Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

When wifi works but doesn't work?

T4x series specific matters only
Post Reply
Message
Author
Raptornet
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2019 5:45 pm
Location: South Yorkshire, UK

When wifi works but doesn't work?

#1 Post by Raptornet » Mon Apr 15, 2019 9:04 am

Ever since I restored my T42 there's been something just a little bit iffy about the Atheros wifi card inside it. Like how connecting to a new hotspot often results in a perpetual "acquiring IP", until eventually failing with a limited to no connectivity icon. On to connect fine after a reboot. How I've never been able to perform a "ipconfig /flushdns" because windows will come back and tell me the device isn't working properly.

I don't dont whether this is a driver issue or the card just being well....rubbish. Has anyone else run in to this issue? I'm giving serious thought to buying myself a new old intelPro wifi card. Something that'll give me less hassle and connect to my phones hotspot without a tantrum.

Details of the card, pulled from HWinfo32:

Atheros / Qualcomm 802.11abg Wireless Lan Mini-pci

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 19883
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: When wifi works but doesn't work?

#2 Post by RealBlackStuff » Mon Apr 15, 2019 10:09 am

What exact wifi-card? (Model, P/N, FRU etc.)
The best for the T42 is probably an Intel 2200BG.
Or go bold and put in wifi-N with a TP-LINK TL-WN861N 300Mbps card
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly! :mrgreen:
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T4x Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests