Page 1 of 1

Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Thu Jan 31, 2013 6:39 pm
by basketb
I've got a W520 on the way to me and don't have an immediate use for the SSD that comes with it (if you have to ask why, it's too small).
So my question is now, can I just put the SSD with factory-installed Win 7 (64-bit) into an X130e (with AMD processor) and it will update all necessary drivers automatically or will it fail to boot? (in which case I'll just clone the X130e's existing drive onto the SSD). thx.

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Sat Feb 02, 2013 10:27 am
by The Spirit of X21
In my experience, there's a chance it could work, but be ready with a Windows 7 install DVD and an external CD drive...

Did your W520 come with a 7mm SSD, or the more standard 9.5mm drive size?

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Sat Feb 02, 2013 7:57 pm
by basketb
The Spirit of X21 wrote:In my experience, there's a chance it could work, but be ready with a Windows 7 install DVD and an external CD drive...

Did your W520 come with a 7mm SSD, or the more standard 9.5mm drive size?
I don't have it yet. It should be here Tuesday. Next weekend, I may have time to do the swap. Does the size of the SSD matter for the X130e?

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Sun Feb 03, 2013 12:09 am
by The Spirit of X21
From what I've read it does. The X130e does not take standard 9.5mm hard drives/SSDs, but rather 7.0mm ones...

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Sun Feb 03, 2013 3:02 pm
by basketb
The Spirit of X21 wrote:From what I've read it does. The X130e does not take standard 9.5mm hard drives/SSDs, but rather 7.0mm ones...
Thanks for letting me know. I had not paid attention to this before. But, seems as if I lucked out. Looking up the part numbers that the W520 comes with, the SSD is a 7mm Intel one.

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Mon Feb 11, 2013 7:58 pm
by basketb
basketb wrote:I've got a W520 on the way to me and don't have an immediate use for the SSD that comes with it (if you have to ask why, it's too small).
So my question is now, can I just put the SSD with factory-installed Win 7 (64-bit) into an X130e (with AMD processor) and it will update all necessary drivers automatically or will it fail to boot? (in which case I'll just clone the X130e's existing drive onto the SSD). thx.
To close the loop on this one, here's what happened. Putting the SSD in the X130e produced a blue screen right away at start up. The system tried to repair itself. However, there was no measurable progress for a long time. So I aborted it and installed Windows 7 from scratch on the SSD.

Re: Putting W520 SSD into X130e?

Posted: Thu Aug 21, 2014 9:16 am
by dmdsoftware
Historically speaking across Win 2000, Win XP, Win Vista, and Win 7 recovery disks for Thinkpads, the image once installed on a hard drive can't see to be transplanted to a different model type. You go in an endless bluescreen, recovery, etc hell that never goes away. Never saw this when moving a standard non-recovery disk install of windows from one machine type to another. Must be done on purpose as the Windows is pre-activated.