Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

SL500 - no driver for Win7?

SL300/SL400/SL500, L400-L420 and L500-L520 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

SL500 - no driver for Win7?

#1 Post by Bellzemos » Sat Jan 25, 2014 8:36 am

Hello!

I bought an used SL500, installed Windows 7 (x86) and managed to find and install all the missing drivers, the only one with question mark in Device Manager is an Unknown device with hardware ID: ACPI\ATK0101.

I tried everything I could. I went on the Lenovo forums and there it was said it's the power management driver but I installed that and it's not it.

Then I found out it's a hotkey utility, but there's only a driver for XP and Vista systems so I tried installing that but it failed (said something about kernel) and the question mark remained on the unknown device.

Now I just disabled that device in device manager, is that OK (will SL500 work fine anyway)? Is it possible that Windows Update could have this driver somewhere (I didn't manage to install all the updates yet)?

If anyone is familiar with this problem, please help me. I really can't find the Win7 driver for that thing.

Thank you!

dr_st
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 7219
Joined: Sat Oct 29, 2005 6:20 am

Re: SL500 - no driver for Win7?

#2 Post by dr_st » Sat Jan 25, 2014 8:59 am

Is this the driver you tried?
http://support.lenovo.com/en_US/downloa ... MIGR-70024

And it didn't help?
Current: Thinkpad 25 (20K7), Yoga 14 (20FY), X220 4291-4BG, T410 2537-R46, T60 2007-QPG, T42 2373-F7G
Collectibles: T430s (IPS FHD + Classic Keyboard), X32 (IPS Screen)
Retired: X61 7673-V2V, T60 1952-F76, A31p w/ Ultrabay Numpad

Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: SL500 - no driver for Win7?

#3 Post by Bellzemos » Sat Jan 25, 2014 9:04 am

Yes, this is the driver and it didn't help.

Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: SL500 - no driver for Win7?

#4 Post by Bellzemos » Sat Jan 25, 2014 10:48 am

I just found out that the driver you linked is a PM driver - I installed it and got another exclamation mark, so it's not the driver for the unknow device I have problem with. Any other idea, anyone, please? :)

Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: SL500 - no driver for Win7?

#5 Post by Bellzemos » Sat Jan 25, 2014 12:43 pm

A TYPO:
I just found out that the driver you linked is a PM driver - I UNinstalled it and got another exclamation mark, so it's not the driver for the unknow device I have problem with.

I then reinstalled the PM driver and that other excl. mark disappeared again but the unknown device stays...

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18814
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: SL500 - no driver for Win7?

#6 Post by RealBlackStuff » Sat Jan 25, 2014 3:16 pm

Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: SL500 - no driver for Win7?

#7 Post by Bellzemos » Sat Jan 25, 2014 3:46 pm

I tried installing that and it said that my computer doesn't need that patch. What else can I try?

Bellzemos
Posts: 16
Joined: Thu Nov 28, 2013 11:17 pm
Location: Ljubljana, Slovenia

Re: SL500 - no driver for Win7?

#8 Post by Bellzemos » Sun Jan 26, 2014 10:41 am

Windows updates didn't help. I'll just disable the device and I think the laptop will work just fine without it. Thank you all for help anyway. :)

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad SL and L Series until L420/L520”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests