Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Anyone got SL400 running on Windows 10?

SL300/SL400/SL500, L400-L420 and L500-L520 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
wanderseeme
Posts: 3
Joined: Wed Oct 21, 2015 12:19 pm
Location: Hong Kong <unverified>

Anyone got SL400 running on Windows 10?

#1 Post by wanderseeme » Wed Oct 21, 2015 12:32 pm

I simply clean installed Windows 10 on a new SL400, now it just works fine, but there are still some little problems due to lack of drivers:

1. Left side volumn up/down/mute buttons are not recognized and not working at all;
2. Left side ThinkVantage button are not recognized and not working at all;
3. Bluetooth is not recognized and not working at all;
4. Fn-keys are not fully recognized, only lightness up/down works.

Anyone got SL400 running on Windows 10? Do you know how to fix these problems?

wanderseeme
Posts: 3
Joined: Wed Oct 21, 2015 12:19 pm
Location: Hong Kong <unverified>

Re: Anyone got SL400 running on Windows 10?

#2 Post by wanderseeme » Wed Nov 04, 2015 9:51 am

Forget it guys, I found it runs perfectly with all drivers working on Windows 7.

Imperatrix
Posts: 14
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:20 pm
Location: Manalapan Township, NJ

Re: Anyone got SL400 running on Windows 10?

#3 Post by Imperatrix » Mon Nov 09, 2015 3:57 pm

Glad I'm not the only one with this problem. I think Lenovo stopped developing the drivers years ago. They were borked since Windows 8.

wanderseeme
Posts: 3
Joined: Wed Oct 21, 2015 12:19 pm
Location: Hong Kong <unverified>

Re: Anyone got SL400 running on Windows 10?

#4 Post by wanderseeme » Sun Nov 22, 2015 1:20 am

Imperatrix wrote:Glad I'm not the only one with this problem. I think Lenovo stopped developing the drivers years ago. They were borked since Windows 8.
Yeah seems true!

Imperatrix
Posts: 14
Joined: Fri Jul 17, 2015 9:20 pm
Location: Manalapan Township, NJ

Re: Anyone got SL400 running on Windows 10?

#5 Post by Imperatrix » Tue Dec 01, 2015 3:35 pm

wanderseeme wrote:
Imperatrix wrote:Glad I'm not the only one with this problem. I think Lenovo stopped developing the drivers years ago. They were borked since Windows 8.
Yeah seems true!
I figured out how to get the volume keys working! I'm on Windows 8.1 right now and won't switch back to 10 until later on in the week, but it should work. When you get your ATK Hotkey drivers, go to C:\Program Files\Lenovo\ATK Hotkey then find LControl.exe and change the compatibility to Windows 7, then execute. Your volume keys should work.

I haven't tried it with the Fn keys yet, but I'm sure it'll work too. Let me know if you get something similar.

Bluetooth I haven't figured out yet. It works on 8.1, but on 10, the Bluetooth Software is so borked, that it crashes. I'll keep you posted when I get a different result.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad SL and L Series until L420/L520”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests