Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

T430 NVS 5400m not running at full speed?

T430 and later, plus T530 and later series specific matters only
Post Reply
Message
Author
TPFanatic
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Boston, Massachusetts

T430 NVS 5400m not running at full speed?

#1 Post by TPFanatic » Wed Jul 15, 2020 9:23 pm

I have a functioning T430 with Optimus, however according to HWMonitor the NVS 5400m is topping at

Graphics 475 mhz
Memory 900 mhz
Processor 950 mhz

When according to Notebookcheck it should have the following

Core Speed 660 MHz
Shader Speed 1320 MHz
Memory Speed 1800 MHz

I'm guessing Core and Shader correspond to Processor and Graphics respectively. Is mine running at its full potential? :cry:
lenovo T420 i5 2520m 16GB QHD w/ eGPU GTX 960
lenovos T520 i7 2720qm 8GB FHD, T420s i5 3320m 8GB QHD, T430 i5 3320m 8GB FHD, T430 i5 3320m 8GB FHD w/ Optimus, S1 Yoga i7 4600u 8GB FHD
IBM X601 Tablet L7500 8GB SXGA+
Enable 2 finger scroll on old Synaptics touchpads.

Screamer
Senior Member
Senior Member
Posts: 574
Joined: Sun Apr 15, 2018 7:15 am
Location: Singapore

Re: T430 NVS 5400m not running at full speed?

#2 Post by Screamer » Wed Jul 15, 2020 10:37 pm

Does GPU-Z and MSI Afterburner report the same clock speeds?

Are you absolutely sure that your NVS 5400M is not slowed down by a power-saving profile?

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests