dec 01, 2009 11:28 am
Forum: Windows 7
Topic: Upgraded W500 Vista64 to Win7 64, s partition ?'s
Replies: 0
Views: 545

Upgraded W500 Vista64 to Win7 64, s partition ?'s

so the s partition is bigger than it needs to be. i can make it small, but does anyone know what i can remove? there are many directories which appear to be the "vista" partition from the earlier build. There are hidden partitions from win7. Anyone know what can safely be removed from the S partition?
by johnp126
Fri Nov 13, 2009 9:13 am
Forum: Windows 7
Topic: Tips & Tricks to Speed up Windows 7 (your own build)
Replies: 16
Views: 3328

Re: Tips & Tricks to Speed up Windows 7 (your own build)

Link to the Phoenix Bios Video: http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/645/2.033/ I thought this was very interesting except it appears that it is a new PC3 bios (not sure what that means). They mention briefly that they "replaced" the bios on the 2 systems they have there. I do have RAID co...
by johnp126
Thu Nov 12, 2009 10:54 am
Forum: Windows 7
Topic: Tips & Tricks to Speed up Windows 7 (your own build)
Replies: 16
Views: 3328

Tips & Tricks to Speed up Windows 7 (your own build)

I thought it might be interesting to put all suggestions to speed improvements in Windows 7 in one area. I have Windows 7 64 bit on W700 Quadcore w 4gb ram, 320gb 7200RPM drive. I have these benchmarks: Boot AFTER "starting windows" is 36 seconds (to fingerprint login ) Shutdown 23 seconds Suspend &...
by johnp126
Fri Oct 16, 2009 5:54 am
Forum: Windows 7
Topic: What machine do you have Win7 running on
Replies: 46
Views: 8392

W700

I am running Windows 7 RTM 64 bit. All works very well except every once in a while i get a condition where some processes seem to take over the cpu. Its a quad core so it really should not bog down. I think it has to do with SMC.EXE from Symantec's Endpoint Protection. Even running unmanaged and th...
by johnp126
Sat Sep 26, 2009 10:46 am
Forum: Windows 7
Topic: UPDATED! slowness after Running a while? W700 W Win7 64 bit
Replies: 0
Views: 667

UPDATED! slowness after Running a while? W700 W Win7 64 bit

Update: seems as running a whlie causes same issue. Since its the weekend I did not "sleep" the computer but have the same results. After 18hrs have System Idle @70, taskmgr@10, smc@9 syntpenh@8 and nvPDsvc @3. The system is basically idle at this point but using >20% cpu. not sure why. I am also ru...
by johnp126
Mon Aug 24, 2009 6:09 am
Forum: Windows 7
Topic: Windows 7 64 bit ultimate RTM - Can't turn off admin (compat
Replies: 0
Views: 861

Windows 7 64 bit ultimate RTM - Can't turn off admin (compat

I have turned on "run as administrator" for a few apps in win 7, but after trying to remove it, they still ask the question "are you sure you want to run... xyz program. I clicked on any of the icons i have for the app and the box is unchecked for run as admin in compatibility mode so i am not sure ...
by johnp126
Thu Aug 13, 2009 6:07 am
Forum: Windows 7
Topic: windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC
Replies: 4
Views: 1377

Re: windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC

Spoke too soon. So I downloaded it and read it, before there were separate installs for x86 and x64, this states its one huge file (odd but oh well) so i downloaded and tried to install it. it shows "searchin for updates" then tells me its not compatible with my computer? have you installed on Windo...
by johnp126
Thu Aug 13, 2009 5:20 am
Forum: Windows 7
Topic: windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC
Replies: 4
Views: 1377

Re: windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC

Yes! Thank you so much! I kept looking but must have been too early. Thanks again!
by johnp126
Tue Aug 11, 2009 4:54 pm
Forum: Windows 7
Topic: Cloning of W700 (Image backup)
Replies: 3
Views: 1142

Re: Cloning of W700 (Image backup)

thanks.. so basically the only problem with acronis is loading the actual software, but once i have the latest version on a different computer and build the bootable cd, the structure itself of windows has not changed and will allow me to clone to another device? i have not done it via the boot befo...
by johnp126
Tue Aug 11, 2009 11:21 am
Forum: Windows 7
Topic: windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC
Replies: 4
Views: 1377

windows 7 RTM 64bit & remote server admin tools for the RC

I installed the RC tools which worked fine before on the RC, they installed but don't run on the RTM and can't be removed, they suggest removing via the KB article number under uninstall a program or from windows by checking the box in windows components to remove it, neither works. any ideas on rem...
by johnp126
Tue Aug 11, 2009 6:11 am
Forum: Windows 7
Topic: W700 Win 7 RTM 64 bit clean install, no sound with port rep
Replies: 1
Views: 867

W700 Win 7 RTM 64 bit clean install, no sound with port rep

using the port replicator port for sound to external speakers and you get nothing, the front audio out/headphones does work as well as the built in speakers. So far I have the clean Win 7 build and NO lenovo drivers other than the nvidia.
by johnp126
Tue Aug 11, 2009 6:08 am
Forum: Windows 7
Topic: Cloning of W700 (Image backup)
Replies: 3
Views: 1142

Cloning of W700 (Image backup)

Anyone know what to use for cloning? I want a full image backup and we used Ghost at one point, then switched to acronis true image echo workstation. the latest build installs but Win7 64 bit RTM says it is not compatible. What did they change? the RC ran with a previous version and cloned fine. Any...
by johnp126
Tue Aug 11, 2009 6:04 am
Forum: Windows 7
Topic: solved!
Replies: 1
Views: 808

solved!

the lenovo windows 7 team was able to get me a driver and not i am back with Aero!
by johnp126
Sun Aug 09, 2009 6:48 pm
Forum: Windows 7
Topic: W700 With Nvidia Quadra 3700 driver for Win 7 64 bit RTM?
Replies: 2
Views: 772

W700 With Nvidia Quadra 3700 driver for Win 7 64 bit RTM?

Odd that the RC of Win7 loaded a pre release driver but can't find one for RTM. only a thinkpad one will work as I have tried several from Nvidia and they do not support thinkpads. Anyone have any help? The basic issue is no areo.
by johnp126
Sun Aug 09, 2009 5:53 pm
Forum: Windows 7
Topic: Time to upgrade to Windows 7 for the W700?
Replies: 9
Views: 2345

Re: Time to upgrade to Windows 7 for the W700?

I have a W700 and have been running the RC since it came out. Now testing the RTM 64 bit Ultimate. Only issue that is a pain right now is there is no suitable Video driver so I can't run Aero, I only get std vga adapter to load. This i find odd because the RC loaded a working driver that was great w...
by johnp126
Thu Jun 25, 2009 7:33 am
Forum: ThinkPad X200/201/220 and X300/301 Series
Topic: suspend issues x200s. vista business 64, SP2
Replies: 3
Views: 914

suspend issues x200s. vista business 64, SP2

Anyone having issues with a docked x200s system? sometimes it takes a long time and lots of disk activity to go to sleep and sometimes you get a black screen when trying to come out of sleep and it won't. Any ideas? system has most think utilities removed but drivers are in place.
by johnp126
Sun May 17, 2009 10:35 am
Forum: Windows 7
Topic: X301 - 32-bit Vista Basic to 64-bit Windows 7
Replies: 2
Views: 1030

Re: X301 - 32-bit Vista Basic to 64-bit Windows 7

did the drivers install properly? i have both x301 and w700 and i could not get them installed. they kept saying it wasn't for this os or some similar msg and ended the install process. i use win7 rc with no lenovo install drives, all from win7 and other than those 2 devices its working great. i wil...

Go to advanced search