Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Search found 195 matches

by WilsonF
Wed Dec 26, 2012 10:11 pm
Forum: Thinkpad X60/X61 Series incl. Tablets
Topic: Improving an X61
Replies: 17
Views: 4785

Re: Improving an X61

As a business owner, my response to Windows 8 is "Red Hat." After all, why should I pay to train a lot of very productive employees, and pay MS an arm and a leg on top of that, to help the company be more like Google? However, with the little $5 add-on I mentioned, it's OK. Wait until you see Office...
by WilsonF
Wed Dec 26, 2012 5:43 pm
Forum: Thinkpad X60/X61 Series incl. Tablets
Topic: Improving an X61
Replies: 17
Views: 4785

Re: Improving an X61

Install Windows 8 on an SSD with at least 4GB of RAM and you will be amazed at the speed. If the user hates the interface (as most of us do) you can get a $5 applet at stardock.com that will give you a Windows 7 start menu. I have an X61t with Win8 64-bit and an X60t with Win8 32-bit and feel like I...
by WilsonF
Tue Dec 06, 2011 9:02 am
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: What kind of removal tape for drive removal on X220s?
Replies: 1
Views: 987

What kind of removal tape for drive removal on X220s?

Does anyone know what kind of tape is suitable to use as (what I assume is) antistatic and heat resistant tape that is on the 7mm disk drives for removal assistance in X220s? I want to replace my SSD with a larger one now that prices are dropping and want to avoid using tape with adhesive that will ...
by WilsonF
Wed Sep 28, 2011 12:30 pm
Forum: Pictures of your ThinkPad & desk setup
Topic: T60 Running the Developer's Preview of Windows 8
Replies: 36
Views: 17486

Re: T60 Running the Developer's Preview of Windows 8

You can revert to the classic interface in Windows 8 with a registry hack. You can find it with a search engine; I don't have it with me now. I think it enhances performance almost as much as an SSD although I haven't actually tested.
by WilsonF
Thu Sep 15, 2011 7:36 pm
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: Recent slowdown in X220 with SSD
Replies: 1
Views: 1074

Recent slowdown in X220 with SSD

Something has recently caused a drastic increase in the boot time of my X220 i7 with 8GB of RAM and the 160GB SSD (4286-CTO). I think it may be the display driver because the lag seems to be a delay with a black screen between the time when the "starting Windows" flag disappears and the GUI appears....
by WilsonF
Wed Sep 07, 2011 4:20 pm
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: OK to delete files downloaded by systemupdate?
Replies: 3
Views: 1382

OK to delete files downloaded by systemupdate?

System Update has downloaded over 1.5GB of files to C:\Program Files (x86)\Lenovo\System Update\session since I got my X220 in June.

Will I cause problems if I move these to somewhere other than my system drive (an SSD)?
by WilsonF
Wed Jul 27, 2011 12:42 pm
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: Disappointed with quality of new X2X and X1 machines
Replies: 4
Views: 1807

Disappointed with quality of new X2X and X1 machines

I recently purchases about 10 x2x and X1 systems. One X220 came with a loose connection on the motherboard (intermittent power-offs when typing or moving machine) and one X1 came with a non-working mic. I think both probably are motherboard issues, and Lenovo will handle them with on-site warranty s...
by WilsonF
Thu Jun 09, 2011 9:44 am
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: Anyone know where to get a 7mm SSD > 200GB
Replies: 8
Views: 2632

Anyone know where to get a 7mm SSD > 200GB

Does anyone know where to get a 7mm SSD>200GB? I am getting a new X220 and need a larger HDD. I would prefer 256GB. I can find these on the OEM sites, but can't find any available for sale.

Thanks.
by WilsonF
Thu May 12, 2011 3:21 pm
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: X2xx/X30x Shipping thread
Replies: 214
Views: 131201

Re: X2xx/X30x Shipping thread

Ordered X220, i7, premium screen with 6300 WiFi and extended battery on 5/11. Expected ship date is 6/24. Selecting a new unit was a contest between aging eyes (wanted a 520) and aging back (got the X220). However, working with the 201T has convinced me that the smaller ones have the display power f...
by WilsonF
Sun Jan 02, 2011 11:57 pm
Forum: ThinkPad X20/X30/X40 Series incl. Tablets
Topic: WiFi n miniPCI card for X23
Replies: 1
Views: 1116

WiFi n miniPCI card for X23

Does anyone know of a 802.11 n card that will work in an X23 2662-EEU? I realize I probably will have to run at least one additional antenna wire around under the keyboard.

If the system has a card that's not on the BIOS whitelist, will the system refuse to boot or just make a rude beep?
by WilsonF
Fri Dec 17, 2010 10:16 am
Forum: ThinkPad T400/T410/T420 and T500/T510/T520 Series
Topic: t400s + 5300n
Replies: 6
Views: 2745

Re: t400s + 5300n

IMO, the 5100 takes too much power on battery. I haven't had other problems with the 5100 - the reception has been good. However, the excess power draw isn't as bad as that one as on the F307g WWAN adapter that came with my T500. If I don't get one of the new x series (easier on the back) I definite...
by WilsonF
Fri Dec 18, 2009 10:51 am
Forum: ThinkPad T400/T410/T420 and T500/T510/T520 Series
Topic: "No wireless mobile broadband device found." WWAN F3507G
Replies: 4
Views: 2486

Re: "No wireless mobile broadband device found." WWAN F3507G

I had the same problem on my T500 switchable with Win 7 x64. Support told me to uninstall the Win7 power management driver, power program and Access Connections and install the Vista versions. I did that and it worked for a few days although i didn't like the Access Connections. I already had the WA...
by WilsonF
Sat Nov 28, 2009 4:18 pm
Forum: ThinkPad X200/X201/X220 and X300/X301 Series
Topic: WWAN disappears after resume from standby
Replies: 2
Views: 1347

Re: WWAN disappears after resume from standby

I had the same problem with my T500 with Win7 x64 and called Lenovo support (which turns out still to be IBM support). Support told me to uninstall the power management drivers, power manager and Access Connections and replace them with the Windows 7 beta versions of the power management drivers and...
by WilsonF
Tue Nov 24, 2009 5:09 pm
Forum: Windows 7
Topic: after win7 upgrade, can't power up wwan
Replies: 2
Views: 2947

Re: after win7 upgrade, can't power up wwan

I had the same problem. Support told me to install the old power management driver, power manager and the old Access Connections for Vista which worked.

I have Win7 x64 Pro installed clean.
by WilsonF
Wed Nov 04, 2009 3:33 pm
Forum: Windows 7
Topic: Anybody know of a generic program to use TPM chip?
Replies: 1
Views: 982

Anybody know of a generic program to use TPM chip?

Does anyone know of a generic program to that enables use of the TPM chip for password management? The Client Security Solution for x64 (Vista x64 or Win 7 x64) is incompatible with an app I can't stop using.
by WilsonF
Tue Oct 20, 2009 1:06 pm
Forum: Windows 7
Topic: How does Lenovo deliver windows 7 specific upgrade?
Replies: 10
Views: 4336

Re: How does Lenovo deliver windows 7 specific upgrade?

To get the ThinkVantage solutions, copy the C:\swtools folder to somewhere temporary before you install. Everything is there, although Lenovo is posting updated software for Win 7.
by WilsonF
Wed Oct 07, 2009 5:20 pm
Forum: Windows 7
Topic: How does Lenovo deliver windows 7 specific upgrade?
Replies: 10
Views: 4336

Re: How does Lenovo deliver windows 7 specific upgrade?

When IBM supplied upgrades to Vista from XP, it sent what appeared to be plain Vista upgrade DVDs with none of the ThinkPad applets. Consequently, to get the Lenovo applets you had to copy the C:\SWTOOLS folder to a new location before doing a clean install. I would assume Lenovo will do the same bu...
by WilsonF
Fri Oct 02, 2009 3:46 pm
Forum: Windows 7
Topic: Switchable graphics on w500[SOLVED]
Replies: 18
Views: 6128

Re: Switchable graphics on w500

I do on my T500. I did the same thing you did (with 7 Ultimate x64 RTM OS) and it works. I have no idea why.
by WilsonF
Tue Sep 29, 2009 10:04 am
Forum: Windows 7
Topic: Switchable graphics on w500[SOLVED]
Replies: 18
Views: 6128

Re: Switchable graphics on w500

It's out? Where?
by WilsonF
Tue Sep 22, 2009 2:01 pm
Forum: Windows 7
Topic: Client Security Solution and Windows 7
Replies: 3
Views: 2104

Client Security Solution and Windows 7

You're entirely welcome. The instructions weren't; I just pasted the advice from the other poster into a text file and saved it. Lenovo will, I'm sure, fix it when it releases the new files for Windows 7 RTM. By the way, other than the time to download the app from Symantec (whch didn't occupy my at...
by WilsonF
Tue Sep 22, 2009 7:48 am
Forum: Windows 7
Topic: Client Security Solution and Windows 7
Replies: 3
Views: 2104

Re: Client Security Solution and Windows 7

During the beta, a clever poster suggested the following, which worked for me with Win 7 RTM x64: Not sure if this is well-known or not, but I went through a bit of trouble figuring out how to install the Client Security Solution on Windows 7 and then getting the Password Manager to work with Firefo...
by WilsonF
Wed Sep 09, 2009 4:25 am
Forum: Windows 7
Topic: Fingerprint HDD password not working
Replies: 0
Views: 923

Fingerprint HDD password not working

I have Win7 x64 RTM installed on my T500. The beta x64 fingerprint software works (except for an occasional "splashscreenwindow" refusing to go away after logon). However, I cannot get the system to accept fingerprints for the power-on and HDD passwords. The message asking for biometric logon appear...
by WilsonF
Sat Sep 05, 2009 4:43 am
Forum: Windows 7
Topic: Windows 7 on x60s - will not resume from sleep
Replies: 21
Views: 7723

Re: Windows 7 on x60s - will not resume from sleep

Here an x61T (7764) with Win7 x86 RTM hibernates and resumes from sleep just fine. After installing Win7 clean, I installed the beta drivers for the system and the normal Vista x86 drivers / ThinkVantage apps that weren't on the beta driver site. I didn't install the Password Manager. I am amazed th...
by WilsonF
Tue Sep 01, 2009 2:11 pm
Forum: Windows 7
Topic: Switchable graphics on w500[SOLVED]
Replies: 18
Views: 6128

Re: Switchable graphics on w500

The version I mentioned is the latest version. I updated it at some time in May, well before the RTM became available.

Cheers,
by WilsonF
Tue Sep 01, 2009 7:36 am
Forum: Windows 7
Topic: Switchable graphics on w500[SOLVED]
Replies: 18
Views: 6128

Re: Switchable graphics on w500

The BIOS version I have has a release date of 27 May 2009, v3.01-1.03. The procedure I followed worked in the beta, RC1 and RC2 before RTM. For the beta and RC 1 (before the most recent Bios at least for beta), I also tested the procedure on the x86 version of Win7 and found it worked. Once the virt...
by WilsonF
Mon Aug 31, 2009 8:00 pm
Forum: Windows 7
Topic: Switchable graphics on w500[SOLVED]
Replies: 18
Views: 6128

Re: Switchable graphics on w500

On my T500 Switchable with Win 7 x64 RTM, I have had no problem. I had the Intel display on during setup, then installed the system interface driver, and the power management driver, then the switchable graphics driver for Vista x64.
by WilsonF
Fri May 29, 2009 11:48 am
Forum: Windows 7
Topic: Coming Soon: Windows XP Mode and Windows Virtual PC
Replies: 19
Views: 5819

Re: Coming Soon: Windows XP Mode and Windows Virtual PC

I have Win7RC x64 installed on a T500 with switchable graphics. To my surprise, everything I use - all the Lenovo X64 drivers and applets even including the power management and switchable graphics - worked from as soon as I finished installing the Lenovo drivers/apps. The only thing I don't use is ...
by WilsonF
Mon May 04, 2009 7:31 pm
Forum: Windows 7
Topic: Windows 7 RC1 MSDN installed only 1 issue with drivers
Replies: 6
Views: 2928

Re: Windows 7 RC1 MSDN installed only 1 issue with drivers

I forget which one of these devices I had on my T500 / switchable graphics, but one was the WWAN network adapter (the modem installed with Win7RC) and the other was the 5-in-1 card reader. The WWAN adapter (mine was AT&T/Vodaphone) said it wouldn't work with this version of Windows, so I told it to ...
by WilsonF
Sat May 02, 2009 1:49 pm
Forum: Windows 7
Topic: Can't get wireless radios working
Replies: 2
Views: 1203

Re: Can't get wireless radios working

It was the chipset support.

Now everything on the system works with Vista drivers just as though it was fresh from the factory.

Thanks,

Go to advanced search