Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

T530 Pause/Break key

T430 and later, plus T530 and later series specific matters only
Post Reply
Message
Author
LB_BlueVue
Posts: 33
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:41 pm
Location: Los Angeles, CA

T530 Pause/Break key

#1 Post by LB_BlueVue » Wed Aug 22, 2012 8:38 am

I'm looking to upgrade my aging T60p (love it, BTW), and looking at a T530.... But with the new chiclet keyboards, they seem to have lost a few keys. Unfortunately, I *need* the Pause/Break key. I have a (stupid) industry-specific program that I need to be able to use, which requires the use of the Pause/Break key.

Does anyone know if I can remap any of the system keys that remained? Perhaps there's a way though the ThinkVantage Keyboard Customizer Utility?? I'd be fine with it being a Fn-Key combo...

Thanks!
T60p - 15.4" WSXGA+ - T7200 Core2 Duo - 3Gig/100Gig - Atheros a/b/g/n - XP Pro - TPfancontrol

Ibthink
Senior Member
Senior Member
Posts: 773
Joined: Wed Apr 11, 2012 6:28 am
Location: Gelnhausen, Germany

Re: T530 Pause/Break key

#2 Post by Ibthink » Wed Aug 22, 2012 10:30 am

Pause/Break is accessible via FN combo:
Break = Fn + B
SysRq = Fn + S
ScrLK = Fn + C
Pause = Fn + P
They are not labeled on the keys, but they are there. :wink:
IBM ThinkPad R50e | lenovo ThinkPad X301 | lenovo ThinkPad Z61t

LB_BlueVue
Posts: 33
Joined: Sun Jul 08, 2007 6:41 pm
Location: Los Angeles, CA

Re: T530 Pause/Break key

#3 Post by LB_BlueVue » Wed Aug 22, 2012 12:09 pm

AWESOME! Thank you!!!
:banana:
T60p - 15.4" WSXGA+ - T7200 Core2 Duo - 3Gig/100Gig - Atheros a/b/g/n - XP Pro - TPfancontrol

Ibthink
Senior Member
Senior Member
Posts: 773
Joined: Wed Apr 11, 2012 6:28 am
Location: Gelnhausen, Germany

Re: T530 Pause/Break key

#4 Post by Ibthink » Wed Aug 22, 2012 3:29 pm

No problem. :)
IBM ThinkPad R50e | lenovo ThinkPad X301 | lenovo ThinkPad Z61t

FRiC
Junior Member
Junior Member
Posts: 279
Joined: Mon Jul 18, 2005 10:37 am
Location: Bangkok, Thailand
Contact:

Re: T530 Pause/Break key

#5 Post by FRiC » Mon Aug 27, 2012 12:21 am

Does anyone know if there's a Lenovo Fn shortcut for the menu key? Or do I have to Shift-F10 all the time now?
X230 | i5-3210M | 8GB | 500GB | WWAN

Ibthink
Senior Member
Senior Member
Posts: 773
Joined: Wed Apr 11, 2012 6:28 am
Location: Gelnhausen, Germany

Re: T530 Pause/Break key

#6 Post by Ibthink » Mon Aug 27, 2012 10:33 am

There is no hotkey. You have to use Shift-F10 or the right mouse button.
IBM ThinkPad R50e | lenovo ThinkPad X301 | lenovo ThinkPad Z61t

Puppy
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2548
Joined: Sat Oct 30, 2004 4:52 am
Location: Prague, Czech Republic

Re: T530 Pause/Break key

#7 Post by Puppy » Mon Aug 27, 2012 11:42 am

Ibthink wrote: ScrLK = Fn + C
Oh no, Scroll Lock is still there http://www.slhaters.cz/default.aspx?MenuId=27 :)
ThinkPad (1992 - 2012): R51, X31, X220, Tablet 8

workhorse
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2013 2:38 am
Location: Zurich, Switzerland

Re: T530 Pause/Break key

#8 Post by workhorse » Fri Feb 22, 2013 2:43 am

Don't try Fn + C for Scroll Lock: It's Fn + K :lol:

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T430/T530 and later Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests