Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Search found 9 matches

by unilock
Mon Jan 18, 2021 8:48 pm
Forum: ThinkPad X1xxe Series
Topic: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H
Replies: 5
Views: 1744

Re: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H

FIXED!!!

All I had to do was add SSDT-GPRW as recommended here: https://dortania.github.io/OpenCore-Pos ... -wake.html

Now I have Bluetooth at last!
Not that I ever use it...

Future adventurers, check out my EFI here: https://github.com/unilock/x131e-hackintosh
by unilock
Sun Jan 17, 2021 1:28 pm
Forum: ThinkPad X1xxe Series
Topic: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H
Replies: 5
Views: 1744

Re: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H

It turns out I don't have any other half miniPCIe Wi-Fi + BT cards. But, as previously mentioned, I *do* have a Fenvi BCM94360NG with a M.2 to Mini PCIe adapter... So, I jammed that thing into the WLAN slot, plugged in the battery, booted Pop!_OS, ran "lshw"... and guess what? Bluetooth showed up! W...
by unilock
Wed Jan 13, 2021 4:20 pm
Forum: ThinkPad X1xxe Series
Topic: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H
Replies: 5
Views: 1744

Re: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H

Maybe your whitelist-removal wasn't done properly? X131e requires an SPI-programmer solution per individual machine, (no) thank you UEFI. :evil: Maybe try an AC-7260? That's something I'd pondered, too. I don't actually know the ins-and-outs of the patches I applied (found here , originated from he...
by unilock
Tue Jan 12, 2021 8:02 pm
Forum: ThinkPad X1xxe Series
Topic: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H
Replies: 5
Views: 1744

Re: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H

After hotswapping my BCM94360HMB into my X131e's WLAN slot, replacing the original Wi-Fi + BT card, I got it to show up in lsusb! Based on this, I propose the following: The USB lanes in the WLAN port are enabled conditionally on boot (and maybe when waking from sleep; untested). When a "compatible ...
by unilock
Thu Nov 26, 2020 10:23 am
Forum: ThinkPad X1xxe Series
Topic: X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H
Replies: 5
Views: 1744

X131e: Bluetooth not working with AW-CB160H

Hi all, I've been struggling to get Bluetooth working on my X131e after removing the whitelist and replacing the Wi-Fi/BT card. The old card, a Broadcom BCM943228HMB, works fine; both Wi-Fi and Bluetooth are detected. But the new card, an AzureWave AW-CB160H (Broadcom BCM94360HMB) does not; only Wi-...
by unilock
Sat Jun 20, 2020 3:14 pm
Forum: ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series
Topic: No backlight on T560?
Replies: 5
Views: 2871

Re: No backlight on T560?

Sorry for the misinformation; I actually live in Tega Cay, SC. I've adjusted my profile accordingly (I'm not sure why I set it incorrectly in the first place). Nonetheless, after attempting and failing to replace the fuse a second time, I sent an email to the coveted Rossmann Repair Group. Unfortuna...
by unilock
Sat Jun 06, 2020 3:54 pm
Forum: ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series
Topic: No backlight on T560?
Replies: 5
Views: 2871

Re: No backlight on T560?

After many months, I finally got the supplies together to replace the backlight fuse on my T560. So I did. After reassembling the laptop and attempting to boot it, however, I found that the backlight still wasn't working. Shame shame. Indeed, testing the new fuse again shows that it's blown, when I ...
by unilock
Sat Mar 21, 2020 2:25 pm
Forum: ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series
Topic: No backlight on T560?
Replies: 5
Views: 2871

Re: No backlight on T560?

@RealBlackStuff Indeed, the silkscreened text near the fuse reads "F2602: 3A/32V", and the fuse itself does bear a "P". How nice of Lenovo to tell me which part I need to buy. As further proof, the boardview shows that this fuse is connected to the four VBL20 pins on the LCD connector, which I assum...
by unilock
Fri Mar 20, 2020 8:24 pm
Forum: ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series
Topic: No backlight on T560?
Replies: 5
Views: 2871

No backlight on T560?

Hey folks. I recently bought a ThinkPad T560 as "untested, for parts". When it did finally arrive, I found that it wouldn't turn on... because the power button cable wasn't inserted. I thought that was funny. Unfortunately, this wasn't the only issue -- or maybe it was, initially, and my lack of pre...

Go to advanced search