Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

X100e/X120e/X130e etc. series specific matters only.
Post Reply
Message
Author
vbjpad
Posts: 2
Joined: Thu Aug 23, 2018 1:34 am
Location: Tokyo, Japan

Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

#1 Post by vbjpad » Thu Aug 23, 2018 1:41 am

I have Thinkpad x120e with AMD APU and it's quite slow. I can get edge 11 motherboard with i3 380u cpu, that would increase performance somewhat. Would x120e support edge11 motherboard.
Just looking at pictures it seems to have same layout (same ports, screw hole locations etc).

TPFanatic
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1266
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Boston, Massachusetts

Re: Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

#2 Post by TPFanatic » Thu Aug 23, 2018 7:01 pm

Good God you're right. I think you can.
lenovo "Super" T420 i7 2670qm WQHD 16GB - daily driver.
lenovo T430s i5 3230m NVS 5200m WQHD 16GB - RIP GPU death.
lenovo T500 P9700 Radeon 3650 WUXGA 8GB - old faithful.

Enable 2 finger scroll on any Synaptics touchpads with registry.

DaKKS
Junior Member
Junior Member
Posts: 476
Joined: Tue Dec 14, 2010 1:48 pm
Location: Stockholm, Sweden

Re: Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

#3 Post by DaKKS » Fri Oct 19, 2018 12:49 pm

You did not just say that. You didnt... I just put this thing into service again. Now i have to get an edge 11 board and try it out... darn... My nonexistent self control strikes again.

vbjpad
Posts: 2
Joined: Thu Aug 23, 2018 1:34 am
Location: Tokyo, Japan

Re: Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

#4 Post by vbjpad » Tue Dec 18, 2018 3:32 am

Finally got some money and time to spare, bought edge 11 motherboard and put it in X120 chassis. Just plain motherboard everything else is from x120e cooling system, connectors, IO board, speakers, display, wireless/bluetooth cards, camera, trackpint/touchpad and keyboard* work.
There is only one small problem that I have noticed, top row on keyboard by default is not F1-F12 keys and need to be set to legacy in bios.
Also symbols for FN+F key like volume down mute etc doesn't exactly match symbols on X120e keyboard but they work if you know what to press.
Otherwise it works fine.
*Keyboard top row works as e11 but symbols on x120e keyboard doesn't match all functions so you have to remember what is what, if you use FN+F key for volume down/mute/brightness etc.

TheForgottenKing
Junior Member
Junior Member
Posts: 338
Joined: Fri Apr 13, 2018 11:41 am
Location: Chicago, IL

Re: Put Edge11 (i3 380u) motherboard into Thinkpad X120e

#5 Post by TheForgottenKing » Thu Jan 24, 2019 3:14 pm

vbjpad wrote:
Tue Dec 18, 2018 3:32 am
Finally got some money and time to spare, bought edge 11 motherboard and put it in X120 chassis. Just plain motherboard everything else is from x120e cooling system, connectors, IO board, speakers, display, wireless/bluetooth cards, camera, trackpint/touchpad and keyboard* work.
There is only one small problem that I have noticed, top row on keyboard by default is not F1-F12 keys and need to be set to legacy in bios.
Also symbols for FN+F key like volume down mute etc doesn't exactly match symbols on X120e keyboard but they work if you know what to press.
Otherwise it works fine.
*Keyboard top row works as e11 but symbols on x120e keyboard doesn't match all functions so you have to remember what is what, if you use FN+F key for volume down/mute/brightness etc.
You could just rearrange the keys
Daily: W701ds: i7-940XM - 32GB DDR3 - 128GB SSD + 1TB HDD - FX 2800M - 1920x1200 @ 17" + 768x1280 @ 10" - Dock - Wacom
Others: 701C - S30 - X230t - A31p? - 701R?
For Sale: Quite a few, check over at the marketplace

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad X1xxe Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests