Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

T410s screen with T420s?

T400/410/420 and T500/510/520 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
smartypantscom
Posts: 3
Joined: Thu Apr 12, 2012 4:03 pm
Location: Fredericton, NB Canada

T410s screen with T420s?

#1 Post by smartypantscom » Tue Jun 13, 2017 6:05 pm

Anyone know if it's possible to use the older 16:10 screen from a T410s on a T420s (replacing the latter's 16:9 screen)?

I just replaced an aging T410s with a refurb T420s (didn't go with a newer model because that seems to be the last T*s model before Lenovo started "improving" the keyboard layout), and it's a nice upgrade in every way - except for the screen & the drop from 16:10 to 16:9. It looks like the sizes of the 2 screens are identical, and the T420s screen just has a larger bezel to accommodate the reduced height of the display - so I'm thinking it *should* work.

TPFanatic
Senior Member
Senior Member
Posts: 818
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Manchester, New Hampshire

Re: T410s screen with T420s?

#2 Post by TPFanatic » Tue Jun 13, 2017 7:26 pm

Try to check if the pinouts are the same. You might be able to plug it in, but the screw hole positions in the lid will be different.

The T410s Toshiba screens are also pretty harsh looking, need calibration, and commonly develop vertical line defects. At least they are bright.

The T420s HD+ screens are decent. The AUO looks harsher than the LG, the latter is superior in my opinion. You can also install an FHD mod kit for the T420s and T430s. I personally like T420 normal more than T420s, with an LG HD+ it is a very enjoyable laptop and gets great battery life too with a new 9 cell.
Daily driver: lenovo T430 i5 3320m, HD+, 8GB
Second car: lenovo T500 P9700, WUXGA, 8GB
Home theater: lenovo T520 i7 2760QM, FHD, 6GB


Enable advanced features on older Synaptics touchpads with the registry: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=122612

Thinkpad4by3
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1219
Joined: Sun Aug 09, 2015 9:25 am
Location: N. Bellmore, ny

Re: T410s screen with T420s?

#3 Post by Thinkpad4by3 » Tue Jun 13, 2017 7:34 pm

Your going to be a quarter inch off and 3 feet disappointed :( .

Image
Just collecting vintage machines....Thinkpads included.
Have: IBM PC 5150, Tandy 1400LT, Macintosh Portable, Metalis 286(dead), Satellite 200CDS, TP 755C&CDV , 701C, Slimsport 286(deadish/zombie).
New: TI Travelmate 4000E 4/25, AMREL SLT486 (4DX2/66)

smartypantscom
Posts: 3
Joined: Thu Apr 12, 2012 4:03 pm
Location: Fredericton, NB Canada

Re: T410s screen with T420s?

#4 Post by smartypantscom » Wed Jun 14, 2017 10:54 am

Dang. What about swapping the guts of a T420s into the case of T410s, any idea if that would work - or are the internals different enough to prevent that too?

If that's not an option, then maybe I'll grab one of the FHD upgrade kits - if I'm stuck with 16:9, might as well get the best 16:9 display I can.

Thinkpad4by3
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1219
Joined: Sun Aug 09, 2015 9:25 am
Location: N. Bellmore, ny

Re: T410s screen with T420s?

#5 Post by Thinkpad4by3 » Wed Jun 14, 2017 3:22 pm

I tore apart my T410 to see what the size of the screen was and I tore apart my T430s to check for you. BTW, one has fan errors and one has a fried motherboard and both were sitting on a shelf.The camera would need to be removed and a few bits of plastic dremeled out but otherwise, if you feel a little crafty its totally possible. Really, go for the FHD mod unless the aspect ratio means that much to you. Anyway, IPS 1920x1080 is better than 1440x900 anyday of the week (for me).
Just collecting vintage machines....Thinkpads included.
Have: IBM PC 5150, Tandy 1400LT, Macintosh Portable, Metalis 286(dead), Satellite 200CDS, TP 755C&CDV , 701C, Slimsport 286(deadish/zombie).
New: TI Travelmate 4000E 4/25, AMREL SLT486 (4DX2/66)

TPFanatic
Senior Member
Senior Member
Posts: 818
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Manchester, New Hampshire

Re: T410s screen with T420s?

#6 Post by TPFanatic » Wed Jun 14, 2017 6:06 pm

The normal T410's screen is too thick to fit in the slim lids of T420, T430, and their s suffix versions. T410s screen is probably thin enough but it's not a nice screen.
Daily driver: lenovo T430 i5 3320m, HD+, 8GB
Second car: lenovo T500 P9700, WUXGA, 8GB
Home theater: lenovo T520 i7 2760QM, FHD, 6GB


Enable advanced features on older Synaptics touchpads with the registry: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=122612

Rockrz
Sophomore Member
Posts: 160
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:00 am
Location: Dallas, TX

Re: T410s screen with T420s?

#7 Post by Rockrz » Sat Sep 09, 2017 10:45 pm

I just replaced an aging T410s with a refurb T420s (didn't go with a newer model because that seems to be the last T*s model before Lenovo started "improving" the keyboard layout
Speaking on keyboards... will a keyboard from a T530 work on a T410s?

It looks like it would fit physically, but I thought I'd ask if they would work electronically speaking

TPFanatic
Senior Member
Senior Member
Posts: 818
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Manchester, New Hampshire

Re: T410s screen with T420s?

#8 Post by TPFanatic » Sat Sep 09, 2017 11:05 pm

Rockrz wrote:
Sat Sep 09, 2017 10:45 pm
I just replaced an aging T410s with a refurb T420s (didn't go with a newer model because that seems to be the last T*s model before Lenovo started "improving" the keyboard layout
Speaking on keyboards... will a keyboard from a T530 work on a T410s?

It looks like it would fit physically, but I thought I'd ask if they would work electronically speaking
It'll basically work, the keys, dunno about the LEDs. Some keys may do different things so you'd have to remap somehow and decide which keys to lose entirely since you're losing a few keys, 7 row vs 6 row.
Daily driver: lenovo T430 i5 3320m, HD+, 8GB
Second car: lenovo T500 P9700, WUXGA, 8GB
Home theater: lenovo T520 i7 2760QM, FHD, 6GB


Enable advanced features on older Synaptics touchpads with the registry: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=122612

Rockrz
Sophomore Member
Posts: 160
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:00 am
Location: Dallas, TX

Re: T410s screen with T420s?

#9 Post by Rockrz » Sat Sep 09, 2017 11:19 pm

OK, thanks.

I just found one on eBay for $23 that is supposed to be a like new unit pulled from a new laptop

Hopefully it is like new :D

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T400/410/420 and T500/510/520 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests