Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

iSeries split screen - dodgy video?!

Older ThinkPads.. from the 600, the 7xx, the iSeries, 300, 500, the Transnote and, of course, the 701
Post Reply
Message
Author
solidpro
Posts: 3
Joined: Thu Jun 11, 2020 11:46 am
Location: Milton Keynes, GB

iSeries split screen - dodgy video?!

#1 Post by solidpro » Fri Jun 26, 2020 5:43 am

Hi Everyone

I've got a near-perfect iSeries 1161 but the display appears to have a fault. It's a bit wierd and my best guess is that its video adaptor related but wondering if anyone else thinks something else?

Essentially the bottom 1/5th of the screen is a replica of the top 1/5th of the screen. The top isn't missing or rolling - it's just repeated at the bottom... I've taken some pics to show:

Image
Image
Image

It also keeps freezing every 2 seconds for about 0.1second. But I'm not yet sure if this is something unrelated...!

Screamer
Senior Member
Senior Member
Posts: 570
Joined: Sun Apr 15, 2018 7:15 am
Location: Singapore

Re: iSeries split screen - dodgy video?!

#2 Post by Screamer » Mon Jul 13, 2020 11:55 am

Does this happen, specifically without the graphics driver installed? Is the video cable loose, and did you try to re-seat it?

Judging by the odd '000 by 000 pixels' resolution, I am guessing that it has something to do with the graphics driver. Something is not quite right, maybe you could try installing a different LynxEM+ driver?

By the way, your images are way too big for this forum board (over 50KB). Could you please link them instead?

EDIT: The rules changed for this particular board.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad Legacy Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests