Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Display not working

T430 and later, plus T530 and later series specific matters only
Post Reply
Message
Author
vuik
Posts: 2
Joined: Mon Sep 10, 2018 6:38 pm
Location: Hampton Bays, NY

Display not working

#1 Post by vuik » Mon Sep 10, 2018 6:46 pm

Picked up a T460 used from craigslist everything worked fine .
Replaced keyboard and put in 16 gigs of ram and ssd.
Tried to upgrade display to 1080 screen.
Screen not working but old screen not working either.
Laptop does boot and external display works.
Tried all the reset tricks nothing brings the screen to life.
Any body has a suggestion what could be wrong.
Thanks in advance.

MV

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 21541
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: Display not working

#2 Post by RealBlackStuff » Mon Sep 10, 2018 8:20 pm

Welcome to the Forum.

Did you disconnect the battery/ies before the swap?
NOT a great day for a Guinness! (the Real Black Stuff).
Ireland is on FULL lockdown till December 2020!
Covid-19: Mask it or Casket!
Check out The Boardroom for Mods and Other Services.

vuik
Posts: 2
Joined: Mon Sep 10, 2018 6:38 pm
Location: Hampton Bays, NY

Re: Display not working

#3 Post by vuik » Mon Sep 10, 2018 8:30 pm

Yes disconnected internal and external batteries.
Thanks for reply.

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 21541
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: Display not working

#4 Post by RealBlackStuff » Tue Sep 11, 2018 8:25 am

I'm not familiar with such a machine.
Maybe HD and FHD need a different LCD-cable?
Has it been put in properly (on LCD and motherboard)?
Did you also remove AC before the swap?
Have you measured the fuses near the LCD connector on the mobo?

TheForgottenKing
Junior Member
Junior Member
Posts: 398
Joined: Fri Apr 13, 2018 11:41 am
Location: Chicago, IL

Re: Display not working

#5 Post by TheForgottenKing » Tue Sep 11, 2018 2:52 pm

Shine a light on the original display when you power it on, do you see a faint image?
W701ds: i7-940XM - 32GB DDR3 -128GB SSD + 1TB HDD + ODD - FX 2800M - 1920x1200 @ 17" + 768x1280 @ 10" - Dock + Wacom + Calibrator
T530: i5-3210M - 8GB DDR3 - 128GB SSD - 1600x900 @ 15.6"

WIP:
701R - i5-8250U - 16GB DDR4 - 256GB NVMe SSD - 1920x1200 @ 10.1" - 701C Keyboard

sebulis
Posts: 5
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:45 pm
Location: Rosario, Argentina

Re: Display not working

#6 Post by sebulis » Sat Nov 02, 2019 2:23 pm

Hi, first of all, sorry for my bad English, it isn't my mother tongue.

I'm having the same problem, i've disconnected the original HD and replaced it with a FHD. The latter one didn't lit up, and when i plug the original one, it lits up but it won't show anything on screen, although it "blinks" while entering the OS.

My guess was it could be the cable that links the MB with the display, as i kinda struggle a bit to take it out. Is it possible that it may be broken?
Also, some people told me that the new FHD may not be compatible, and that's why it won't even lit up, but i'm pretty sure it's compatible.
As the author of this post didn't answer if he managed to solve this issue, i desperately need your help...!

Thanks in advance

Sebastian

kfzhu1229
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1722
Joined: Tue Sep 22, 2015 10:59 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Display not working

#7 Post by kfzhu1229 » Sat Nov 02, 2019 9:00 pm

I personally think it may be the EDID chip on the screen not recognised by the motherboard. It could be screen cable as well but that is usually only an issue for LVDS connections (and unlike Dell latitude, ThinkPads never really cheaped out on single link at that because cutting traces on ribbon cable doesn't save costs and with the widescreen models, I think they rather not want multiple versions of cable to service) and rather unlikely for the 30pin eDP connections used on the newer ThinkPads.
Dell Lat CP MMX-233 64mb 40gb W2k
600 PII-266 416mb 40gb WXP
T23 PIII 1.13ghz 1gb W7
Lat D830 X9000 8gb 128gb WSXGA+ Ultrasharp fp W10
T530i 15.6" i7 16gb fp W10
UXGA:
A30p PIII 1.2 1gb W7 (IDTech)
T43p 2.26 2gb fp W10 (Sharp)
Lat C840 P4-2.5 2gb 60gb W7 (Ultrasharp)

sebulis
Posts: 5
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:45 pm
Location: Rosario, Argentina

Re: Display not working

#8 Post by sebulis » Sun Nov 03, 2019 8:15 am

Ok, that could be for the new screen, but what about the old one, which was working fine until this?

sebulis
Posts: 5
Joined: Thu Jul 11, 2019 6:45 pm
Location: Rosario, Argentina

Re: Display not working

#9 Post by sebulis » Fri Nov 15, 2019 6:47 pm

The motherboard seems to be fine, so i guess the display may be dead.
I've been searching on the web, but i'm not sure if LP140WH3 SPD1 might be compatible with mine (LP140WH8 TPD1).
I'm following his guide:https://octoperf.com/blog/2018/11/07/th ... yers-guide

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T430-T490 / T530-T590 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests