Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

what do i need to have WWAN on my T61

T60/T61 Series
Post Reply
Message
Author
durmada
Freshman Member
Posts: 62
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:34 am
Location: Kaunas, Lithuania (Detroit, MI)
Contact:

what do i need to have WWAN on my T61

#1 Post by durmada » Sun Aug 02, 2009 7:41 pm

Hi

I have T61 6465-CTO 15" widescreen which is not WWAN enabled as far as I can understand.

What do I need to have WWAN (not Verizon) on my TP ? WWAN card, SIM reader and antennas ? I will be very gratefull if someone could help me with exact FRU numbers and installation advices ?


Darius
T440s 20AQ-CTO, i5-4200U, 12GB, IPS, 750 GB Samsung 840 Evo

GomJabbar
Moderator
Moderator
Posts: 9872
Joined: Tue Jun 07, 2005 6:57 am

Re: what do i need to have WWAN on my T61

#2 Post by GomJabbar » Sun Aug 02, 2009 11:24 pm

You can buy USB or ExpressCard or PC Cardbus card WWAN cards. These are available for AT&T and T-Mobile, as well as Verizon, Sprint, and other carriers. For AT&T and T-Mobile anyway, you can get cards on ebay that are locked to a carrier or unlocked. AT&T and T-Mobile support the same 2G EDGE technology, but the faster 3G HSDPA runs on different frequency bands for AT&T than it does on T-Mobile's.
DKB

durmada
Freshman Member
Posts: 62
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:34 am
Location: Kaunas, Lithuania (Detroit, MI)
Contact:

Re: what do i need to have WWAN on my T61

#3 Post by durmada » Mon Aug 03, 2009 10:08 pm

Can anyone recommend USB or ExpressCard WWAN card that supports 3G HSDPA and can be used in US and Europe ( I mean supports all the frequencies) ?
T440s 20AQ-CTO, i5-4200U, 12GB, IPS, 750 GB Samsung 840 Evo

GomJabbar
Moderator
Moderator
Posts: 9872
Joined: Tue Jun 07, 2005 6:57 am

Re: what do i need to have WWAN on my T61

#4 Post by GomJabbar » Mon Aug 03, 2009 11:27 pm

I like the Sierra Wireless devices. Take a look at the following webpage.
http://www.sierrawireless.com/product/A ... n_GSM.aspx

See following for more info on Frequency bands used in various countries.
http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequency_bands
http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... deployment
DKB

durmada
Freshman Member
Posts: 62
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:34 am
Location: Kaunas, Lithuania (Detroit, MI)
Contact:

Re: what do i need to have WWAN on my T61

#5 Post by durmada » Tue Aug 04, 2009 12:16 am

Thank you very much.

Darius
T440s 20AQ-CTO, i5-4200U, 12GB, IPS, 750 GB Samsung 840 Evo

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T60/T61 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests