Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Site status 12/16/13: Still some connection errors

Message
Author
BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#121 Post by BillMorrow » Sat Dec 14, 2013 4:07 am

how is the speed now..?
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Dos3.1
Freshman Member
Posts: 96
Joined: Wed Jun 26, 2013 4:55 pm
Location: Toronto, Ontario, Canada

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#122 Post by Dos3.1 » Sat Dec 14, 2013 4:16 am

BillMorrow wrote:how is the speed now..?
Very good here, right now.
...typed on a T60...

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19314
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#123 Post by RealBlackStuff » Sat Dec 14, 2013 6:24 am

Yesterday was an exceptionally good day, all day long. :thumbs-UP:
Never more than a few seconds delay.
Whomever did whatever, must have hit the nail on the (hopefully not temporary) head.
This morning it's still working nice, but delays are starting to crop up again here and there.
One minute it flies, the next you have to w a i t...

Just in case people are wondering:
I use a desktop for 99.9% of the time, with 6Mb cable, and an Asus RT-N66U Router with Gigabit ethernet.
OS is W7-Pro 32-bit, as well as dual-boot into XP/SP3 for older programs that I sometimes need.
To keep the speed up for wifi throughout the house, I also have a Diamond WR300N repeater near the living room,
especially handy for my ROKU 2XD, which works without any lagging whatsoever.
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#124 Post by BillMorrow » Sat Dec 14, 2013 8:27 pm

I too noticed some slowing today..

still moving stuff and will shortly move the 40GB database..
in sections.. without losing anything, I hope..
will do a backup before just for insurance..

I'll make a post here if the forum needs to go offline while doing any of this..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Cigarguy
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1593
Joined: Thu Aug 09, 2012 3:08 pm
Location: Calgary, Alberta, Canada

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#125 Post by Cigarguy » Sun Dec 15, 2013 1:20 am

Thanks Bill. The last few days have been pretty good.

Neil
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2955
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Location: Paragould AR USA

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#126 Post by Neil » Sun Dec 15, 2013 9:31 am

The last few days have been OK for me too, but this morning I've noticed a little lag, and got one SQL error.

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Too many connections [1040]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Not a surprise, I guess, if you are currently moving data around.
Collection = T430 - T500 - R400 - X300 - T61 (14" WXGA+) - R61 (15" SXGA+) - X40 - T43p - T43 - T42p - A30P

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19314
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#127 Post by RealBlackStuff » Sun Dec 15, 2013 12:14 pm

Lots of MySQL 1040s here today...
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

dorronto
Moderator
Moderator
Posts: 2275
Joined: Fri May 14, 2004 7:12 am
Location: Hallstead PA. USA

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#128 Post by dorronto » Sun Dec 15, 2013 1:59 pm

Slow loading pages today, as of 2pm....
IBM Lenovo X1 Carbon (1st) / T61 / iPad Pro 12.9 (2015) / iPad 10.5 (2017) / iPad Mini 4.

JaneL
Admin
Admin
Posts: 5012
Joined: Thu Apr 15, 2004 4:40 am
Location: Greenville SC

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#129 Post by JaneL » Sun Dec 15, 2013 3:36 pm

Working fine here at 3:30PM ET.
Jane
2015 X1 Carbon, ThinkPad Slate, T410s, X301, X300, X200 Tablet, T60p, HP TouchPad, iPad Air 2, iPhone 5S, IdeaTab A2107A, Yoga 3 Pro
Bill Morrow's thinkpads.com Facebook group
I'm on Twitter

I do NOT respond to PM or e-mail requests for personal tech support.

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#130 Post by BillMorrow » Mon Dec 16, 2013 4:14 am

i'll make an announcement here when its all moved and moving fines is finished..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Summilux
Junior Member
Junior Member
Posts: 472
Joined: Fri Dec 24, 2010 8:02 am
Location: Paris (Latin Europe)

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#131 Post by Summilux » Mon Dec 16, 2013 1:34 pm

Still slow to access and I just got a Too many connections [1040] error.
Let's see how it goes once everything is moved, but I doubt the access issues are merely due to a new IP which had been slow to propagate.
Deathwisher
T60 2007-FSG (stolen)
X220 4287-CTO

Saucey
Senior Member
Senior Member
Posts: 875
Joined: Tue Nov 06, 2012 9:22 pm
Location: San Diego, California
Contact:

Re: Site status 12/14/13: Still some connection errors

#132 Post by Saucey » Mon Dec 16, 2013 3:42 pm

Working good! Takes 10 seconds to intitally visit TPF but feels breezy afterwards. 8)
Coffee, ThinkPads & Nikon Fan.

Current: PixelBook, Y50-70, T430
Collected: A31p, T43p, 2521
Past: W700ds, X1C3, 701C

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 6/18/13: Mostly slow

#133 Post by BillMorrow » Mon Dec 16, 2013 4:26 pm

Summilux wrote:Still slow to access and I just got a Too many connections [1040] error.
Let's see how it goes once everything is moved, but I doubt the access issues are merely due to a new IP which had been slow to propagate.
the IP issue is over..
still working on the MySQL errors issue..
whenever I see it slow down I call the farmer..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Nigellus
Junior Member
Junior Member
Posts: 327
Joined: Sun Nov 19, 2006 10:43 am
Location: North Central Florida, US

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#134 Post by Nigellus » Mon Dec 16, 2013 5:59 pm

I just got the 1040 error too.

I also tried pinging the site, and had a 100% loss of my data packets due to the request timing out.

Fortunately, this is intermittent (obviously, or I couldn't post this). I just tried pinging again and all four packets were received.
T420 i5-2520M 2.50GHz 4 GB RAM 64-bit OS WIN7pro SP1

T60 1951-46U Intel Core Duo 1.83GHz 1 GB RAM 60 GB XPpro

TP 600E 2645 PII 366MHZ 160MB RAM 37.2GB WIN98SE

Computers do exactly what you tell them at amazing speeds; this can be bad if what you told them wasn't what you had in mind.

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16228
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#135 Post by ajkula66 » Mon Dec 16, 2013 6:09 pm

Slow loading/hanging as of 5.55pm EST, but no errors.

Scratch that - just got one.

Got one 1040 yesterday, but was busy shoveling snow most of the day so I wasn't here as much as I normally am... :D
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

AARP club members:A31p,T43pSF

Abused daily: T61p

PMs requesting personal tech support will be ignored.

GomJabbar
Moderator
Moderator
Posts: 9833
Joined: Tue Jun 07, 2005 6:57 am

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#136 Post by GomJabbar » Tue Dec 17, 2013 9:46 pm

I couldn't get on this forum yesterday evening. Today I was having trouble as well. Yesterday and today I was getting a "504 Gateway Timeout Error". Finally I got through. Sometimes the page loads fast and other times slow.

I am having my own internet issues with my ISP, so its sometimes hard to tell if the problem is with my ISP or with this site.
DKB

A31
Senior Member
Senior Member
Posts: 852
Joined: Mon Dec 21, 2009 11:33 am
Location: Norwich, UK

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#137 Post by A31 » Wed Dec 18, 2013 12:53 pm

Getting a lot of 'General Error' SQL errors. If I keep on refreshing the page, I can eventually get through, but it happens a lot and it is a bit annoying.

Ironically, the first time I tried to post this message I got one. :/
Lenovo ThinkPad T440s Touch | Core i7 4600U | 12GB 1600MHz RAM | 1080p IPS Touch Display | Samsung 850 EVO 500GB | 720p Webcam | 68+ 6 Cell Battery | Windows 10 Pro x64

Past: Lenovo ThinkPad L540 | IBM ThinkPad A31, R40

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19314
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#138 Post by RealBlackStuff » Wed Dec 18, 2013 1:02 pm

Since Sunday (12/15/13) it's all going downhill again, with sometimes (a few minutes at the most) things working fine, then the delays begin again, getting longer and longer.
Monday evening I couldn't get on the forum at all.
Tuesday was slow, but I rarely used the PC, due to crappy weather causing lots of snow shoveling.
And today I keep getting an increasing number of [1040] errors (too many connections).
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Nigellus
Junior Member
Junior Member
Posts: 327
Joined: Sun Nov 19, 2006 10:43 am
Location: North Central Florida, US

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#139 Post by Nigellus » Mon Dec 23, 2013 8:45 pm

I was greeted by this today:

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Lost connection to MySQL server at 'waiting for initial communication packet', system error: 95 [2013]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Obviously it resolved itself.
T420 i5-2520M 2.50GHz 4 GB RAM 64-bit OS WIN7pro SP1

T60 1951-46U Intel Core Duo 1.83GHz 1 GB RAM 60 GB XPpro

TP 600E 2645 PII 366MHZ 160MB RAM 37.2GB WIN98SE

Computers do exactly what you tell them at amazing speeds; this can be bad if what you told them wasn't what you had in mind.

Orclas
Sophomore Member
Posts: 192
Joined: Mon May 02, 2011 4:12 pm
Location: Stockholm, Sweden

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#140 Post by Orclas » Wed Dec 25, 2013 7:17 pm

It's been up and down today again, I guess christmas day is not the best day when things don't work.

Anyhow, just sent a few $ in support of a move/upgrade.
T61 (8895-2FG) T8100/Intel X3100/SXGA+/Intel 320 SSD/4GB/Win7 x64 Pro
T400 (retired, couldn't quite stand it)
T40 (retired and missed)

Neil
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2955
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Location: Paragould AR USA

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#141 Post by Neil » Wed Dec 25, 2013 8:06 pm

Yep, I haven't been able to log on most of the day, and from the looks of it, there are no posts between 10am, and about 5pm (my time) today, so we must have been off line during that time. Hope that means the migration of data was being done today, and all is now well.
Collection = T430 - T500 - R400 - X300 - T61 (14" WXGA+) - R61 (15" SXGA+) - X40 - T43p - T43 - T42p - A30P

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#142 Post by BillMorrow » Thu Dec 26, 2013 8:34 pm

sorry to say BUT i have NO IDEA what it means..
this and other web sites at the same server farm were offline, online then offline..
and today, dec 26, i have seem the forum offline and wellm, the same as yesterday but at least yesterday i wass able to reach the server farm owner..
today, no answer at his telephone..

it REALLY make me angry when the site is offline and so is the farmer..

i would launch into some cursing right about now but the filters would take those words out..

:flame: :flame: :flame:

edit:
just got an email from the farmer saying hes been working on this all day..
and he'll let me in on the secret when he is let in on what the FLOCK is going on..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16228
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#143 Post by ajkula66 » Sat Dec 28, 2013 10:44 am

A couple of 1040 errors last night, and quite a few this morning, regardless of the actual connection type.
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

AARP club members:A31p,T43pSF

Abused daily: T61p

PMs requesting personal tech support will be ignored.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19314
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#144 Post by RealBlackStuff » Sat Dec 28, 2013 11:00 am

That's not a farmer! He's a hired laborer at best, with no FLOCKING knowledge at all!
Get rid of him ASAP!
To get on this forum, for me it is waiting....., waiting...., some more waiting...., etc. A seemingly never-ending story!

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#145 Post by BillMorrow » Sat Dec 28, 2013 3:25 pm

i have been downloading FTP files, about 35gigs worth of recovery CD images and sets for various thinkpads AND 10+ gigs of log files..
i've had FAST connections doing the downloads.. 1.6+ MiB/sec total doing 2 files a time so when its working its fast..

once that is done i'll delete the log files from the server and either move the recovery CD images elsewhere or just delete them too and then the forum can be more easily moved to another server..

talking to the farmer just now there is either a switch thats going bad or a router that hes been trying to locate..

IF ANYONE HAS A BETTER IDEA TO sort all this cr@p out then let me know..

i asked for help from mods and admins and no one wanted to take on a managerial job for pay so i'll just continue doing the best i can with what i've got..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19314
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#146 Post by RealBlackStuff » Sat Dec 28, 2013 4:36 pm

In all fairness, Bill is still doing his utmost (and a lot more really than we sometimes deserve) to keep this precious forum alive!
It's easy to complain and let others worry.
And if I'd been any younger I'd happily volunteer to assist in running matters...
Shortly after I joined this forum and had still very little knowledge of what was going on, there was a most interesting thread here.
Started by our (now) mod tfflivemb2 (Steve) in October 2006, it had this interesting title: Vote Bill Morrow as System Admin of the Year!!
Don't know if he won, but he certainly deserved it!
Then AND now!

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#147 Post by BillMorrow » Sun Dec 29, 2013 7:10 pm

first, admin of ANY year i deserve not..

second, still dealing with issues..
rebooting the DB from time to time..
which creates a delay or unavailability from time to time..

the forum is installed on a new and different server and testing is still underweigh (underway?)..

then we'll cut over to the new server when testing is done..

i'll probably take this version offline and then move the latest data to the new install so as not to lose any posts..

a warning posted will be before this is done.. :)
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

JaneL
Admin
Admin
Posts: 5012
Joined: Thu Apr 15, 2004 4:40 am
Location: Greenville SC

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#148 Post by JaneL » Mon Dec 30, 2013 4:20 pm

BillMorrow wrote:i asked for help from mods and admins and no one wanted to take on a managerial job for pay so i'll just continue doing the best i can with what i've got..
Oh, I thought you were just asking us if we had a problem if you hired someone and if we knew anyone who might be suitable. Didn't really see it as a job offer. :)

Jane
Jane
2015 X1 Carbon, ThinkPad Slate, T410s, X301, X300, X200 Tablet, T60p, HP TouchPad, iPad Air 2, iPhone 5S, IdeaTab A2107A, Yoga 3 Pro
Bill Morrow's thinkpads.com Facebook group
I'm on Twitter

I do NOT respond to PM or e-mail requests for personal tech support.

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#149 Post by BillMorrow » Mon Dec 30, 2013 9:13 pm

as it is well known that i am a conservative it is also quite obvious to anyone with more than 2 cents to rub together that my language skills are highly suspect and since i don't even have 2 cents to rub together my sentence construction devolves into the incoherent..
as for spelling, heh.. sadly lacking there, too..
just ask the spell checker, it'll tell you it is overworked and totally without any sort of salary (salt)..
so what i THOUGHT i was asking was not what any normal reader would have taken away..

again, what i thought i was asking was either a recommendation for someone who can make the hard decisions and get this place running as it should 'cuz if it does not start running we can all sit around and watch is sink, a'la RMS Titanic.. but at least with all flags flying and the band playing on deck.. :eek:
hard decisions like some advertising to counteract lenovos flyers in each new thinkpad sold and to bring thinkpads.com back from obscurity.. :??:

ya think.. :)

and thank YOU, J for YOUR support and goodnight mrs. calabash whereEVER you are..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

BillMorrow
*Senior* Admin
*Senior* Admin
Posts: 7255
Joined: Tue Apr 13, 2004 9:40 pm
Location: San Francisco -> Florida -> Georgia
Contact:

Re: Site status 12/16/13: Still some connection errors

#150 Post by BillMorrow » Thu Jan 09, 2014 3:51 am

just FYI, changes are coming..
Bill Morrow, kept by parrots :parrot: & cockatoos
Sysop - forum.thinkpads.com

*
She was not what you would call refined,
She was not what you would call unrefined,
She was the type of person who kept a parrot.
~~~Mark Twain~~~

Post Reply

Return to “Pending & Ongoing Outages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest