Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

T400/410/420 and T500/510/520 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
jlee
Posts: 12
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:34 pm
Location: West Covina, California

Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#1 Post by jlee » Sun Mar 18, 2018 1:57 am

Just wondering

mr.rhtuner
Freshman Member
Posts: 63
Joined: Sat Jan 17, 2009 11:31 pm
Location: London, Ontario, Canada

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#2 Post by mr.rhtuner » Sun Mar 18, 2018 4:24 pm


teleshoes
Posts: 11
Joined: Wed Jan 20, 2016 2:34 pm
Location: NY, NY, USA

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#3 Post by teleshoes » Tue Mar 27, 2018 11:22 am

slightly offtopic:

i bought this FHD javi-jie clone to test (i dont feel bad about it since ive bought 4 kits through rmsmajestic, and javi-jie isnt selling the flicker-y one anymore, AND i will definitely throw this one out and buy his when he releases the non-flickering version):
https://www.aliexpress.com/item/LCD-con ... 68337.html

(i personally ask you not to buy this knock-off kit unless you are sure you will also buy javi-jies new-and-improved non-s kit when it comes out, which it should eventually)

this knock-off goes behind the LCD instead of in the chassis, to limit interference.

BUT it still flickers in my T430, though only during heavy battery charging. presumably, this is just because of heavy draw from the a/c adapter, but i cant monitor total power usage in acpi, just battery charge rate.

SO, i wrote a script to monitor the power, and when the battery charges at a rate greater than 35W, it inhibits charge for 2 seconds and then resumes. it shoots back down to 20W, and slowly climbs, lather-rinse-repeat.
after running this script for a week, my average charging rate went from 32W => 26W, which isnt TOO bad, but it is noticeably slower to charge.
=> more importantly, it hasnt flickered in a week, despite very predictably flickering without this script.

ALSO, it never flickers if i use a 65W adapter instead of a 90W adapter. (battery never charges more than 30W)

it also causes very slight backlight bleed, because it bends the screen a tiny bit. it took awhile to get it positioned right, but the bleed isnt noticeable anymore except on a black screen and only if you look for it. still, annoying.

TankPad
Sophomore Member
Posts: 208
Joined: Sun Feb 26, 2017 1:40 pm
Location: Colchester, UK

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#4 Post by TankPad » Tue Mar 27, 2018 9:35 pm

Does he flicker constantly when you're charging it, or just occasionally?

I wonder if a small capacitor might help smooth it out?
| 701c | X220 | T420 | X230 | T430s | W540

pathan421id
Posts: 24
Joined: Mon Jan 22, 2018 6:36 pm
Location: Ontario, CA

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#5 Post by pathan421id » Wed Mar 28, 2018 12:46 am

TankPad wrote:
Tue Mar 27, 2018 9:35 pm
Does he flicker constantly when you're charging it, or just occasionally?

I wonder if a small capacitor might help smooth it out?
sounds like EMI issue

TankPad
Sophomore Member
Posts: 208
Joined: Sun Feb 26, 2017 1:40 pm
Location: Colchester, UK

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#6 Post by TankPad » Wed Mar 28, 2018 2:06 pm

pathan421id wrote:
Wed Mar 28, 2018 12:46 am
TankPad wrote:
Tue Mar 27, 2018 9:35 pm
Does he flicker constantly when you're charging it, or just occasionally?

I wonder if a small capacitor might help smooth it out?
sounds like EMI issue
You reckon? Can anyone confirm for sure?
Also, wasn't the original Javi non-S problem caused by emi from the motherboard m? Yet this board fits behind the screen, so it's a lot further away, unless the interference source is the display connector on the motherboard, but that seems unlikely.
| 701c | X220 | T420 | X230 | T430s | W540

pathan421id
Posts: 24
Joined: Mon Jan 22, 2018 6:36 pm
Location: Ontario, CA

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#7 Post by pathan421id » Thu Mar 29, 2018 12:29 pm

TankPad wrote:
Wed Mar 28, 2018 2:06 pm
pathan421id wrote:
Wed Mar 28, 2018 12:46 am


sounds like EMI issue
You reckon? Can anyone confirm for sure?
Also, wasn't the original Javi non-S problem caused by emi from the motherboard m? Yet this board fits behind the screen, so it's a lot further away, unless the interference source is the display connector on the motherboard, but that seems unlikely.
isn't the AC power cable right next to the lvds connector in the motherboard? maybe that's why

t420poklop
Posts: 25
Joined: Thu Dec 10, 2015 7:03 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#8 Post by t420poklop » Wed Jun 20, 2018 10:41 am

I have this FHD mod (some ebay seller) on my t420 with BA140HAN01.2 and it works perfectly. It is flicker-free even after quad core upgrade + 90w adapter.

EvanJoo
Posts: 10
Joined: Mon May 28, 2018 2:40 am
Location: ShenZhen, China

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#9 Post by EvanJoo » Thu Jul 12, 2018 1:13 am

jlee wrote:
Sun Mar 18, 2018 1:57 am
Just wondering
DO you need WQHD for T420 Laptop ? We are testing one kit for it ( 2560X1440 ) , and it is working now, but the backlight seems have some problem, and it still need to test more days to find any other problem. Maybe It will be on sale after about 1 -2 months.

jlee
Posts: 12
Joined: Fri Mar 31, 2017 2:34 pm
Location: West Covina, California

Re: Are there and WQHD kits for the t420 non-s versions?

#10 Post by jlee » Wed Jul 18, 2018 2:25 pm

Tha'ts great! Will it work with the nvidia versions of the T420 as well? or only intel?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T400/410/420 and T500/510/520 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests