Lenovo X140e Video Issue

X100e/X120e/X130e etc. series specific matters only.
Post Reply
Message
Author
4v3ng3r1987
Posts: 1
Joined: Thu Feb 18, 2016 1:46 pm
Location: Nicholson, Pennsylvania

Lenovo X140e Video Issue

#1 Post by 4v3ng3r1987 » Thu Feb 18, 2016 2:47 pm

Hello All,

I have a Lenovo ThinkPad X140e laptop that has been giving us issues. You can start it up once and subsequently restart it and it will boot fine most of the time. Every so often, when you restart the laptop or do a shutdown and power back on, it will display a black screen. There is no POST activity and it doesn't boot into Windows. It will just sit there, for a lack of a better phrase, brain dead. The only way to work around this is to hold the power button until it shuts off and wait about 15 minutes. After that, it will boot fine. This seems to happen randomly, however, it seems more frequent after the laptop has been running for 10 minutes or more. If anyone has any suggestions, it would be most appreciated. Thank you.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 18341
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Near St. James's Gate
Contact:

Re: Lenovo X140e Video Issue

#2 Post by RealBlackStuff » Thu Feb 18, 2016 2:55 pm

Things to check: main battery and CMOS battery.
Does this also happen if you remove the main battery and only run on AC?
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad X1xxe Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests