Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

T4x series specific matters only
Post Reply
Message
Author
Teflon77
Posts: 11
Joined: Sun Jan 13, 2008 2:59 am
Location: Brie Comte Robert, FRANCE

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#541 Post by Teflon77 » Sat Aug 15, 2009 5:45 am

Hi,

I have a Hitachi retail HDD HTS721080G9AT00 with the firmware MC4OA40M
I tried to update the firmware with the hfui15 command but in the update program, my drive is not discover.

When I edit the FW.PRO, I can't see my firmware version :
; HTS721080G9AT00 80.0GB
"HTS721080G9AT00","MC4IA41M","MC4IA5DA","MC4IA5DA.bdr","hfui15.exe","IA5DA","/u mpcA5DAb.tbl"
"HTS721080G9AT00","MC4IA51A","MC4IA5DA","MC4IA5DA.bin","hfui15.exe","IA5DA","/u mpcA5DAb.tbl"
"HTS721080G9AT00","MC4IA5CA","MC4IA5DA","MC4IA5DA.bin","hfui15.exe","IA5DA","/u mpcA5DAb.tbl"
Did someone successfully update this kind of drive ?

Thank's
X32 2673-M4G PM 1.8 - 2GB - 8GB CF + 32 GB CF - XGA
T43 2669-R1G PM 1.86 - 2GB - 80GB/7.2K - SXGA+
Past : T42 2374-K1G PM 1.7 - 2GB - 40GB/5.4K - XGA

cchinz
Posts: 5
Joined: Sun Nov 25, 2007 3:30 am
Location: Singapore

Re: Hitachi HTS541616J9AT00 works without 2010

#542 Post by cchinz » Wed Aug 19, 2009 8:00 am

1) COPY SB2IA79H.BDR SB2OA79H.BDR
2) HFUI1704 OA79H -pm SB2IA79H.BDR /F SRBA79HB.TBL
-> Typed U in the tool -> error
3) HFUI1704 IA79H -pm SB2OA79H.BDR /F SRBA79HB.TBL
-> Typed U in the tool -> PASS[/quote]

Tried the above and it works...... Thanks very much. You guys made my day :banana: :mrgreen: :D :lol: :P :wink:
I
Love
My
Thinkpad
R52

rob840
Posts: 1
Joined: Sun Aug 23, 2009 11:05 am
Location: Manchester, UK

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#543 Post by rob840 » Tue Aug 25, 2009 8:35 am

Hi all,
I'm new here from the UK and happened upon this thread after searching for 2010 error.

I have an ex-corporate T43 with a Seagate ST94019A 40Gb hard drive installed.
This is one of the many ex-corporate T43s that are hitting the marketplace minus their original hard drives which were removed and destroyed by the corporates IT department, then replaced with an OEM drive in the refurbishment process.

I have suffered the annoying 2010 error since day one and although the message itself, which disappears after a few seconds, doesn't bother me so much, its the loud beep sound that is the problem.

This is particularly annoying and embarrassing when wanting to use the T43 on a train or in an airport lounge and the loud beep sound instantly draws (unwanted) attention from everyone around to what you are doing.

After reading through all 19 pages of this thread, I'm absolutely flabbergasted that this situation has been going on for over 4 years and neither IBM/Lenovo has seen to fit to deal with it and neither anyone has managed to devise a bios patch to bypass it. Is there no solution on the horizon?

Now I have exhausted the meagre 40Gb disk space I am looking to upgrade to a 160Gb/320Gb drive. There are a variety of these readily available in the marketplace and relatively cheap compared to IBM/Lenovo prices.

However, I really have had enough of the annoying 2010 error and its accompanying beep sound.

My dilemma is this;
I like the look and feel of the T43 and would prefer to upgrade the drive, get rid of the 2010 error beep and keep on using it.

Therefore, my options are;
1. somehow get rid of the 2010 error and beep
2. disable what ever is producing that horrible loud beep sound
3. obtain a 160Gb/320Gb drive that does not produce the error
4. go buy a Dell because lifes too short

I welcome any comments and suggestions as to the best course of action to pursue.
Thank you .

killer
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1483
Joined: Mon May 28, 2007 5:26 am
Location: West Sussex, UK

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#544 Post by killer » Tue Aug 25, 2009 9:27 am

Welcome to the forum.

I think the 2010 error is here to stay. You say it occurs when you power on the machine. What happens when coming out of hibernation? If there is no beep then that is the answer.

I hope this helps, however if you do a search on 2010 you should find lots more information about the error message.
T540p Win 7 Pro 64

X1 Carbon Win 7 Pro 64 for my wife.

Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

Dogs must be carried on the escalator. Where can I find a dog?

SkiBunny
Senior Member
Senior Member
Posts: 520
Joined: Wed Sep 06, 2006 6:51 pm
Location: Canada

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#545 Post by SkiBunny » Wed Aug 26, 2009 11:30 pm

rob840 wrote: Therefore, my options are;
1. somehow get rid of the 2010 error and beep
2. disable what ever is producing that horrible loud beep sound
3. obtain a 160Gb/320Gb drive that does not produce the error
4. go buy a Dell because lifes too short

I welcome any comments and suggestions as to the best course of action to pursue.
Thank you .
There is only one 320GB drive made in the world, the WD3200BEVE by Western Digital, and it isn't compatible. Remember you need a PATA drive for this machine because of its age. Some other manufacturers' drives will work fine without the error, either out of the box as-is or by flashing an update to the drive firmware. Generally they're discontinued know as the market has gone to SATA. But if you post a wanted in the marketplace thread, you may well find one.

lifrancis
Freshman Member
Posts: 85
Joined: Mon Aug 13, 2007 7:34 pm
Location: Montreal, Canada

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#546 Post by lifrancis » Wed Aug 26, 2009 11:47 pm

rob840 wrote: Therefore, my options are;
1. somehow get rid of the 2010 error and beep
2. disable what ever is producing that horrible loud beep sound
3. obtain a 160Gb/320Gb drive that does not produce the error
4. go buy a Dell because lifes too short
5. Buy a SATA ultrabay HD caddy, and put a 500 GB SATA drive in it.
T30 (2366-86U): 2.0GHz, 1.25 GB mem, 100 GB HD, DVD RW, Broadcom b/g wifi, Win XP/Ubuntu
T41 (2373-155): upgraded to 1.8GHz, 1.5 GB mem, 100 GB HD, DVD RW, Atheros 108 super G, Win XP/Ubuntu
T60 (2007-68U):2.0GHz, 2.5GB mem, 500 GB HD, DVD RW, intel abg wifi, Win 7/Ubuntu

krayzie
Posts: 28
Joined: Fri Mar 30, 2007 2:45 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#547 Post by krayzie » Sat Aug 29, 2009 6:05 pm

I've lurked here for quite some time but this is my first post! :mrgreen:

I have just purchased a WD 320GB 5400rpm PATA drive for my T43 (Pentium M 2.0Ghz & 2GB ram) and the speed advantage over the stock Hitachi 80GB 7200rpm is quite noticable. I would go as far as to say daily normal computing experience under Windows 7 the responsiveness is up there with my past X60 equipped with Hitachi 320GB 7200rpm drive (Core Duo 1.83Mhz & 4GB ram).
Lenovo ThinkPad - Designed in USA - Engineered in Japan - Manufactured in China

killer
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1483
Joined: Mon May 28, 2007 5:26 am
Location: West Sussex, UK

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#548 Post by killer » Sun Aug 30, 2009 4:38 am

Welcome to the forum, krayzie.

Do you get the 2010 error with your new drive?
T540p Win 7 Pro 64

X1 Carbon Win 7 Pro 64 for my wife.

Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

Dogs must be carried on the escalator. Where can I find a dog?

krayzie
Posts: 28
Joined: Fri Mar 30, 2007 2:45 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#549 Post by krayzie » Fri Sep 04, 2009 8:12 am

Yes Error 2010 gives 2 beeps and pauses for 3 seconds, but continues to boot on its own. I used hdparm to check the ATA command features on the WD 320GB and it does support IDLE_IMMEDIATE with UNLOAD so APS will work just fine! :mrgreen:
Lenovo ThinkPad - Designed in USA - Engineered in Japan - Manufactured in China

svet-am
Posts: 16
Joined: Thu Mar 02, 2006 5:20 pm
Location: Denver, CO
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#550 Post by svet-am » Fri Oct 23, 2009 10:37 pm

anyone have experience with this drive: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822136159

It's a Western Digital Scorpio Blue WD2500BEVE 250GB. I'm thinking about picking it up for my T43. I already have a working 120GB Scorpio in it (and the 2010 error really doesn't bother me). I just make sure that the BIOS will recognize it.
many apologies to our benevolent overload, BMurrow ;-)

CallDon
Posts: 38
Joined: Thu Jun 11, 2009 9:08 pm
Location: Dallas, Tx
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#551 Post by CallDon » Mon Oct 26, 2009 1:02 am

krayzie wrote:Yes Error 2010 gives 2 beeps and pauses for 3 seconds, but continues to boot on its own. I used hdparm to check the ATA command features on the WD 320GB and it does support IDLE_IMMEDIATE with UNLOAD so APS will work just fine! :mrgreen:
Is it possible to disable the beep in the bios or something??

D*
Airstream FM
Classic Easy Listening
Beautiful Music Radio For The Internet Generation

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16754
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#552 Post by ajkula66 » Mon Oct 26, 2009 1:08 am

Yes, if you shut the volume off and disable all "beep-related" functions in BIOS, the machine will stay quiet.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

FlexView AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T520, X200s


PMs requesting personal tech support will be ignored.

CallDon
Posts: 38
Joined: Thu Jun 11, 2009 9:08 pm
Location: Dallas, Tx
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#553 Post by CallDon » Mon Oct 26, 2009 3:54 pm

ajkula66 wrote:Yes, if you shut the volume off and disable all "beep-related" functions in BIOS, the machine will stay quiet.
Hmmm...is it possible to disable only that beep? The error beep or something??
Airstream FM
Classic Easy Listening
Beautiful Music Radio For The Internet Generation

BobA
Senior Member
Senior Member
Posts: 657
Joined: Tue Jul 11, 2006 5:04 am
Location: Vancouver, WA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#554 Post by BobA » Sat Nov 21, 2009 4:45 pm

I have some Hitachi drives with the Compaq firmware (MB2CA56J) and am trying to get rid of the 2010 error for T43s. I've been trying to use the process noted in this post (Ctrl-C, copy, hfui1404 twice) .. Yes I got the correct file info from the FW.PRO file.
Has anyone ever been able to update these non-IBM/OEM firmware drives with the IBM/Lenovo firmware? If not, is there a technical explanation as to why not? I know I saw a post by SteveS that said it wasn't possible ..
I'm inclined to believe that especially since I tried by and now have a dead drive (but I could've made some other mistake) .. Yes, I know this is all for 'power users' anyway .. I used to be :?
Bob
X1 Carbon (5th Gen) -- T430s -- W530

OMNIBUS
Sophomore Member
Posts: 142
Joined: Sat Feb 16, 2008 8:22 pm
Location: Milano-Lombardia-ITALIA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#555 Post by OMNIBUS » Mon Dec 14, 2009 12:29 pm

hallo
i have a T43p 2,0ghz 15" with WD Hdd of 320 gb ; when pc boots a 2010 error appears, in order to what i red here just because the new Hdd is not in the bios white list. after bios update it skips automatically!
so my question is, there is a way to cancel or solve this annoying beep/allert ?
some bios update or flashing even not official ones is avaiable? (like for X60/X60s there are few non official bios to let support some miniPCI card like WWan)
thankyou
PROUD OWNER OF IBM :
TP 340, 365, 750CS, 390 half destr.ed, 390E, 390Xrep.ing, A21E selling, A31 2,4gb upg, R50Erep.ing, R51p, T20 rep.ing, T21 rep.ing, T22, T23, T43 14"&15", X21 rep.ing, X22, X24, X30, X31, X41, X60
PS1, APTIVA, OPEN GL300

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20784
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#556 Post by RealBlackStuff » Mon Dec 14, 2009 4:06 pm

The answer is NO.
However you can switch off sound completely with the Mute button on the keyboard.
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

"Computers don't lie, but liars can compute." (Terry Hayes)

OMNIBUS
Sophomore Member
Posts: 142
Joined: Sat Feb 16, 2008 8:22 pm
Location: Milano-Lombardia-ITALIA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#557 Post by OMNIBUS » Mon Dec 14, 2009 4:25 pm

i'd hope to never read this answer! :cry:
just because i knew that for example for X41 model this "issue" can be solved by a downgrade of bios from 2.09 to 1.0...so with this hope more,i tried to see if somebody found the solution for T43 too...
PROUD OWNER OF IBM :
TP 340, 365, 750CS, 390 half destr.ed, 390E, 390Xrep.ing, A21E selling, A31 2,4gb upg, R50Erep.ing, R51p, T20 rep.ing, T21 rep.ing, T22, T23, T43 14"&15", X21 rep.ing, X22, X24, X30, X31, X41, X60
PS1, APTIVA, OPEN GL300

ausmike
Senior Member
Senior Member
Posts: 977
Joined: Tue Oct 27, 2009 11:16 am
Location: ~ 3Million Mile Club Member~~

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#558 Post by ausmike » Mon Dec 21, 2009 11:04 am

HELLO Everyone ...........

First , I havent read the whole 19 pages of posts on this topic , so am sorry in advance ,,,,,,,,,,,,,,,


PROBLEMS::

T4x BIOS = WARN BLEEP

this is is what I did ................

I took a 320GB PATA WD drive , after initinilization , Partition hrive into two > half and half so its like 120GB each partition. AND WAH LAH !!!... no bleep
I used Acronis and PMagic to do most of this on XP, before install windows 7 ulti.

SEAGATE HARDWARE/FIRMWARE::
if under warranty , seagate will 'exchange' it for updated drives in 7200.3 series .... or 5400 series, am not sure of WD models though. HITACHI hardrive company= used to be OLD IBM drive factory , which IBM sold to Hitachi , and untill recently, they made lots of HDs for Ibm/Lenovo as sole OEM supplier for Servers,PC and laptops. Since I knew this , in past i would call Hit Support and get them to 'send upgrade' via email, and it worked on most all THINKPADS, and i never used system update or downloaded drivers from web.

FYI ....
I dont think fireware that IBM/lenovo have on web = is set to do 'secondary drive' UPDATES ...............even if you can , i dont see how you can do it >>>> only way = to BOOT via the secondary drive,,,,,<<and am not sure if T4x , the older T4x series can boot via secondary drives!!>>

USB BOOT:
SO BOOT with USB and install BIOS FIRMWARE UPDATE and it works nicely , even for a SEAGATE , even on those 'so called NOT supported!!
this is what i used ::
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6812232002





Hope this helps someone..everyone
Last edited by ausmike on Thu Dec 24, 2009 3:52 am, edited 2 times in total.
Work: None - Retired ! Yipee!! ~~Older/Hm use:Asus Zenbook i7FHD~~ w701ds CTO;W520cto;T61P-IPSmodels; T43P,...&700Tstill going strong!! DEC Alpha Series OS: Win7x64; OSX; SuSe Linux; RedHat~~

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20784
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#559 Post by RealBlackStuff » Tue Dec 22, 2009 9:50 am

2x 120GB partition is 240GB in my books. What happened to the rest?
It would be helpful to give complete brand and model number of the hard drive you used.
Are you implicating that this FIREWARE would also work on e.g. WD, Hitachi, Fujitsu drives?
Where do you get that? (link please).
Thanks.
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

"Computers don't lie, but liars can compute." (Terry Hayes)

lexicon
Freshman Member
Posts: 88
Joined: Sat Apr 26, 2008 9:09 pm
Location: Java
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#560 Post by lexicon » Tue Dec 22, 2009 11:05 am

Did you use the 320GB as your primary drive ?

What is this FIREWARE actually -- Is it T43 BIOS version 1.0x that doesn't check error 2010 ?
Last edited by lexicon on Wed Dec 23, 2009 10:51 am, edited 1 time in total.
T60p[2.0/4G/MomentusXT/ABG/UXGA/W7]
Past:701c T23 T4 T6 X3 X4 X6s

ausmike
Senior Member
Senior Member
Posts: 977
Joined: Tue Oct 27, 2009 11:16 am
Location: ~ 3Million Mile Club Member~~

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#561 Post by ausmike » Tue Dec 22, 2009 11:26 am

[quote="....Where do you get that? (link please).
Thanks.[/quote]


Hello Everyone...

Some usefull links....

BIOS
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MOE-3VAM8Y

Driver Matrix (Most All Thinkpads)
http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... yle=lenovo



**for Mr Black***
not sure what you mean ?? think you are asking "what happened to rest of drive after 240GB? >> left over (after system reserved amounts) are on NEXT PARTITION <DAH :!: > NO offence but I didnt think pple would worry about 'doing the math' QUESTIONS HERE !!! **

Also ::
here is a paste from that "referance' of FIRMWARE = to me seemed pretty extensive list , but then some pple expect EACH AND EVERY HARD DRIVE ever made to be supported BLAH BLAH ,,,,

>>pasted from driver page ,,,opps here goes my copyright thingie > sorry BILL havent read your forums rules FULLY so here goes....:P

>>....
Notes:
"x" means one or more characters
* means new to this release

IBM
Hitachi DARA-2x
DJSA-2x
IC25NxATDA04
IC25TxATDA05
IC25NxATCS04
IC25TxATCS05
IC25NxATCS05
IC25N0xxATMR04
Hitachi DK23AA-x
DK23BA-x
DK23CA-x
DK23DA-x
DK23EA-x
DK23FB-x
HGST DK1xFA-x
IC25NxATMR04
IC25N0xxATCS05
IC25N0xxATCS04
IC25T060ATCS05
HTC4260xxG7AT00
HTC4260xxG9AT00
HTS4212xxH9AT00
HTS4240xxM9AT00
HTS5410xxG9AT00
HTS5416xxJ9AT00
HTS5480xxM9AT00
HTS7210xxG9AT00
HTS7260xxM9AT00

Toshiba MKx09MAT
MKx19GAX
MKx26GAX
MKxx32GAX
MK4026GAX
MK4019GAX
MK6021GAS
Fujitsu MHN2xxxAT
MHR2xxxAT
MHT2xxxAT
MHT2xxxAH
MHV2xxxAH
MHV2xxxAH PL
MHR2xxxAT *
MHS2xxxAT *
MHT2xxxAT *
MHV2xxxAT *

Seagate ST910021A
ST980825A
ST** <<<But then YOU CANT WIN em ALL !!!
Last edited by ausmike on Thu Dec 24, 2009 3:53 am, edited 1 time in total.
Work: None - Retired ! Yipee!! ~~Older/Hm use:Asus Zenbook i7FHD~~ w701ds CTO;W520cto;T61P-IPSmodels; T43P,...&700Tstill going strong!! DEC Alpha Series OS: Win7x64; OSX; SuSe Linux; RedHat~~

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20784
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#562 Post by RealBlackStuff » Wed Dec 23, 2009 10:21 am

I asked about your FIREWARE, which you mentioned more than once. Could you have meant FIRMWARE? We know all that...
No need to get snotty!
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

"Computers don't lie, but liars can compute." (Terry Hayes)

Nick Y
Junior Member
Junior Member
Posts: 438
Joined: Tue Feb 14, 2006 2:17 pm
Location: Bucks., UK

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#563 Post by Nick Y » Thu Dec 31, 2009 11:41 am

ausmike wrote:...I took a 320GB PATA WD drive , ...
Please post the drive info, e.g. part number/ manufacturer.

Edit: Msg from Ausmike gives the following:
Western Digital Scorpio Blue WD3200BEVERTL 320GB 5400 RPM 8MB Cache 2.5" ATA-6 Internal Notebook Hard Drive

as posted on http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822136379
IBM ThinkPad T43-2668-F5G,
T41p-2373-GEG & a T61-6466-9YG

Morgano
Posts: 4
Joined: Sat Jan 02, 2010 1:18 pm
Location: Kivik, Sweden

Re:

#564 Post by Morgano » Sat Jan 02, 2010 2:13 pm

Hi.
Althugh i have used a thinkpad several years this is my first post here.
Seem like a nice forum :)

Sorry I have to start with a request for help:

I have bought me and my wife each one used T43 (type 2668) and after plugging in the larger and faster non-original drives from our elder laptops we get the infamous 2010, like the machine like to celebrate that new year ;)

Trying the hdfw56.iso (latest) it do not find any drives to upgrade, as like all of us here see...

I have tried some other tips around the net but this thread seem most educate, although it seems like nobody know exactly how theese tiools are working - and i blame IBM of course.

My drive is a HTS721060G9AT00 (Hitachi 7k 60.0 GB), curret fw: MC3OA40M
The other drive (which i can not risk damaging yet) is the same but 100 GB.

I tried the instructions quoted below, but i changed the filenames according to what i see in FW.PRO, and i got this:

0) Esc at 2010 error, booting CD hdfw56.iso full up, then Esc and Ctrl-C to get C: prompt

1) COPY MC3IA5DA.BDR MC3OA5DA.BDR
-OK.

2) HFUI15 OASCA MC3IA5DA.BDR /F mpcA5DAb.TBL
-No drive found, update anyway, red message about no firmware written

3) HFUI15 IA5CA MC3OA5DA.BDR /F mpcA5DAb.TBL
-No drive found, update anyway, red message about no firmware written

...and still same message and same firmware when checking it.

No drive found?? - FW.EXE finds it, and with still same firmware.

Any ideas? :roll:

My skill level is half power user on Linux, got more experienced than i wanted on Win2k; jumped to Linux. I run Mandriva, have Linux system tools and running systems, MS Vista (that came with T43) and a half broken XP available. SysRescCD.org CD/USB is my favourite tool system.
Paranoid_TP_User wrote:OK so here is what I went with:

COPY MCZIA5CA.BDR MCZOA5CA.BDR
HFUI15 OA5CA MCZIA5CA.BDR /F MPCA5CAB.TBL
HFUI15 IA5CA MCZOA5CA.BDR /F MPCA5CAB.TBL

My firmware version was MCZOA51A, and the drive was HTS721010G9AT00.

Interestingly the flashing program said:
"This program is prepared for Model HTS7210xxM9AT00" (M instead of G). Also both instructions said they failed.

No more 2010 error though, so I am going to run with it...

Cheers for pointing me in the right direction.
-To which alyster4k replied:
alyster4k wrote: Same drive, same errors, worked as well! Thanks guys.

Morgano
Posts: 4
Joined: Sat Jan 02, 2010 1:18 pm
Location: Kivik, Sweden

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#565 Post by Morgano » Sun Jan 03, 2010 9:35 am

Anyhow, is there any problems at all ever observed on a running Linux system?

(I dont mind a beep at boot as i mostly suspend it only. -If i did i could solder a switch to speakers...)

Any corruption? Any speed penalty?

I read at http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-60169 :
"This error is purposely generated to alert the user to potential problems with diagnostic or copy tools. "

I think i did hit a problem when editing using gparted http://www.sysresccd.org/forums/viewtop ... =23&t=2938 but have any problem ever been seen on a running system?

Harryc
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus
Posts: 13228
Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Location: Upstate New York

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#566 Post by Harryc » Sun Jan 03, 2010 10:34 am

I've never seen a problem with a running system, Linux or otherwise.

Morgano
Posts: 4
Joined: Sat Jan 02, 2010 1:18 pm
Location: Kivik, Sweden

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#567 Post by Morgano » Sun Jan 03, 2010 4:34 pm

OK, thanks, I will let it run then - and not forget backups ;)

OMNIBUS
Sophomore Member
Posts: 142
Joined: Sat Feb 16, 2008 8:22 pm
Location: Milano-Lombardia-ITALIA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#568 Post by OMNIBUS » Tue Jan 12, 2010 6:51 am

hallo
i found this article http://hdsurvivor.blogspot.com/2007/08/ ... error.html
and so my questions are..:
is it really possible to swap the pata bridge to a sata bridge? how? which card or subcard i need? (like the x60 has?)
how can flash the firmware of my WD3200BEVE with a working one to aoid 2010 error?
any ideas?
thankyou
PROUD OWNER OF IBM :
TP 340, 365, 750CS, 390 half destr.ed, 390E, 390Xrep.ing, A21E selling, A31 2,4gb upg, R50Erep.ing, R51p, T20 rep.ing, T21 rep.ing, T22, T23, T43 14"&15", X21 rep.ing, X22, X24, X30, X31, X41, X60
PS1, APTIVA, OPEN GL300

tirant
Posts: 31
Joined: Sat Jan 26, 2008 3:01 pm
Location: Barcelona, Spain

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#569 Post by tirant » Thu Jan 14, 2010 12:37 pm

I need to upgrade my 80GB Seagate HD on my T42. Does this problema also happens on T42 or just T43 Thinkpads?

Thanks :)

PS: This 80GB Seagate HD was already an upgrade from my old 40GB HD. It was OEM, and I never got an 2010 error...
Thinkpad T42: PM1.7 2048M 14.1in
Thinkpad T23: PIII1.0 640M 14.1in
Thinkpad R61: C2D2.0 2048M 15in

goofyGAguy
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1057
Joined: Sat Feb 04, 2006 9:20 pm
Location: Snellville, GA

Re: Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads

#570 Post by goofyGAguy » Thu Jan 14, 2010 3:02 pm

Your T42 should take any PATA/IDE drive you can throw at it.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T4x Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests