Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

32GBs o' RAM in a W701?

W500/W510/W520 and W700/W701 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
smf
Freshman Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 01, 2019 10:52 am
Location: Methuen, Ma. USA

32GBs o' RAM in a W701?

#1 Post by smf » Wed Jun 10, 2020 4:13 pm

I Hear this is true, now a days we have 8gb chips so while IBM's official Specs say max RAM Output:16GBs it may actually be higher but I wanted to get a more expert opinion/s!
THX!
SMF

Screamer
Senior Member
Senior Member
Posts: 574
Joined: Sun Apr 15, 2018 7:15 am
Location: Singapore

Re: 32GBs o' RAM in a W701?

#2 Post by Screamer » Thu Jul 09, 2020 11:34 am

It is possible, but keep in mind that you must get four 8GB 2Rx8 RAM modules. If you were to slot-in four 8GB 1Rx8 RAM modules instead, it would not get detected due to their incompatible chip density.

Speed on another note, matters much less. However, I would recommend DDR3-1333 at the very least (or DDR3-1600, but it would be underclocked to DDR3-1333 speeds).

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad W500/W510/W520 and W700/W701 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests