W530 incommunicado under W10 1607

Windows 10 on Lenovo hardware
Post Reply
Message
Author
Non-Thinker
Posts: 19
Joined: Tue Dec 04, 2007 11:53 pm
Location: Hillsborough, CA

W530 incommunicado under W10 1607

#1 Post by Non-Thinker » Fri Mar 31, 2017 9:17 pm

I upgraded my W530 from Win7Pro to Win10Pro/1607, and most everything worked fine, including both wireless and wired network connections, once I updated a few drivers. Then I went to Hong Kong, where everything continued to work great. But when I got home both wireless and wired connections failed, with the error message of "Invalid IP configuration" or something similar. [Insert bad joke about surveillance in China here.] So I can't connect to anybody anywhere to update or to download anything that might help find the problem. While I'm at it, I can mention that the speaker has never worked, although the headphone jack puts out great sound.

So, is there anything I can d/l on another computer and transfer to my W530 via USB portable drive and then find out what to do?

Or, is this problem just one of resetting some parameter again?

thanks for any help!
2000: T770Z
2004: T42p (miraculously brought back to life with the help of forum members)
2009: T43
2015: W530

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 17616
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA USA
Contact:

Re: W530 incommunicado under W10 1607

#2 Post by RealBlackStuff » Sat Apr 01, 2017 6:17 am

In your case, try removing the wifi-card driver first in Device Manager, then reboot.
Windows should reinstall drivers.
If that doesn't work, remove it again, as well as the wifi-card, then reboot.
You should have no wifi now.
In the meantime, on another machine download the free Malwarebytes and copy that onto your W530, then run it.

I'd be highly suspicious of you having picked up some drive-by China-Malware.
And of course I don't trust W10 either.
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Non-Thinker
Posts: 19
Joined: Tue Dec 04, 2007 11:53 pm
Location: Hillsborough, CA

Re: W530 incommunicado under W10 1607

#3 Post by Non-Thinker » Sun Apr 02, 2017 5:02 pm

RealBlackStuff wrote:In your case, try removing the wifi-card driver first in Device Manager, then reboot.
Windows should reinstall drivers.
If that doesn't work, remove it again, as well as the wifi-card, then reboot.
You should have no wifi now.
In the meantime, on another machine download the free Malwarebytes and copy that onto your W530, then run it.

I'd be highly suspicious of you having picked up some drive-by China-Malware.
And of course I don't trust W10 either.
Thanks very very much! I removed every network card there was, rebooted, and was online and getting online nags before I even knew it was booted up.

I also ran malwarebytes, but it found only Yontoo, which just adds advertisements to my browser. Removed it too.

This is all great, and I'm almost up to where I was with Win7, but I can't find a way to turn the WiFi radio on and off. The WiFi connection may be broken, but the little light for radio remains on all the time. Any ideas? Any special Lenovo package to d/l? I'd also like to have my speakers back, also my fingerprint log-in.

Thanks again!
2000: T770Z
2004: T42p (miraculously brought back to life with the help of forum members)
2009: T43
2015: W530

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Windows 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest