Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

How to get VPN working in browser

Windows 7 on ThinkPads
Post Reply
Message
Author
RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20356
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

How to get VPN working in browser

#1 Post by RealBlackStuff » Sat Jun 01, 2019 10:21 am

I installed the free ProtonVPN under W7/64-bit but for the life of me, I can't figure out how to get my browser (Pale Moon or Firefox) working under/with this VPN.
Even their own website doesn't tell you.
I need VPN to access some US websites that don't allow European IP addresses.
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Thinkpad4by3
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2623
Joined: Sun Aug 09, 2015 9:25 am
Location: N. Bellmore, ny

Re: How to get VPN working in browser

#2 Post by Thinkpad4by3 » Sat Jun 01, 2019 11:54 am

What about hide.me online free or UltraSurf extension?
Thinkpad4by3's Law of the Universe.

The efficiency of two screens equally sized with equal numbers if pixels are equal. The time spent by a 4:3 user complaining about 16:9 is proportional to the inefficiency working with a 16:9 display, therefore the amount of useful work extracted is equal.

ajkula66
SuperUserGeorge
SuperUserGeorge
Posts: 16663
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Location: Brodheadsville, Pennsylvania, USA

Re: How to get VPN working in browser

#3 Post by ajkula66 » Sat Jun 01, 2019 7:24 pm

Thinkpad4by3 wrote:
Sat Jun 01, 2019 11:54 am
What about hide.me online free or UltraSurf extension?
Nah. Most sites that are serious about IP restrictions will sniff that out...
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

FlexView AARP club members:A31p, T43pSF, X60T

Abused daily: T520, X200s


PMs requesting personal tech support will be ignored.

w0qj
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 11, 2004 9:53 pm
Location: Hong Kong

Re: How to get VPN working in browser

#4 Post by w0qj » Mon Jun 03, 2019 6:57 am

Windscribe VPN has pretty good word of mouth.
Heard the "free" version is still good enough to use!

www.Windscribe.com
Daily Driver: X1 Extreme 1st Gen (X1E1): i7 | 16GB | 1TB | IPS
Current Thinkpads: X1E1 | X1C4 | X1C3 | X250 | X230 | T410
Retired Thinkpads: T42 | 560 (circa 1996)
~~IBM Thinkpad era computer bag !

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20356
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: How to get VPN working in browser

#5 Post by RealBlackStuff » Mon Jun 03, 2019 10:07 am

I'm NOT looking to go anonymous, I just need VPN to 'relocate' me to a US IP-address, so I can access my US bank and creditcard accounts.
Thus far I tried ProtonVPN, which does not connect for some reason.
Next I tried ZenMate, which does connect me to a US-server, but after that I still don't know how to get VPN working.
Nobody on the web seems willing to tell you how to go online, using their VPN.
Very frustrating... :evil:
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

w0qj
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 11, 2004 9:53 pm
Location: Hong Kong

Re: How to get VPN working in browser

#6 Post by w0qj » Mon Jun 03, 2019 9:19 pm

Hi RealBlackStuff,
Pls check your PM
Daily Driver: X1 Extreme 1st Gen (X1E1): i7 | 16GB | 1TB | IPS
Current Thinkpads: X1E1 | X1C4 | X1C3 | X250 | X230 | T410
Retired Thinkpads: T42 | 560 (circa 1996)
~~IBM Thinkpad era computer bag !

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20356
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: How to get VPN working in browser

#7 Post by RealBlackStuff » Tue Jun 04, 2019 5:00 am

Windscribe as an add-on for Firefox works, but my CapitalOne creditcard account still won't let me in, they insist on sending a code to my cell/mobile.
My 'old' US cell/mobile number doesn't work in Europe, so I got a new Irish cell/mobile number.
But picky CapitalOne does not accept any non-US number, so I'm back to square one!
I can make free collect-calls to them, and then they do what I ask them, but it's still a pain in the butt.

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20356
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: How to get VPN working in browser

#8 Post by RealBlackStuff » Mon Aug 05, 2019 4:39 am

Since US banks and credit card companies prove very abroad-unfriendly, I decided to take drastic measures.
I have closed down all my US credit cards, and only left one US bank account active.
I don't give a hoot about any "credit score", so who cares?
Problem solved.

Since Sky has exclusive F1 rights (and I don't have Sky) I decided to make a different use of VPN.
I'm using Windscribe VPN to 'relocate' to Switzerland and via them watch Swiss television for the F1 races.
Having lived in Switzerland for 25 years, I have no problems with Schwyzertüütsch.
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Windows 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests