Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

T400 Panel Upgrade

T400/410/420 and T500/510/520 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
Dongers
Posts: 19
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:10 pm
Location: Harlow, UK

T400 Panel Upgrade

#1 Post by Dongers » Fri Jun 21, 2019 9:52 am

Working on a T400 (6474-W8Q, Intel/Non Switach-able graphics) and it has a 1280x800 Panel on it.

I'd like to get some more panel real estate and am looking to upgrade to a 1440x900. Not worried about amazing colours/viewing angles/brightness etc (this is not my daily driver, and is for playing around with libre/coreboot) so am looking at the cheapest possible solution, just to give me some more pixels.

Looked at the panel in my T61 (1440x900) but cant do a direct swap, as cables are different. However, as looking at cheapest possible solution, i would be willing to swap the panels around if i can find the correct cables to enable this.

Do-able?

Or am I looking at a new panel for the T400 regardless? Seen this on Fleabay [url]https://www.ebay.co.uk/itm/14-1-LCD-SCR ... hU-B~Z[url] but not sure if it would be a direct replacement or if i need additional/different cables

Any ideas?

Cheers
Dongers

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16862
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: T400 Panel Upgrade

#2 Post by ajkula66 » Fri Jun 21, 2019 9:57 am

What you're looking at is a generic third party screen. I usually recommend staying away from these.

Find a damaged/incomplete T400 with a working WXGA+ panel, swap the lids. Done.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

FlexView AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T520, X200s


PMs requesting personal tech support will be ignored.

Dongers
Posts: 19
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:10 pm
Location: Harlow, UK

Re: T400 Panel Upgrade

#3 Post by Dongers » Fri Jun 21, 2019 10:14 am

Thought of that, but generally finding a working screen (with a description that adequately describes it correctly as to the model/type of screen) is usually quite difficult.

Question is (even tho it IS a generic screen) would it be a direct replacement for what i have, or will i need different cables (as per the T61 panel)

Incidentally, just worked out the current panel is AUO B141EW04 if that is any use...?

Cheers
Dongers

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16862
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: T400 Panel Upgrade

#4 Post by ajkula66 » Fri Jun 21, 2019 10:39 am

Dongers wrote:
Fri Jun 21, 2019 10:14 am

Question is (even tho it IS a generic screen) would it be a direct replacement for what i have, or will i need different cables (as per the T61 panel)
You're most likely not going to know that until the panel shows up at your door.

Good luck.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

FlexView AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T520, X200s


PMs requesting personal tech support will be ignored.

Dongers
Posts: 19
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:10 pm
Location: Harlow, UK

Re: T400 Panel Upgrade

#5 Post by Dongers » Fri Jun 21, 2019 11:19 am

But that is what i'm asking....can anyone tell me..?

Can i swap 1440x900 T61 screen into a T400 chassis, and what cable do i need if i can?

And vice versa 1280x800 T400 screen into a T61, and what cable do i need?

If not, can anyone recommend a 1440x900 panel and cable to fit a T400 chassis..?

Cheers
Dongers

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16862
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: T400 Panel Upgrade

#6 Post by ajkula66 » Fri Jun 21, 2019 12:08 pm

Connections on the board are different between T61 and T400.

The connector on the screen, however, should be the same.

You can test the panel from T61 in the T400, using the T400 cable. I've never done this myself and can't say whether you'll get the proper resolution, but you'll inflict no damage AFAIK

Good luck.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

FlexView AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T520, X200s


PMs requesting personal tech support will be ignored.

Dongers
Posts: 19
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:10 pm
Location: Harlow, UK

Re: T400 Panel Upgrade

#7 Post by Dongers » Fri Jun 21, 2019 12:46 pm

Aha! That's interesting to know!

I had already broken removed lids to do a lid swap but stopped when realized the mobo connectors were different. If the connectors on the panels are the same tho, i will look at just swapping panels instead....

Cheers
Dongers

Dongers
Posts: 19
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:10 pm
Location: Harlow, UK

Re: T400 Panel Upgrade

#8 Post by Dongers » Sat Jun 22, 2019 10:47 am

Panel swap worked OK.

T400 now has 1440x900 panel and the T61 the 1280x800. Cabling within the lids was the same, even if different connectors for the mobos

Cheers
Dongers

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T400/410/420 and T500/510/520 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests