Site status 12/16/13: Still some connection errors

Message
Author
mixz1
Sophomore Member
Posts: 224
Joined: Thu May 06, 2004 11:29 am
Location: Cancun, Mexico

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#91 Post by mixz1 » Mon Jun 24, 2013 1:40 pm

rkawakami wrote:"Now you can call me Ray, or you can call me J. but you doesn't hasta call me Ron" :) .

ref: http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_J._Johnson
LOL!! I actually worked with Bill Saluga on several occasions in the late 70's. Apologies for the missed name.
T440p Win 10 Pro 8 gig memory 500 GB ssd
T520 W7 Pro 8 GB memory
A31/p XP Pro 1 GB memory
A30/p XP Pro 1 GB memory
TP600 Win 2K 288 mb memory
701C Win 98 Don't ask

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7177
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#92 Post by BillMorrow » Fri Aug 02, 2013 2:17 am

i am well aware of the slowdown problems and what i get when i ask the server farm owner is something about the database not being able to close connections and when a lot of open connections are just hanging around the whole place gets lethargic.. VERY lethargic..

right now its fast and it should stay fast..

when i detect it is slow i get the farmer to reboot the DB which usually makes things fast..

i'm doing what i can do and if anyone has any idea i am ALL EARS..! :)
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#93 Post by RealBlackStuff » Fri Aug 02, 2013 6:54 am

It takes me nearly TWO minutes to just get onto the forum at the moment!
What is the Software version of this PHPBB forum?

Found this forum-related posting: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2109623
The forum concerned in that post is: http://www.dodge-forum.eu
Their statistics (translated):
Total posts: 897484 • Total topics: 36935 • Total pictures: 13731 • Total members: 8892
Our statistics
Total posts 702057 | Total topics 106771 | Total members 50716

They have about 200000 more posts, but I think that the forums as such are more or less comparable.
They have another interesting thing:
EVERY time you load a page on that forum, the time is shown for how long it took!

Code: Select all

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Deutsche Übersetzung durch phpBB.de
Time : 0.342s | 15 Queries | GZIP : Off 
It is shown at the bottom of each page.
To load their Forum index: Time : 0.342s
To load a sub-forum: Time : 0.065s
To load a post there: Time : 0.041s
You're talking seconds or parts thereof!

To load OUR Forum index: Time : 2:08.06 (TWO minutes...) on 08/02/2013 at 7:35am EST

I think it's time to either upgrade the software, change the forum software altogether for e.g. Jelsoft, but it would be much better to go to a decent hosting company, where you don't need a farmer, but rather an administrator who knows what s/he is doing!
This forum access time has been catastrophic for several months now, especially bad since that car accident, which only showed that this hosting outfit does not even have backup power when something goes wrong!
Get rid of those cheap creeps!

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7177
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#94 Post by BillMorrow » Sat Aug 03, 2013 2:00 am

currently the forum is on a dedicated server..
time to load the index page is less than 1 second.. and has been about that all day..

i'l look into upgrading to the latest version but i am very afraid of breaking something i can't fix..
the "farmer" remark was sort of in jest.. which i see was not taken in jest..

is loading still slow for you..?
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 15987
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#95 Post by ajkula66 » Sat Aug 03, 2013 8:11 am

BillMorrow wrote:
is loading still slow for you..?
I've been getting a lot of SQL errors over the last few days. Sometimes it just hangs, and then it picks up and flies through.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T61p

PMs requesting personal tech support will be ignored.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#96 Post by RealBlackStuff » Sat Aug 03, 2013 12:52 pm

Sometimes it works alright, but those 'times' are usually no more than maybe 15-20 minutes.
Then the same slow misery starts all over again. :evil:
The host machines for my own websites are located in Germany (to avoid US Gov't interference) and it ALWAYS flies, whenever I call them up.
Admitted, I don't have any databases any more, but in my last job in Dublin (before I retired) I worked on several DB2 databases of well over 10 TeraBytes!
These used to belong to Bear Stearns and were stored in Whippany (NY). They were accessed by thousands of people a day worldwide!
Never had ANY of these problems.
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

rkawakami
Admin
Admin
Posts: 10104
Joined: Sun Jun 04, 2006 1:26 am
Location: San Jose, CA 95120 USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#97 Post by rkawakami » Sat Aug 03, 2013 4:07 pm

RealBlackStuff wrote:Never had ANY of these problems.
Yes, but how much money did it cost to maintain those enterprise servers per month??
Ray Kawakami
X22 X24 X31 X41 X41T X60 X60s X61 X61s X200 X200s X300 X301 Z60m Z61t Z61p 560 560Z 600 600E 600X T21 T22 T23 T41 T60p T410 T420 T520 W500 W520 R50 A21p A22p A31 A31p
NOTE: All links to PC-Doctor software hosted by me are dead. Files removed 8/28/12 by manufacturer's demand.

mixz1
Sophomore Member
Posts: 224
Joined: Thu May 06, 2004 11:29 am
Location: Cancun, Mexico

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#98 Post by mixz1 » Sat Aug 03, 2013 4:46 pm

rkawakami wrote:
RealBlackStuff wrote:Never had ANY of these problems.
Yes, but how much money did it cost to maintain those enterprise servers per month??
I think something is getting lost here. To my recollection, none of these symptoms and complaints existed prior to the crash. Are the ensuing problems not indicative of an incomplete or botched recovery?
T440p Win 10 Pro 8 gig memory 500 GB ssd
T520 W7 Pro 8 GB memory
A31/p XP Pro 1 GB memory
A30/p XP Pro 1 GB memory
TP600 Win 2K 288 mb memory
701C Win 98 Don't ask

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7177
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#99 Post by BillMorrow » Sun Aug 04, 2013 2:44 am

IF i had the budget of bear-sterns this place would be much faster..
i would have several dedicated servers and a stafff to administer them on site with fiber connections..

but sadly, i support this out of my pocket..

one ad does not cover the expenses and i just don't feel like becoming a beggar..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#100 Post by RealBlackStuff » Sun Aug 04, 2013 5:03 am

My remarks were not based on the amount of money that a company would spend to maintain such a database.
I was just pointing out that way more complicated databases (and larger in volume) can run without any problems.
BillMorrow wrote:but sadly, i support this out of my pocket..
This is not the first time this has been mentioned.
In the Forum Notices, Questions and Suggestions forum there is this interesting thread: Forum donations for upgrades
When I first joined this forum, there was a Donate button at the top of each page.
I'm sure nobody will hold it against you if this button is brought back!
Until you do that, allow me to repeat my old post from 2009:

For those people who just can't wait: Donate using PayPal
Bless you for your impatience!

PS: I just tested this PayPal link, works like a charm! :wink:

mixz1
Sophomore Member
Posts: 224
Joined: Thu May 06, 2004 11:29 am
Location: Cancun, Mexico

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#101 Post by mixz1 » Tue Sep 03, 2013 7:02 am

Received an email last night that said, in part:
"If you want to view the newest post made since your last visit, click the following link:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.ph ... 8&e=716348"

Clicking on the link results in:
"You are not authorised to read this forum."

(British spelling included)

I am signed in. I can read the forum. Obviously I can post. Yet another sign of a bad installation?
T440p Win 10 Pro 8 gig memory 500 GB ssd
T520 W7 Pro 8 GB memory
A31/p XP Pro 1 GB memory
A30/p XP Pro 1 GB memory
TP600 Win 2K 288 mb memory
701C Win 98 Don't ask

rkawakami
Admin
Admin
Posts: 10104
Joined: Sun Jun 04, 2006 1:26 am
Location: San Jose, CA 95120 USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#102 Post by rkawakami » Tue Sep 03, 2013 12:45 pm

No. Asked and answered before.

ref: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.ph ... 63#p712363
Ray Kawakami
X22 X24 X31 X41 X41T X60 X60s X61 X61s X200 X200s X300 X301 Z60m Z61t Z61p 560 560Z 600 600E 600X T21 T22 T23 T41 T60p T410 T420 T520 W500 W520 R50 A21p A22p A31 A31p
NOTE: All links to PC-Doctor software hosted by me are dead. Files removed 8/28/12 by manufacturer's demand.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#103 Post by RealBlackStuff » Tue Oct 15, 2013 5:40 am

Today that server is REALLY crappy again!
It takes the better part of 2 minutes to get to a post, or go from main to sub-forum.
Ever since that car-accident, the quality of this "farm" is steadily going down.
The continuing time-delay problems may explain why the number of forum visitors is going down...
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

FryPpy
Junior Member
Junior Member
Posts: 466
Joined: Thu Dec 06, 2012 3:29 pm
Location: Moscow, Russia

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#104 Post by FryPpy » Tue Oct 15, 2013 11:51 am

Strange.
Today i've been here a couple of times and did not notice any slowdowns.

1 or 2 times i have seen MySQL error message some months ago.
Mybe this is not spammers but botnet attack against this site? Why?

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7177
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#105 Post by BillMorrow » Fri Oct 18, 2013 1:10 pm

what is a botnet attack..?

if anyone has a better idea for hosting on a dedicated server at an affordable cost per month AND a safe way to switch over please say so..

i do all i can to keep this place moving fast..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#106 Post by RealBlackStuff » Wed Dec 04, 2013 10:07 am

Bill, no offense meant, but today the website was out again, this time for nearly 4 hours (ca. 6am-9:50am EST).
My own websites are hosted by http://www.hostm.com/web-hosting.m and they charge next to nothing for UNlimited hosting, including forums like TPF's phpBB.
$95.- for 1 year
$142.80 for 2 years
$178.30 for 3 years
Please get rid of your crappy Utah outfit, and change over to a company that has another (very important) benefit:
the hosting drives are located in Germany, where they are not prodded/spied upon/altered/messed with by US government houligans.
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 15987
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#107 Post by ajkula66 » Wed Dec 04, 2013 12:13 pm

And apart from being just plain ol' down, the site is beyond S L O O O O O O O O W to load, and throws a 1040 error about 3 out of 4 times...

Something's gotta give.

I love this place and have no problem trying and re-trying until I get in but not everyone has the same level of patience...

Image
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T61p

PMs requesting personal tech support will be ignored.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#108 Post by RealBlackStuff » Wed Dec 04, 2013 12:28 pm

And since 10:00am this morning I keep getting this error about every 4-5 minutes:

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11) [2002]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.


I like to spend time on the forum, but this rotten server takes a HUGE lot of pleasure out of it!
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Saucey
Senior Member
Senior Member
Posts: 851
Joined: Tue Nov 06, 2012 9:22 pm
Location: San Diego, California
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#109 Post by Saucey » Wed Dec 04, 2013 12:51 pm

RealBlackStuff wrote:I like to spend time on the forum, but this rotten server takes a HUGE lot of pleasure out of it!
I agree though I haven't been logging on periodically as I used to be. I don't think its that bad but it seems to drag if I'm the only one online. The only drawback is missing a deal on the marketplace. :)

But I don't really know servers work so I cannot comment upon how to fix em.
Incompitent(sp?) Electronic Recycler: caffeine addicted, techno blasting, ThinkPad hoarder.

Current: T430s, T431s, Pixel, MC207LL/A
Still around: X61T, A31p, T43p
Past: W700ds, X1C3, 701C, T60p

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18274
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#110 Post by RealBlackStuff » Sat Dec 07, 2013 12:38 pm

Today, 12-7-2013 it took me OVER SIX HOURS (from 5:50am till 12:20pm EST) to even get on the forum!

Question: how come nobody else puts in a complaint about the disastrous malfunctioning of this website?
Are you afraid of being kicked off?
You want to tell me that you do NOT have any problems?
Its the bloody incompetent hosting outfit that causes these problems!
Their name:
Intermountain Web Design
722 N Geneva Rd
Provo UT 84601 US
Their website: http://imwebd.com/
After this IP address: http://67.214.240.74 which belongs to them, almost NOTHING goes, unless with humongous delays!
They require rip-off prices and supply NO SERVICE at all!

Bill, PRETTY PLEASE, do something about this!
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

emtee3511
Senior Member
Senior Member
Posts: 843
Joined: Mon Jan 21, 2008 1:40 pm
Location: Howell, New Jersey

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#111 Post by emtee3511 » Sat Dec 07, 2013 4:55 pm

BillMorrow: "if anyone has a better idea for hosting on a dedicated server at an affordable cost per month AND a safe way to switch over please say so.."

RBS: "My own websites are hosted by http://www.hostm.com/web-hosting.m and they charge next to nothing for UNlimited hosting, including forums like TPF's phpBB. $95.- for 1 year - $142.80 for 2 years - $178.30 for 3 years"


I have the same semi-regular problems getting on the Forum. I don't have a clue how these networks/servers work, so I can't complain because I don't have any suggested solution. Bill suggested he would be open to making a change over if there is a "safe way to switch" -- If a Forum Member has this particular expertise and information, perhaps it would be helpful to PM Bill in private. I have no idea what a "switch-over" would involve.
emtee3511
X201-3680-AL6 + X200.1s-5143-CTO + X200-7459-BW3(AFFS-Glossy)
+ X1 Carbon-3rd Gen 20BT-S22 + X1 Carbon-1st Gen 3444-B8U
+ X100e-3508-CTO
+ W510-4391-C52(FHD-Glossy)+ W520-4276-37U

Summilux
Junior Member
Junior Member
Posts: 446
Joined: Fri Dec 24, 2010 8:02 am
Location: Paris (Latin Europe)

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#112 Post by Summilux » Sat Dec 07, 2013 5:35 pm

RealBlackStuff wrote:Today, 12-7-2013 it took me OVER SIX HOURS (from 5:50am till 12:20pm EST) to even get on the forum!
Yup, same here. I thought it'd be some forum upgrade this time.
And hasn't it? The blue bars look different. Not sure how to check phpBB's version as a mere user, though.
Deathwisher
T60 2007-FSG (stolen)
X220 4287-CTO

mpcook
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1080
Joined: Tue May 25, 2004 6:58 pm
Location: Loveland, OH USA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#113 Post by mpcook » Sat Dec 07, 2013 6:08 pm

I tried on and off all day, finally got on at 6pm ET. Always risky moving a system to a new server but worth it in this case. Wish I knew how to make it happen.
Current: 2 x W520 ET, 3 x X220 i7, T420, X230 i5, T420s, MacbookPro, Dell Venue 11 Pro
Past: IBM5150-8088 500 600E 600X T20 T21 5xT23 X30 3xX31 X32 T40 T42 3xT43 T43p SL510 T60p X60T X60s T61 2xT400 T410si T400s T500-3.06GHz X200 X201 X220i5 X220i7 2xT420s

automobus
Senior Member
Senior Member
Posts: 545
Joined: Sun Jan 24, 2010 5:32 pm
Location: USA : Illinois : Chicago

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#114 Post by automobus » Sat Dec 07, 2013 6:50 pm

RealBlackStuff wrote:Question: how come nobody else puts in a complaint about the disastrous malfunctioning of this website? Are you afraid of being kicked off?
I only put in someteen under twenty dollars. I am afraid of being told "pay up or shut-up", "bills don't pay themselves".

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 15987
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#115 Post by ajkula66 » Sat Dec 07, 2013 8:55 pm

automobus wrote: I only put in someteen under twenty dollars. I am afraid of being told "pay up or shut-up", "bills don't pay themselves".
I'm dead certain that between a few of us we could set the forum up on the server that RBS had mentioned earlier within minutes, financially speaking.

Moving the stuff is a far bigger issue from my understanding, and I have no knowledge on how to actually do it.

For crying out loud, let's just get it done...
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

AARP club members:A31p, T43pSF

Abused daily: T61p

PMs requesting personal tech support will be ignored.

Cigarguy
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1478
Joined: Thu Aug 09, 2012 3:08 pm
Location: Calgary, Alberta, Canada

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#116 Post by Cigarguy » Sun Dec 08, 2013 3:51 am

Considering how long it takes to get on this forum and how often it is down, the down time while switching would hardly be noticeable. If it takes a weekend or even of week of total blackout with the end result having a site that works like a normal site should, it's worth it. The contents and knowledge of this site is a big asset.

Unfortunately I don't have any expertise in that area but I know that whatever is done (and something should be done), it will involve some $$. I'd be happy to help with that.

lordvalumart
Posts: 8
Joined: Sat Dec 31, 2011 2:45 pm
Location: York, UK

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#117 Post by lordvalumart » Sun Dec 08, 2013 8:51 am

Cigarguy wrote:Unfortunately I don't have any expertise in that area but I know that whatever is done (and something should be done), it will involve some $$. I'd be happy to help with that.
Ditto from me on both counts. This site is fanatsic... when it's there :-(

Summilux
Junior Member
Junior Member
Posts: 446
Joined: Fri Dec 24, 2010 8:02 am
Location: Paris (Latin Europe)

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#118 Post by Summilux » Sun Dec 08, 2013 9:35 am

automobus wrote: I only put in someteen under twenty dollars. I am afraid of being told "pay up or shut-up", "bills don't pay themselves".
We don't know for sure if the present situation is due to the hosting plan being genuinely undersized, or if it's just the hosting company being crappy. Though I'm inclined to think this is the latter reason.

In any case, moving a forum isn't a very difficult process if all goes well:
Set up the new server (turnkey solution most of the time), set up a fresh phpBB install on there (just upload the files and follow the automated script), upload the database of all current posts, redirect the domain name towards the new server's IP, done.
Deathwisher
T60 2007-FSG (stolen)
X220 4287-CTO

A31
Senior Member
Senior Member
Posts: 845
Joined: Mon Dec 21, 2009 11:33 am
Location: Norwich, UK

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#119 Post by A31 » Wed Dec 11, 2013 2:24 am

Couldn't even browse to the site yesterday or the day before - just got an error.

I joined about 4 years ago, which isn't that long ago compared to some users of this forum, but I can safely say that over the past 2 years or so I've noticed this forum getting slower and slower to access and it's becoming more problematic and more unreliable in general.

I think an upgrade is needed.
Lenovo ThinkPad L540 | Core i5 4200M | 8GB 1600MHz RAM | 1920x1080 Display | UltraNav with Fingerprint Reader | Seagate SSHD 1TB | 720p Webcam | 6 Cell 56Wh Battery | Windows 8.1 Pro x64

Past: IBM ThinkPad A31, R40

My custom-built desktop - see pics!

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7177
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#120 Post by BillMorrow » Wed Dec 11, 2013 8:04 pm

the forum has been running on a dedicated server for a few years in an attempt to keep things running smoothly..
sadly, it did not work out as expected..
the recent problems was a bad IP entered and then corrected and it took a while for the correct IP to propagate..

for me, now, its running pretty fast, right this moment..
it could change..

the earlier issue was/is the MySQL was NOT closing out unused connections as the inquiry was filled..
which made things slower and slower.. and then crash with that error..

I HOPE its now fixed..

its not that i'm not paying attention its that I no longer have the skills to or confidence to deal with the MySQL database AND the phpBB beyond a very basic level..
so I must depend on the server owners to deal with this..

I HAVE had it up to "HERE" and things will change for the better..

thanks to those of you who have donated via PayPal.. it helps and I hope will help hire a real manager.. :)
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Post Reply

Return to “Pending & Ongoing Outages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest