Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

MTM Link at top of forum broken

Got a question or suggestion about the forum? Ask or comment here, or
PM an admin or moderator.
Post Reply
Message
Author
Neil
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2944
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Location: Paragould AR USA

MTM Link at top of forum broken

#1 Post by Neil » Sat Aug 08, 2015 3:59 pm

I've notice that the MTM link leads to...nothing, for the last couple of days. Does anyone know if this is temporary, or has the individual that was hosting the site taken it down?
Collection = T500 - R400 - X300 - X200 - T61 (14" WXGA+) - T61 (14.1" SXGA+) - T60 (15" SXGA+) - X40 - T43p - T43 - T42p - A30P

rkawakami
Admin
Admin
Posts: 10125
Joined: Sun Jun 04, 2006 1:26 am
Location: San Jose, CA 95120 USA
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#2 Post by rkawakami » Sun Aug 09, 2015 1:17 pm

The last time I used it was on Friday and it was working. It is still down according to a couple of the "is it down or just me"-type of diagnostic sites. I have noticed in the past that the site may not be accessible for a few hours but nothing lasting a couple of days.
Ray Kawakami
X22 X24 X31 X41 X41T X60 X60s X61 X61s X200 X200s X300 X301 Z60m Z61t Z61p 560 560Z 600 600E 600X T21 T22 T23 T41 T60p T410 T420 T520 W500 W520 R50 A21p A22p A31 A31p
NOTE: All links to PC-Doctor software hosted by me are dead. Files removed 8/28/12 by manufacturer's demand.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18814
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#3 Post by RealBlackStuff » Sun Aug 09, 2015 1:54 pm

Just checking on the German TPF: http://thinkpad-forum.de/threads/178429 ... ost1916998

The hosting company "Netghost" has temporarily shut down that MTM-server due to the heat (not further specified).

It's German TPF forum member netghost78 who runs that MTM-server from home.
Apparently it got hot in the room where that server was located.
He also just moved house, hence the downtime.

Sudevan
Freshman Member
Posts: 122
Joined: Sun Sep 11, 2005 11:16 am
Location: Stevens Point, Wisc.
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#4 Post by Sudevan » Mon Aug 10, 2015 8:27 pm

It was on for a bit yesterday, but now it's off again.

Sudevan
570 600 600 600 600 600E 600E 701c 760ED
A22m A31 A31p
T23 T23 T23 T30
T40 T40 T41 T42 T42p
T43 T43 T43 T43 T43 T43 T43 T43 T60 T60 T60/61 Frankenpad
X61 X61 X300 X301
Z61m Ideapad S10e

bit_twiddler
Junior Member
Junior Member
Posts: 443
Joined: Wed May 16, 2012 3:36 pm
Location: Salinas, CA

Re: MTM Link at top of forum broken

#5 Post by bit_twiddler » Tue Aug 11, 2015 3:07 pm

Someone (perhaps a poster in this thread) put together a spreadsheet version of the MTM lookup database;
does anybody remember how to download it? I'm a little fuzzy on how we did that - did we use a torrent?
Daily Drivers: W520 i7-2760QM | W520 i7-2860QM | T420 FHD IPS i7-2640m | W701
Others: W510 | 701C (on its shrine)
Non-TP: Dell m7510
Currently Experimenting With: T420s

rumbero
Junior Member
Junior Member
Posts: 459
Joined: Fri Mar 04, 2011 7:02 pm
Location: Barcelona, Spain

Re: MTM Link at top of forum broken

#6 Post by rumbero » Tue Aug 11, 2015 3:55 pm

bit_twiddler wrote:Someone (perhaps a poster in this thread) put together a spreadsheet version of the MTM lookup database;
does anybody remember how to download it?
sites.google.com/site/twisteroidambassador/thinkpads/mtm-lookup-table

I once prepared a reduced text copy of that spread sheet and use following script to search it locally (line breaks in search results are added manually here):

Code: Select all

# tpspecs 6460-8VU 2007-QPG

ThinkPad T61 (6460-8VU) T7700(2.4GHz) 2GB RAM 160GB 7200rpm HD 15.4in 1920x1200 \
LCD 256MB nVIDIA Quadro FX 570M CDRW/DVDRW Intel 802.11agn Bluetooth Modem 1Gb \
Ethernet UltraNav Secure chip Fingerprint reader WinXP Pro

ThinkPad T60 (2007-QPG) Based 2007-GCJ: T7200(2GHz) 1GB RAM 120GB 5400rpm HD 15in \
1400x1050 LCD 128MB ATI Radeon X1400 CDRW/DVDRW Intel 802.11abg wireless Bluetooth/Modem \
1Gb Ether UltraNav Sec Chip FPR 6c Li-Ion batt WinVista Business

# cat /usr/local/bin/tpspecs
#! /bin/bash

PRG=$(basename $0)

MTMDB=/usr/local/share/ThinkPad/MTM-All.txt 

if [ "$#" = "0" ]
then
    echo ""
    echo "Usage: $PRG <PRODUCT-ID>"
    echo ""
    echo "The PRODUCT-ID (or TYPE) refers to the 4 plus 3 character code"
    echo "separated by a hyphen, which is usually shown on an adhesive"
    echo "label at the bottom side of any Thinkpad, and also in the BIOS"
    echo "as the first 7 characters of the 'System-unit serial number'."
    echo ""
    exit 0
else
    if [ -f "$MTMDB" ]
    then
    for MODEL in "$@"
        do 
           echo ""
           grep \("$MODEL"\) "$MTMDB"
        done
        echo ""
    else
        echo ""
        echo File "$MTMDB" not found
        echo ""
    fi
fi

exit 0
Hope this helps!
Broken T23 2647-9RG | A few 14.1" T61 Frankenpads | Two 15" Frankenpad T61+ with UXGA IPS Display

dcai777
Posts: 27
Joined: Tue Nov 11, 2014 11:53 pm
Location: San Jose, CA

Re: MTM Link at top of forum broken

#7 Post by dcai777 » Wed Aug 12, 2015 7:48 pm

Fixed yesterday for me.
T400: P8400, 1440x900 CCFL, 8GB DDR3, X4500

emeraldgirl08
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1759
Joined: Sun Mar 01, 2009 6:59 pm
Location: Window Rock, Arizona

Re: MTM Link at top of forum broken

#8 Post by emeraldgirl08 » Thu Aug 13, 2015 9:52 am

Working fine for me this morning whereas yesterday I would get a page load error.
Thinkpad X230 | Lenovo Yoga Tablet 2 | mATX Haswell Desktop | Hackintosh

Sudevan
Freshman Member
Posts: 122
Joined: Sun Sep 11, 2005 11:16 am
Location: Stevens Point, Wisc.
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#9 Post by Sudevan » Sat Aug 15, 2015 8:28 am

Not working as of today, August 15th 2015, 8:30 AM (US Central Time).

Sudevan
570 600 600 600 600 600E 600E 701c 760ED
A22m A31 A31p
T23 T23 T23 T30
T40 T40 T41 T42 T42p
T43 T43 T43 T43 T43 T43 T43 T43 T60 T60 T60/61 Frankenpad
X61 X61 X300 X301
Z61m Ideapad S10e

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18814
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#10 Post by RealBlackStuff » Sun Aug 16, 2015 3:24 pm

I just received the info that the MTM-data are to be transferred from someone's private server to a server from www.Thinkwiki.org
The WHEN is not known yet, but shouldn't take too long.
As soon as known, the MTM link at the top of this page will be updated.

Due to the current hot weather in Germany, the private server is not online.
HTH.

Dekks
Senior Member
Senior Member
Posts: 514
Joined: Thu Jun 26, 2014 9:38 am
Location: Birmingham, UK

Re: MTM Link at top of forum broken

#11 Post by Dekks » Tue Dec 13, 2016 12:20 am

Is the MTM link gone now? I know it has its ups n down but its been down for a week now.
Home Win10/i5 Arch//Openbox R61//GNOME 3 X201i/X230 Tablet //Spectrwm T61/X61/X61 Debian 9.2/X32/T60p
Work - Win7/X220T BunsenLabs/Debian 9 T43
Retired T60/X30/X31/X61S RIP T400/T21/X61T/X200T

rkawakami
Admin
Admin
Posts: 10125
Joined: Sun Jun 04, 2006 1:26 am
Location: San Jose, CA 95120 USA
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#12 Post by rkawakami » Tue Dec 13, 2016 12:26 am

I've noticed the same thing over the last few days.
Ray Kawakami
X22 X24 X31 X41 X41T X60 X60s X61 X61s X200 X200s X300 X301 Z60m Z61t Z61p 560 560Z 600 600E 600X T21 T22 T23 T41 T60p T410 T420 T520 W500 W520 R50 A21p A22p A31 A31p
NOTE: All links to PC-Doctor software hosted by me are dead. Files removed 8/28/12 by manufacturer's demand.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18814
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: MTM Link at top of forum broken

#13 Post by RealBlackStuff » Tue Dec 13, 2016 7:05 am

Until further notice you can use this: http://thinkpadder-id.com/mtm/
Not as good, but at least it works.
If the other one stays off, maybe we should change the MTM-link...
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Dekks
Senior Member
Senior Member
Posts: 514
Joined: Thu Jun 26, 2014 9:38 am
Location: Birmingham, UK

Re: MTM Link at top of forum broken

#14 Post by Dekks » Wed Dec 14, 2016 10:04 am

Its back.
Home Win10/i5 Arch//Openbox R61//GNOME 3 X201i/X230 Tablet //Spectrwm T61/X61/X61 Debian 9.2/X32/T60p
Work - Win7/X220T BunsenLabs/Debian 9 T43
Retired T60/X30/X31/X61S RIP T400/T21/X61T/X200T

Post Reply

Return to “Forum Notices, Questions and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests