Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

X200, X201, X220 (including equivalent tablet models) and X300, X301 series specific matters only.

Would you pay $54 for such kit for X220T/X230T?

Yes
100
91%
No
10
9%
 
Total votes: 110

Message
Author
mr.rhtuner
Posts: 35
Joined: Sat Jan 17, 2009 11:31 pm
Location: London, Ontario, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#271 Post by mr.rhtuner » Fri Mar 10, 2017 8:49 am

mito wrote:
agarza wrote:Hi nitro.

I'm definitely interested in getting one kit from you, I just came late to this thread.
It would be nice to get a notification once you will start or decide to provision more kits.

Thanks
I preordered one kit, but I'm willing to spare it for you. If nitrocaster agrees, he can reallocate my kit to you.

If Agarza would pass, I'd take it off your hands if possible

Justintoxicated
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:52 pm
Location: Long Bach, CA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#272 Post by Justintoxicated » Sat Mar 11, 2017 4:41 am

Hi I am interested in a kit as I just damaged my screen :(

Has the adjustable screen brightness issue (bios flash) thing been resolved?

Do I need to trim my bezel if I just buy the screen linked (does not sound like it).

If I can't get this upgrade I might be interested in buying someones X220 IPS screen if they are ditching a perfectly working screen.

3rd buy happening soon?

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#273 Post by nitrocaster » Sat Mar 11, 2017 5:56 am

Just read the first post.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

Justintoxicated
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:52 pm
Location: Long Bach, CA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#274 Post by Justintoxicated » Sat Mar 11, 2017 1:19 pm

nitrocaster wrote:Just read the first post.
Oh I did read it, are you saying I'm too late? If so, I may as well just order the $80 factory replacement screen? Screen is still working just damaged, so I don't mind the wait unless you don't think there will a 3rd run. In which case I am thinking I may just buy a new laptop, or fix the screen, but $80 is kinda of expensive for a $200 machine if your not upgrading it. My Past experience with laptop repairs is telling me it may be time to just buy a new one.

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#275 Post by nitrocaster » Sat Mar 11, 2017 1:32 pm

There definitely will be 3rd run. In the mean time, you can get a temporary replacement display (with white spots or dead pixels for cheap) or sell your machine and buy another one.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

mystery905
Posts: 5
Joined: Sun Mar 12, 2017 1:58 am
Location: Toronto, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#276 Post by mystery905 » Sun Mar 12, 2017 2:18 am

Hi, just registered to vote for the X220T/X230T version!

Is there an ETA for this?

Thanks nitrocaster!

TheChuckster
Posts: 38
Joined: Fri Jan 27, 2017 5:26 pm
Location: San Francisco, CA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#277 Post by TheChuckster » Mon Mar 13, 2017 11:16 am

Hey! March 15 is a couple of days away now. How are we looking now? Any updates for us?

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#278 Post by nitrocaster » Mon Mar 13, 2017 11:26 am

We're looking good except that I still have not received the fuses. I couldn't find required fuses here in Moscow, so I ordered them from China. Now it's time for China Post to troll us: 20 days have passed and there's no tracking update so far.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

TheChuckster
Posts: 38
Joined: Fri Jan 27, 2017 5:26 pm
Location: San Francisco, CA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#279 Post by TheChuckster » Mon Mar 13, 2017 11:38 am

Sounds about right. If needed, I can have a well-connected (if you catch my drift) friend in the mainland help track it down for you? PM me your tracking number.

mystery905
Posts: 5
Joined: Sun Mar 12, 2017 1:58 am
Location: Toronto, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#280 Post by mystery905 » Mon Mar 13, 2017 12:34 pm

nitrocaster wrote:Attached a poll on X220T/X230T. If there would be enough interest I'll do the business.
Are you doing the tablet version?

who
Posts: 2
Joined: Thu Dec 29, 2016 3:48 am
Location: Graz, Austria

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#281 Post by who » Mon Mar 13, 2017 2:19 pm

because my X230 just broke and I'll probably buy a newer notebook, I don't need my reserved kit

if its ok for nitrocaster, I'll pass it to someone else :D

ctoph0
Freshman Member
Posts: 76
Joined: Sun Jan 09, 2011 6:58 pm
Location: Montclair, NJ

Re: RE: Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#282 Post by ctoph0 » Mon Mar 13, 2017 4:30 pm

who wrote:because my X230 just broke and I'll probably buy a newer notebook, I don't need my reserved kit

if its ok for nitrocaster, I'll pass it to someone else :D
Ill take it

Sent from my SM-N920V using Tapatalk
Past: A22M T61P X41T X200 X201
Present: X201 X220 X61s T420
Future: Upgrading the present!

boutch55555
Freshman Member
Posts: 107
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:18 pm
Location: Quebec, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#283 Post by boutch55555 » Mon Mar 13, 2017 5:22 pm

nitrocaster wrote:I still have not received the fuses.
I'll take mine without a fuse please :lol:

mystery905
Posts: 5
Joined: Sun Mar 12, 2017 1:58 am
Location: Toronto, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#284 Post by mystery905 » Mon Mar 13, 2017 6:18 pm

who wrote:because my X230 just broke and I'll probably buy a newer notebook, I don't need my reserved kit

if its ok for nitrocaster, I'll pass it to someone else :D
I'll take it too :)

Justintoxicated
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:52 pm
Location: Long Bach, CA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#285 Post by Justintoxicated » Tue Mar 14, 2017 11:46 pm

mystery905 wrote:
who wrote:because my X230 just broke and I'll probably buy a newer notebook, I don't need my reserved kit

if its ok for nitrocaster, I'll pass it to someone else :D
I'll take it too :)
3rd in line hah.

Looking forward to batch three. Can't wait to get rid of my booboo.

recyclojunk64
Posts: 2
Joined: Fri Mar 17, 2017 5:23 am
Location: Perth, Western Australia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#286 Post by recyclojunk64 » Fri Mar 17, 2017 11:32 am

So, any chance to get this for X220 tablet? How many touch points will the modded display have, if it's possible?
Probably no. Replacing the LCD is too tricky, because it's glued to the protective glass.
Do you have the outdoor viewing screen with gorilla glass, or the multitouch display?
I opened up my X220 tablet's screen (multi touch), and it wasn't glued to the front touch digitizer (not even sure its glass). it was just attached with some double-sided adhesive tape along the sides. I'm guessing you must have gotten the gorilla glass one then?

The wacom pen digitizer film was attached adhesively to the back of the screen, and the metal screen backing was cut out nearly to the edges of the screen, so that the signal could get through. I guess either a screen without metal backing or a modification to a screen to cut out or remove the metal would be needed.

I'm interested in upgrading mine to QHD, and would purchase a kit for that if you make a QHD version for the x220 tablet

niteLite
Posts: 1
Joined: Sun Mar 19, 2017 1:34 pm
Location: Philadelphia, PA

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#287 Post by niteLite » Sun Mar 19, 2017 1:47 pm

recyclojunk64 wrote:
So, any chance to get this for X220 tablet? How many touch points will the modded display have, if it's possible?
Probably no. Replacing the LCD is too tricky, because it's glued to the protective glass.
Do you have the outdoor viewing screen with gorilla glass, or the multitouch display?
I opened up my X220 tablet's screen (multi touch), and it wasn't glued to the front touch digitizer (not even sure its glass). it was just attached with some double-sided adhesive tape along the sides. I'm guessing you must have gotten the gorilla glass one then?

The wacom pen digitizer film was attached adhesively to the back of the screen, and the metal screen backing was cut out nearly to the edges of the screen, so that the signal could get through. I guess either a screen without metal backing or a modification to a screen to cut out or remove the metal would be needed.

I'm interested in upgrading mine to QHD, and would purchase a kit for that if you make a QHD version for the x220 tablet
I'm keeping on eye on this thread, but if it's possible to mod a better resolution screen onto the x220t tablet without losing touchscreen + pen functionality, I'm buying. :)

phage
Posts: 49
Joined: Sun Mar 19, 2017 7:09 pm
Location: McHenry, IL

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#288 Post by phage » Sun Mar 19, 2017 7:18 pm

I'm in for the third run. Thank goodness I finally found this thread, I was prepared to do some awful things to my X220T. Also, some people on this thread have asked if the upgrade is compatible with the tablet versions and gotten a "no." What about the upgrade makes it incompatible? Is it the pinout of the motherboard or the free space of the casing?

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18087
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#289 Post by RealBlackStuff » Mon Mar 20, 2017 5:56 am

The screen in the X220T/X230T is the problem.
AFAIK there's no FHD for the tablet models.
Also, the LCD-cables are quite different between standard and tablet.

phage
Posts: 49
Joined: Sun Mar 19, 2017 7:09 pm
Location: McHenry, IL

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#290 Post by phage » Mon Mar 20, 2017 9:20 am

RealBlackStuff wrote:The screen in the X220T/X230T is the problem.
AFAIK there's no FHD for the tablet models.
Also, the LCD-cables are quite different between standard and tablet.
I'd trade digitizer functionality for a couple million pixels any day, I'm also willing to do just about anything to the casement. I'm unable to find documentation on how the connectors are different on the two models, do you happen to know? EDIT: The difference in the cables looks like support for the digitzer.

Image
Image

jbliss1
Posts: 1
Joined: Fri Mar 03, 2017 8:17 am
Location: East Lansing, Michigan

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#291 Post by jbliss1 » Tue Mar 21, 2017 6:13 am

I'm hoping to hear about the third run before they sell out...

Any chance you will opensource the design once you're done selling them?

inq
Posts: 2
Joined: Tue Mar 21, 2017 4:56 pm
Location: Durham, UK

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#292 Post by inq » Tue Mar 21, 2017 4:58 pm

Hi,
I am using my X230 with your mod and the Mini Dock Series 3.
Can you please update the manual to enable the internal display when in docking mode?

Cheers

TankPad
Sophomore Member
Posts: 181
Joined: Sun Feb 26, 2017 1:40 pm
Location: Dublin, Ireland

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#293 Post by TankPad » Tue Mar 21, 2017 7:30 pm

I could be wrong, but i think the whole point is that the new FHD screen IS your docked output, so you lose the ability to dock by using the kit. I'm open to correction on that, but that's the understanding i got. :)
inq wrote:Hi,
I am using my X230 with your mod and the Mini Dock Series 3.
Can you please update the manual to enable the internal display when in docking mode?

Cheers
| 701c | X220 | T420 | X230 | T430s |

frstua
Posts: 3
Joined: Thu Feb 16, 2017 4:24 am
Location: Dnipro, Ukraine

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#294 Post by frstua » Wed Mar 22, 2017 3:35 am

Found this on Taobao:
http://taobao.ua/p/0U3FO9aCKdQba

But didn't found any info about this on youtube or somewhere else (except chinesse forum).

What do you think?

Tasurinchi
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2023
Joined: Mon Aug 17, 2009 8:38 am
Location: Zurich, Switzerland

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#295 Post by Tasurinchi » Wed Mar 22, 2017 4:23 am

Interesting! Would be nice to know if this requires soldering... :wink:
IBM Convertible 5140/L40SX/220/240/240X/2*340CSE/360PE/365XD/380D/380E/380XD/380Z/390/560E/560X/2*570/2*600/600E/750Cs/755C/760CD/760EL/760XD/770E
A20p/A22p/A31/i1600/G40/R50p/R61i/S30/SL510/2*T22/4*T4x/11*T6x/6*T40x/6*T5x0/3*W5x0/W700/3*X2x/4*X3x/3*X4x/5*X6x/3*X6xT/12*X2xx/4*X30x/Z60m/3*Z61x

seasonshu
Posts: 45
Joined: Thu Jun 16, 2016 4:55 am
Location: Manchester, UK

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#296 Post by seasonshu » Wed Mar 22, 2017 4:34 am

Tasurinchi wrote:Interesting! Would be nice to know if this requires soldering... :wink:
Probably. AFAIK they are only selling complete machines (and are usually overloaded with orders). Also, the last time I checked the screen is glossy not matte (which was a no-no for me).

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#297 Post by nitrocaster » Wed Mar 22, 2017 5:48 am

jbliss1 wrote:I'm hoping to hear about the third run before they sell out...

Any chance you will opensource the design once you're done selling them?
I'll announce the third batch here, so you'll be able to sign up.
As I mentioned, releasing a project that was not open-source from the very beginning is something that would take an effort.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#298 Post by nitrocaster » Wed Mar 22, 2017 6:02 am

recyclojunk64 wrote: Do you have the outdoor viewing screen with gorilla glass, or the multitouch display?
I opened up my X220 tablet's screen (multi touch), and it wasn't glued to the front touch digitizer (not even sure its glass). it was just attached with some double-sided adhesive tape along the sides. I'm guessing you must have gotten the gorilla glass one then?

The wacom pen digitizer film was attached adhesively to the back of the screen, and the metal screen backing was cut out nearly to the edges of the screen, so that the signal could get through. I guess either a screen without metal backing or a modification to a screen to cut out or remove the metal would be needed.

I'm interested in upgrading mine to QHD, and would purchase a kit for that if you make a QHD version for the x220 tablet
If that's true, I could take an attempt to make a prototype. In tablet versions of X220/X230 LCD cable is combined with the camera cable. Since I'll be using standard eDP cable, camera cable would have to be separated from the combined cable and connected to the adapter board. Anyway, I would need to get a working tablet to design and test the kit. If you want it right now - use plain X220/X230.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

nitrocaster
Junior Member
Junior Member
Posts: 478
Joined: Fri Mar 04, 2016 8:38 am
Location: Moscow, Russia

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#299 Post by nitrocaster » Wed Mar 22, 2017 6:05 am

TankPad wrote:I could be wrong, but i think the whole point is that the new FHD screen IS your docked output, so you lose the ability to dock by using the kit. I'm open to correction on that, but that's the understanding i got. :)
Wrong. You can always dock with single DP station and you can also dock with double DP station after you tape certain pins inside the docking connector. The manual has to be updated on that, as inq mentioned.
For those who interested in buying X220/X230 FHD kit: Read this before sending me a PM!
X230: i7-3520M | 16GB RAM | 512GB M.2 Micron M600 | LG LP125WF2-SPB4 FHD IPS | 9c Li-Ion | Win8.1 Pro 64

boutch55555
Freshman Member
Posts: 107
Joined: Fri Nov 27, 2015 7:18 pm
Location: Quebec, Canada

Re: Upgrading X220/X230 to FHD 1080p

#300 Post by boutch55555 » Wed Mar 22, 2017 6:40 am

I noticed some weird behaviour using the battery slab. No picture in bios when plugged on boot, lose image in Windows when inserted. It does work in Debian though, both from boot & inserted. Tried changing the default display in bios, same result. Is the fix just covering all the DOCKB_* pins (every odd pin 69-105) ?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad X200/201/220 and X300/301 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests