Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

OS-X on ThinkPads

Successful Installation Reports (with this Guide):

X60t
16
23%
X60s
16
23%
T60
25
35%
Other ...
14
20%
 
Total votes: 71

Message
Author
kwiatki
Posts: 3
Joined: Sun Jan 23, 2011 7:40 pm
Location: Nekla, Poland

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#331 Post by kwiatki » Mon Jan 24, 2011 6:43 am

Hi All

i have a lenovo x61 type 7763
i try to install osx on this machine and i have a trouble.
After installation , (1st boot) i have a gray screen and nothing more is happening.

i use dsdt and all the kext from 1st post.

any suggestion?
Lenovo X61t (7763-CL1)
Intel CoreDuo 1,6 GHz (L7500)
4 GB / 320GB / GMA965 / FW 400 / SD Card
Wifi Atheros / Tablet

phubai
Posts: 39
Joined: Mon Jul 21, 2008 12:29 pm
Location: Fleming Island, FL
Contact:

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#332 Post by phubai » Tue Jan 25, 2011 12:03 am

Try booting again from USB; then when you see the HD appear in the middle of the screen, hit any key, and choose the HD where you installed OS X. Once there, run the kext utility again, then reboot. It's not at all unusual to have a bit of a problem 1st boot.

--phubai
Thinkpad X61
minihack

kwiatki
Posts: 3
Joined: Sun Jan 23, 2011 7:40 pm
Location: Nekla, Poland

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#333 Post by kwiatki » Tue Jan 25, 2011 6:31 am

phubai wrote:Try booting again from USB; then when you see the HD appear in the middle of the screen, hit any key, and choose the HD where you installed OS X. Once there, run the kext utility again, then reboot. It's not at all unusual to have a bit of a problem 1st boot.

--phubai
I tried this, but the unfortunately the problem is with DSDT file (gma3100) , because i hear sound (volume up and down) but i don't see anything




edit:
after 100 restarts system I finally found a method to boot - I have to enter the DSDT=/Extra/DSDTstable.aml and wait until run circle stops, then starts normally


very strange :-)
Lenovo X61t (7763-CL1)
Intel CoreDuo 1,6 GHz (L7500)
4 GB / 320GB / GMA965 / FW 400 / SD Card
Wifi Atheros / Tablet

und3rf0rce
Posts: 15
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:00 am
Location: Kyiv, Ukraine

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#334 Post by und3rf0rce » Wed Jan 26, 2011 9:53 am

I've had the same grey screen after installation on my T60.
You need to add to your /Extra/com.apple.boot.plist this code:

Code: Select all

<key>device-properties</key>
<string>6d0000000100000001000000610000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff0400100000006d006f00640065006c0000000b000000474d4120393530200000004100410050004c002c00480061007300500061006e0065006c0000000800000001000000</string>
To do that, i've used my external monitor (connect it before turning on your thinkpad).

Maybe in "Single user mode" you can use some kind of "vim"-editor, but i dont know if it exist (or if you know what are you doing - try to boot into ubuntu, install hfsutils, hfsprogs, hfsplus packages, check for errors with fsck_hfs, then mount hfs+ partition, and add those strings to plist file)

Or, maybe, you can patch your DSDT, but i don't know how :)
Apple MacBook Pro 13" (MC990LL/A)
and
IBM ThinkPad X61s (7668-CTO)
Intel Core 2 Duo L7500 @ 1.6 GHz, 2 GB DDR2, 320 GB @ 7200 Seagate, Atheros (as AirPort Extreme)
MacOS 10.6.7 w/ Sebinouse's fixes & Anastasius DSDT + modded AppleHDA.kext

pkiff
Moderator
Moderator
Posts: 1541
Joined: Wed May 05, 2004 9:17 am
Location: Toronto, Canada

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#335 Post by pkiff » Tue Feb 01, 2011 10:28 pm

I'm just becoming interested in setting up a dual- or triple-boot system for my X60T, but I don't have a Mac OSX 10.6 disk. I'm about to buy one somewhere, but do I need to get the 10.6.0 disk specifically? Or can I use the latest 10.6.x disk available from Apple?

If I need the 10.6.0 disk specifically, is there a part number I can search for to make sure I get the right one?

Thanks,

Phil.
X1 Carbon Tablet (3rd Gen) · P52 · W520 · Legacy: T60p, X61T, 600X, 770Z
Nostalgic for: 600X PIII 850MHz in a SelectaDock III with 64MB Voodoo 5 5500 and Sound Blaster Audigy 5.1.

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#336 Post by Great Gatsby » Wed Feb 02, 2011 8:47 am

pkiff wrote:I'm just becoming interested in setting up a dual- or triple-boot system for my X60T, but I don't have a Mac OSX 10.6 disk. I'm about to buy one somewhere, but do I need to get the 10.6.0 disk specifically? Or can I use the latest 10.6.x disk available from Apple?

If I need the 10.6.0 disk specifically, is there a part number I can search for to make sure I get the right one?

Thanks,

Phil.
This depends on whether you want to partition your hard disk using a GUID Partition Table (GPT) or a MBR Partition Table: If you decide for a GPT, you can simply buy the Mac OS X Snow Leopard Retail box without paying any attention to the question which pressing (= version) it contains. If you however want to use a MBR Partition Table, for instance because Windows XP is rather annoying to be set up with a GPT (I've published an article about that elsewhere), you will need to prepare a custom install medium from your Snow Leopard Install DVD by adding the capacity to the Mac OS X installer to install to an MBR partitioned hard disk. The resources to do that are included in Sebinouse's package, so you should have a look at them and see which Snow Leopard versions can be used with them (currently 10.6.0 and 10.6.3 I believe).

Hope this helps! :-)

pkiff
Moderator
Moderator
Posts: 1541
Joined: Wed May 05, 2004 9:17 am
Location: Toronto, Canada

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#337 Post by pkiff » Wed Feb 02, 2011 10:28 am

Awesome. Thanks, yes that's exactly what I needed to know.
X1 Carbon Tablet (3rd Gen) · P52 · W520 · Legacy: T60p, X61T, 600X, 770Z
Nostalgic for: 600X PIII 850MHz in a SelectaDock III with 64MB Voodoo 5 5500 and Sound Blaster Audigy 5.1.

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#338 Post by finnschi » Thu Feb 03, 2011 11:52 am

hey guys, I really think this is a great Project, I had prior success installing OSX on a Pentium 4 Desktop as well as my Thinkpad T40

I have now ordered my Thinkpad X60T (ebay 160€ :mrgreen: ) just because of this project ..

I also own a real MacBook pro .

but here comes my first Problem, I cannot Boot from the USB drive after applying the chameleon Patch, before applying any patches I can boot from it and install OSX but as soon as I apply the patches my USB drive is non-bootable anymore, the funny thing is in OSX system settings I can set my startup disk to be the USB drive but, i won't actually boot from it ... also when I press alt during boot the usb drive never shows up as a choice to boot from, I also tried to boot of another USB HDD with no success either .

is there anyway I can force to boot from the USB Drive?

Update: with Charmeleon R5 , my USB key is bootable again, but its not starting the setup its stuck at the grey screen /Apple Logo ... can I somehow boot the installer in verbose mode?

Koen_R
Posts: 1
Joined: Wed Feb 02, 2011 10:30 am
Location: Delft, NL

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#339 Post by Koen_R » Thu Feb 03, 2011 3:52 pm

Thanks to the wonderful guide I have been running 10.6.6 on my X60 c2d tablet for a few weeks now, and it is working perfectly. Including tablet support, 1400x1050, etc.
For the time being I used a USB wifi stick for wireless networking because of the integrated non-recognized Intel wifi card.

Today I replaced the card with the official IBM Atheros Wifi AR5BXB6 card that I believe is supported by Os X ? The card is working perfectly in my Windows 7 install on the same machine, but Os X decides not to boot anymore. I can only boot in safe mode. I get the following exception:

Code: Select all

...
Atheros: mac 10.3 phy 6.1 radio 10.0
Unable to obtain BE Output Queue
start [/SourceCache/AirPortDriverAtheros5424/AirPortDriverAtheros5424-411.19.4/src/common/lmac/ath_dev/darwin/AtherosController.cpp:1149] load failed
panic(cpu 0 caller 0x2aab55): Kernel trap at 0x00000000, type 14=page fault, registers:
....
Error code: 0x00000010

Debug called:<panic>
....
Does somebody has any idea what is going wrong?

kwiatki
Posts: 3
Joined: Sun Jan 23, 2011 7:40 pm
Location: Nekla, Poland

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#340 Post by kwiatki » Fri Feb 04, 2011 1:59 am

Koen_R wrote:Thanks to the wonderful guide I have been running 10.6.6 on my X60 c2d tablet for a few weeks now, and it is working perfectly. Including tablet support, 1400x1050, etc.
For the time being I used a USB wifi stick for wireless networking because of the integrated non-recognized Intel wifi card.

Today I replaced the card with the official IBM Atheros Wifi AR5BXB6 card that I believe is supported by Os X ? The card is working perfectly in my Windows 7 install on the same machine, but Os X decides not to boot anymore. I can only boot in safe mode. I get the following exception:

Code: Select all

...
Atheros: mac 10.3 phy 6.1 radio 10.0
Unable to obtain BE Output Queue
start [/SourceCache/AirPortDriverAtheros5424/AirPortDriverAtheros5424-411.19.4/src/common/lmac/ath_dev/darwin/AtherosController.cpp:1149] load failed
panic(cpu 0 caller 0x2aab55): Kernel trap at 0x00000000, type 14=page fault, registers:
....
Error code: 0x00000010

Debug called:<panic>
....
Does somebody has any idea what is going wrong?
I have the same situation as you.
Lenovo X61t (7763-CL1)
Intel CoreDuo 1,6 GHz (L7500)
4 GB / 320GB / GMA965 / FW 400 / SD Card
Wifi Atheros / Tablet

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#341 Post by Great Gatsby » Fri Feb 04, 2011 9:33 am

finnschi wrote:the funny thing is in OSX system settings I can set my startup disk to be the USB drive but, i won't actually boot from it ...
The OS X preference pane for boot drives has no impact on Hackintoshes at all.

finnschi wrote:also when I press alt during boot the usb drive never shows up as a choice to boot from, I also tried to boot of another USB HDD with no success either .

is there anyway I can force to boot from the USB Drive?
Press F12 after Power-On to get your BIOS boot list.

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#342 Post by finnschi » Fri Feb 04, 2011 12:46 pm

but I am doing it on a REAL macBook Pro!.. or am I supposed to do step 2 on the Thinkpad?!?

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#343 Post by Great Gatsby » Fri Feb 04, 2011 2:46 pm

finnschi wrote:but I am doing it on a REAL macBook Pro!.. or am I supposed to do step 2 on the Thinkpad?!?
Yes, on the ThinkPad, of course (okay, I now see where the problem was). Chameleon was written to give Hackintoshes an equivalent to your MacBook's EFI that's simply not present on a ThinkPad. It won't work with a real Intel Macintosh.

ilg
Posts: 6
Joined: Fri Feb 04, 2011 10:18 pm
Location: Chicago, IL

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#344 Post by ilg » Fri Feb 04, 2011 11:53 pm

I've got an X61 tablet (1400x1050 screen, WACF008) I just picked up that seems to be largely up and running with 10.6.6 based on the instructions here, but I'm having trouble getting TabletMagic (2.0b17d2) to work. I've got the tablet enabler kext loading, serial0 shows up in TabletMagic, the messages TabletMagic sends to the console all seem fine (no obvious errors except for an intermittent error with renice that does not otherwise seem to affect loading), but I get absolutely no response to the tablet pen with nothing at all changing in the testing tab.

What should I try next? Am I missing something obvious?

edit: I can verify that data of some sort is coming from the tablet digitizer: if I run "cat /dev/cu.serial0" I get various junk printed to the terminal in reaction to putting the tablet pen in proximity to the screen, moving it, tapping, etc.
Last edited by ilg on Sat Feb 05, 2011 10:33 pm, edited 1 time in total.

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#345 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 7:23 am

ok so apparently everything is running, but the tablet, I never tried to use it in Windows , heck there was never a windows installed on this baby :mrgreen:

when i hit the screen with my stylus.. nothing happens ?!

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#346 Post by Great Gatsby » Sat Feb 05, 2011 7:43 am

finnschi wrote:ok so apparently everything is running, but the tablet, I never tried to use it in Windows , heck there was never a windows installed on this baby :mrgreen:

when i hit the screen with my stylus.. nothing happens ?!
Did you install TabletMagic?

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#347 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 7:57 am

Did you install TabletMagic?
yes, but i am confused on what to set up exactly in Tablet Magic :?:

I was able to enable Ink, but now Tablet magic just shows "no tablet found" . ... any idea?


Update: after reboot it now shows "ISD V4.0 (Tablet PC)... still when i am using the pen nothing happens ?

Update: works... its magic :)

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#348 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 8:24 am

ok so sleep does not work with 4Gb ram either... but thats no big deal for me !


What Applications do you use in conjunction with your tablet? I am searching something to take notes with !

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#349 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 9:08 am

ok so i restarted again and now tablet is not working anymore... ?! is this a know issue?

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#350 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 9:33 am

Code: Select all

[INIT] Digitizer ID: WACF008
[PROC] Tablet Bounds: (0, 0) - (15239, 15239)
[PROC] Screen Bounds: (0, 0) - (1023, 767)
Error opening serial port /dev/cu.Bluetooth-Modem - Resource busy(16).

[PORT] Bluetooth-Modem: OPEN ERROR

[PORT] Bluetooth-PDA-Sync: OPENED
[PORT] Setting speed to 19200
[SENT] "0"
[SENT] "*"
[RCVD] 
[PORT] Setting speed to 9600
[SENT] "0"
[SENT] "*"
[RCVD] 
[PORT] Setting speed to 9600
[SENT] "SP\r"
[SENT] "~#\r"
[SENT] "~#\r"
[SENT] "~#\r"
[PORT] Setting speed to 19200
[SENT] "SP\r"
[SENT] "~#\r"
[SENT] "~#\r"
[SENT] "~#\r"

Could not initialize tablet.

[ERR ] Fatal Error: No Wacom Tablet Found!
logout

[Process completed]
Update : i think my tablet enabler did not work correctly so i ran pfix again , which seemed to help, its so awesome now :D:D



Also for the OP: the UUID error 35 thingy dissapears when using the atheros Wifi card or doing the fix from netkas (someone in this thread wrote about it)
Last edited by finnschi on Sat Feb 05, 2011 2:53 pm, edited 1 time in total.

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#351 Post by Great Gatsby » Sat Feb 05, 2011 1:34 pm

finnschi wrote:ok so sleep does not work with 4Gb ram either... but thats no big deal for me !
It does when you install SleepWatcher with its scripts and switch to hibernatemode 1 (see earlier in this thread).

finnschi
Posts: 12
Joined: Wed Apr 11, 2007 2:41 pm
Location: Detroit, MI

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#352 Post by finnschi » Sat Feb 05, 2011 2:51 pm


It does when you install SleepWatcher with its scripts and switch to hibernatemode 1 (see earlier in this thread).
[/quote]

yea but its no real sleep mode , its hibernation , A real quick sleep mode would be awesome!

ilg
Posts: 6
Joined: Fri Feb 04, 2011 10:18 pm
Location: Chicago, IL

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#353 Post by ilg » Sat Feb 05, 2011 8:58 pm

finnschi wrote:What Applications do you use in conjunction with your tablet? I am searching something to take notes with !
https://bitbucket.org/ilg/macwj/ <= MacWJ is my attempt at a simple paper-like writing application. It's bare-bones and definitely still a work in progress, but I did just use it to give a 75-minute workshop today (on my X41t, since my X61 still isn't working with the tablet pen).

Sebinouse
Junior Member
Junior Member
Posts: 280
Joined: Mon Mar 09, 2009 6:02 am
Location: Paris, France

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#354 Post by Sebinouse » Sun Feb 06, 2011 5:59 pm

@Anastasius and @ grandflash :

Can you confirm that AppleHDA.kext HAS to be placed in /S/L/E ? or can you keep it in /E/E ?

(To get a Vanilla /S/L/E ?)
Lenovo X60t (6363-AQ8)
  • Intel CoreDuo 1,67 GHz (L2400)
  • 3 Go / 320 Go / GMA950 / FW 400 / SD Card
  • Bluetooth / Wifi AR5BXB6 / Tablet
WinXP / MacOSX 10.6.8 (DSDT patch and vanilla SLE)

ragingcaribou
Posts: 2
Joined: Mon Feb 07, 2011 2:47 am
Location: Toronto, Canada

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#355 Post by ragingcaribou » Mon Feb 07, 2011 4:14 am

First off, THANK YOU Sebinouse, and the entire osx86 movement, for giving your time to help us noobs out. I successfully installed SL 10.6.6 on my X60s following the instructions provided. It works better than I expected. I did a couple things differently though. For some reason I had to boot the installer using -v cpus=1. Also, instead of using an external hard drive, I performed the install with my HDD installed already, then booted into SL using the bootloader on the USB Drive. Then I did the rest of the steps (installed bootloader on HDD etc.). Also, I used VoodooHDA 2.7.2 because updating to 10.6.6 broke my audio. Otherwise, updates worked fine, with the pfix provided.

Thanks Again!

kidpub
Posts: 8
Joined: Wed Feb 09, 2011 2:57 pm
Location: Boston, MA

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#356 Post by kidpub » Wed Feb 09, 2011 10:46 pm

Just wanted to add a thank-you for the guide and to everyone else who contributes such valuable information. I'm running 10.6.3 on a T60p and am a little surprised at how stable and performant the machine is. I basically started with this guide and ended with Silencer's excellent DSDT post (http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=32&t=85344).

The only glitch I've seen so far is that the chipset on my wifi card is the unsupported Intel flavor, so I'm hitting the wireless network with a Netgear WG111 USB adapter. Everything else is great...1400x1050 is crisp, multitouch trackpad works, and so does audio. I'm curious about 10.6.6 but honestly a bit nervous about breaking a machine that's running so well.

I haven't really used Macs much...I needed a box to publish iBooks from...and I'm really struck by how similar the OS is to Linux, which I've used for 15 years or so. I knew that MacOS was basically a Mach kernel with a windowing system but now that I've been playing with KEXTs and patches and such the similarities are really comforting.

Perry

kidpub
Posts: 8
Joined: Wed Feb 09, 2011 2:57 pm
Location: Boston, MA

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#357 Post by kidpub » Thu Feb 10, 2011 2:44 pm

As a followup to my previous post, I used Carbon Copy to clone the 10.6.3 install to an external drive, then updated the external drive to 10.6.6. No surprises, had to deselect S/L/E/AppleHDA.kext to get sound to work properly, other than that everything simply worked. The Mac App store is quite nice. Cloned the external drive to the internal, reinstalled the boot loader just in case, fixed permissions, and done.

Perry

rockstar
Posts: 38
Joined: Wed Dec 10, 2008 6:18 am
Location: Gainesville, Fl

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#358 Post by rockstar » Thu Feb 10, 2011 4:02 pm

My Thinkpad is a X61T Type 7764. The Atheros card is an 80211bg FRU number 39T5578.

I have the same boot error as a couple of others here using the Atheros wifi card. This card works fine in Windows 7. I even pulled the Atheros card out of my old T60 Hackintosh 10.58 machine and get the same error. I've tried 3 different Atheros cards. If I remove the Atheros card, OSX boots up, but with no network support, not even ethernet. This is on a 10.6.6 system.

Any ideas or suggestions for troubleshooting ?

I'm thinking of removing the Atheros section in the LegacyX60.kext and adding entries in the S/L/E libraries, i.e the original way.

rockstar
Posts: 38
Joined: Wed Dec 10, 2008 6:18 am
Location: Gainesville, Fl

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#359 Post by rockstar » Fri Feb 11, 2011 5:54 pm

Update on the Atheros wifi issue on my X61T.

Removed Atheros section from Legactx60t.kext and edited /s/l/e/IO80211Family.kext to add the pci168c,1014 entries. No go, still won't boot.

So I reinstalled on another drive with my 10.6.0 DVD. Used the Extra folder from this thread and the Atheros card works. Still no ethernet.
Installed the 10.6.3 combo update and get same error as before. System won't boot and gets errors on Atheros driver. I notice that the 80211Family.kext now has 2 Atheros plugins, AirportAtheros.kext and AirportAtheros21.kext. Then I replace the 10.6.3 IO80211Family.kext with the 10.6.0 version.
Reboot and still no joy. Reboot again in 32 bit mode and it works.

Also on 10.6.3, VooDooHDA.kext will not load in either 32 or 64 bit mode. I don't recall if it loaded on 10.6.0.

So for this card is there a mismatch between the new IO80211Family.kext format and the Legacy60T.kext ? When was the AirportAtheros21.kext added, 10.6.2 or 10.6.3 ?

Great Gatsby
Freshman Member
Posts: 78
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:02 am
Location: Berlin, Germany

Re: 10.6.X on X60/T60/X61 (CoreDuo, Core2Duo / GMA950, GMA3100)

#360 Post by Great Gatsby » Sat Feb 12, 2011 11:31 am

rockstar wrote:Also on 10.6.3, VooDooHDA.kext will not load in either 32 or 64 bit mode. I don't recall if it loaded on 10.6.0.
Did you try this?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “OS-X Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests