Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Software switch for bluetooth?

Talk about "WhatEVER !"..
Post Reply
Message
Author
jronald
Contributing Member
Contributing Member
Posts: 1829
Joined: Sun Apr 13, 2008 7:11 pm
Location: RTP, North Carolina

Software switch for bluetooth?

#1 Post by jronald » Sun Feb 04, 2018 9:17 am

I have installed a combo bluetooth/wifi card in my desktop, its a HP if it matters. I have the wifi up and running just fine. Can not load the drivers for bluetooth to save my life. "Cant find equipment" or some such garbage. Any suggestions?

Ron
I see in my son's eyes, each day, the wonders I have squandered fortunes to possess and have sought my entire lifetime to attain. jrr 09/2011


T400's and T500's

MikalE
Senior Member
Senior Member
Posts: 707
Joined: Sun Sep 13, 2015 9:51 pm
Location: Marissa, Illinois

Re: Software switch for bluetooth?

#2 Post by MikalE » Sun Feb 04, 2018 3:36 pm

Was the original a combined card?

If not and you removed the original Bluetooth card, there's your problem. The system is looking for a Bluetooth card where it is supposed to be, not combined with a wi-fi card.
T500 C2D 2055-BE9
T510 i5 4384-DV7
T510 i7 4349-A64
T520 i7 4242-4UU(CTO)


T520: i7-2760QM(2.40GHz),16GB, 500GB SSD/500GB 7200 RPM Drive, 15.6in 1600x900 LCD, 1GB NVIDIA, DVDRW, Smartcard reader, media card reader, FPR, Win7 Pro64, whitelist BIOS, Ultimate-N 6300 AGN, German KB, Bluetooth 4.0.

jronald
Contributing Member
Contributing Member
Posts: 1829
Joined: Sun Apr 13, 2008 7:11 pm
Location: RTP, North Carolina

Re: Software switch for bluetooth?

#3 Post by jronald » Sun Feb 04, 2018 7:17 pm

Its a combo card. The wifi drivers loaded right up. Can NOT get bluetooth to load no matter what I try.

Ron
I see in my son's eyes, each day, the wonders I have squandered fortunes to possess and have sought my entire lifetime to attain. jrr 09/2011


T400's and T500's

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19145
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Software switch for bluetooth?

#4 Post by RealBlackStuff » Mon Feb 05, 2018 6:34 am

C'mon, be a bit more informative, so people can help you!
- What wifi/bluetooth card?
- What OS?
- Have you tried a Linux Live CD?
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

MikalE
Senior Member
Senior Member
Posts: 707
Joined: Sun Sep 13, 2015 9:51 pm
Location: Marissa, Illinois

Re: Software switch for bluetooth?

#5 Post by MikalE » Mon Feb 05, 2018 10:58 am

jronald wrote:
Sun Feb 04, 2018 7:17 pm
Its a combo card. The wifi drivers loaded right up. Can NOT get bluetooth to load no matter what I try.

Ron
Was the original card a combo card?
T500 C2D 2055-BE9
T510 i5 4384-DV7
T510 i7 4349-A64
T520 i7 4242-4UU(CTO)


T520: i7-2760QM(2.40GHz),16GB, 500GB SSD/500GB 7200 RPM Drive, 15.6in 1600x900 LCD, 1GB NVIDIA, DVDRW, Smartcard reader, media card reader, FPR, Win7 Pro64, whitelist BIOS, Ultimate-N 6300 AGN, German KB, Bluetooth 4.0.

jronald
Contributing Member
Contributing Member
Posts: 1829
Joined: Sun Apr 13, 2008 7:11 pm
Location: RTP, North Carolina

Re: Software switch for bluetooth?

#6 Post by jronald » Wed Feb 07, 2018 4:50 am

I see in my son's eyes, each day, the wonders I have squandered fortunes to possess and have sought my entire lifetime to attain. jrr 09/2011


T400's and T500's

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19145
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Software switch for bluetooth?

#7 Post by RealBlackStuff » Wed Feb 07, 2018 7:46 am

You may need a BIOS without wifi-whitelist for that HP desktop...

http://www.minihere.com/qualcomm-athero ... nload.html
Bunch of BT drivers: http://www.atherosdrivers.com/atheros-b ... ivers.html

jronald
Contributing Member
Contributing Member
Posts: 1829
Joined: Sun Apr 13, 2008 7:11 pm
Location: RTP, North Carolina

Re: Software switch for bluetooth?

#8 Post by jronald » Wed Feb 07, 2018 8:18 am

It does not tell me anything about the wrong card, it just will not let me find it, or load the drivers to find it. The WFi came up and ran just fine, although I get better speed in the wire.

Ron
I see in my son's eyes, each day, the wonders I have squandered fortunes to possess and have sought my entire lifetime to attain. jrr 09/2011


T400's and T500's

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Off-Topic Stuff”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests