Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

W700 FX 2700M multiple displays?

W500/510/520 and W700/710 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
Medessec
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 15, 2009 10:09 pm
Location: Chico, California
Contact:

W700 FX 2700M multiple displays?

#1 Post by Medessec » Fri Nov 18, 2016 6:58 am

I'm trying to figure out if it's possible for 3 monitors to function off of a W700 with a Quadro FX 2700M. I read on the Lenovo forums that a 3rd display is possible from Displayport, but I can't get Displayport to work at all... all I've got is a Displayport to DVI-I (the one with all pins for both analog and digital), and some people are saying that this port type isn't supported through the W500/W700's DP port.

I was wondering if any of you guys might know immediately what sort of Displayport adapters or cables work off the W700, and if it's even possible to run 3 displays off of the W700 with the FX 2700M.
Trying my hardest to collect Thinkpads, but college and being broke kinda gets in the way. However...
701C, 760, 770, X24, T30, G41, A31p, T43p, T60/61 Frankie, Z61p, X60 SXGA+, W700ds
MEDESSEC

and yes. I am a bit of a lunatic.

MikalE
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1071
Joined: Sun Sep 13, 2015 9:51 pm
Location: Marissa, Illinois

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#2 Post by MikalE » Fri Nov 18, 2016 9:13 am

Have you investigated the hardware device known as Triple Head to Go? Or 3H2Go?

Many simulator builders of both aircraft and automobile use these for multiple displays.
T500 T9600 2055-BE9
T510 i5 4384-DV7
T510 i7 4349-A64
T520 i7 4242-4UU(CTO)


T520: i7-2760QM(2.40GHz),16GB, 500GB SSD/250GB SSD, 1600x900, 1GB NVIDIA, DVDRW, Smartcard, media card, FPR, Win7 Pro64, XP Pro64 whitelist BIOS, N 6300 AGN, German KB, BT 4.0.

Medessec
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 15, 2009 10:09 pm
Location: Chico, California
Contact:

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#3 Post by Medessec » Fri Nov 18, 2016 10:20 am

I have but on it's own it's quite pricey... I was hoping there would be a solution that could just work off of the laptop on it's own.
Trying my hardest to collect Thinkpads, but college and being broke kinda gets in the way. However...
701C, 760, 770, X24, T30, G41, A31p, T43p, T60/61 Frankie, Z61p, X60 SXGA+, W700ds
MEDESSEC

and yes. I am a bit of a lunatic.

Saucey
Senior Member
Senior Member
Posts: 931
Joined: Tue Nov 06, 2012 9:22 pm
Location: San Diego, California
Contact:

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#4 Post by Saucey » Fri Nov 18, 2016 10:32 am

I think when I tried to use three monitors on the W700ds (the two internal and one external), after 5 minutes of trying to 'glitch' Windows 7 to do it, it shut down immediately.

Edit: Display port to DVI should work... I had a 27" screen I was testing for work and it did portray an image.
Coffee, ThinkPads & Nikon Fan.

Current: PixelBook & W550s
Old Favorites: A31p, T43p, 2521, 755, T60

Medessec
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 15, 2009 10:09 pm
Location: Chico, California
Contact:

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#5 Post by Medessec » Fri Nov 18, 2016 2:23 pm

Saucey wrote:I think when I tried to use three monitors on the W700ds (the two internal and one external), after 5 minutes of trying to 'glitch' Windows 7 to do it, it shut down immediately.

Edit: Display port to DVI should work... I had a 27" screen I was testing for work and it did portray an image.
I'm aware the W700ds will shut down it's internal second monitor when you plug in an external display- I'm mostly curious about the standard W700 because my grandmother wants to use 2 external displays with it.

As for the Displayport adapter, it doesn't appear to be provoking anything from Windows- nothing happens at all when I plug the adapter in, regardless of whether a DVI device is plugged in, or a VGA device through a DVI to VGA adapter (since the Displayport adapter is a DVI Type I). I figured either the adapter is faulty, or the W700 somehow doesn't have it's DP port enabled. I've even tried Displayport default output in the BIOS, to no avail.

I'll have to try the adapter with a W500 I have here on hand, and report back.
Trying my hardest to collect Thinkpads, but college and being broke kinda gets in the way. However...
701C, 760, 770, X24, T30, G41, A31p, T43p, T60/61 Frankie, Z61p, X60 SXGA+, W700ds
MEDESSEC

and yes. I am a bit of a lunatic.

MikalE
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1071
Joined: Sun Sep 13, 2015 9:51 pm
Location: Marissa, Illinois

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#6 Post by MikalE » Fri Nov 18, 2016 8:06 pm

Medessec wrote:I have but on it's own it's quite pricey... I was hoping there would be a solution that could just work off of the laptop on it's own.
There's no free lunch trying to run three monitors on something that old.
T500 T9600 2055-BE9
T510 i5 4384-DV7
T510 i7 4349-A64
T520 i7 4242-4UU(CTO)


T520: i7-2760QM(2.40GHz),16GB, 500GB SSD/250GB SSD, 1600x900, 1GB NVIDIA, DVDRW, Smartcard, media card, FPR, Win7 Pro64, XP Pro64 whitelist BIOS, N 6300 AGN, German KB, BT 4.0.

Medessec
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 15, 2009 10:09 pm
Location: Chico, California
Contact:

Re: W700 FX 2700M multiple displays?

#7 Post by Medessec » Sat Nov 19, 2016 12:34 pm

MikalE wrote:There's no free lunch trying to run three monitors on something that old.
My inquiry was asking if it can be done or not, and if it can't, then I'll consider it. Just trying to figure out the facts. No use in spending money on other hardware if it turns out I didn't need it.

I tried my DP adapter on the W500 and nothing. So I assume either the adapter's broken or the standard of DP on the W500/W700 is different from what the adapter complies with. I'll have to see if I can find a straight DP cable and test it with a monitor that has DP... I might have one.
Trying my hardest to collect Thinkpads, but college and being broke kinda gets in the way. However...
701C, 760, 770, X24, T30, G41, A31p, T43p, T60/61 Frankie, Z61p, X60 SXGA+, W700ds
MEDESSEC

and yes. I am a bit of a lunatic.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad W500/510/520 and W7x0 Series”

Who is online

Users browsing this forum: Masi_K and 19 guests