Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Computrace Problems?

R400/R500 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
nightninja96
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Mon Sep 04, 2017 10:06 am
Location: Susquehanna Pa.

Computrace Problems?

#1 Post by nightninja96 » Thu Oct 11, 2018 6:54 pm

Hello, I just bought a ThinkPad R500 with computrace enabled, but not activated. What is computrace able to do or see?
Thanks

TPFanatic
ThinkPadder
ThinkPadder
Posts: 1084
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:29 pm
Location: Boston, Massachusetts

Re: Computrace Problems?

#2 Post by TPFanatic » Thu Oct 11, 2018 7:05 pm

Enabled
Not Activated

is the default setting.

Computrace is a service that some businesses pay for that allows to remotely disable stolen laptops. If you buy a used laptop with Computrace ACTIVATED you can call Absolute software to work out getting it disabled.

Generally you do not want to buy a machine with Computrace ACTIVATED.

If you will never want to get Computrace for this machine it is recommended to set it to PERMANENTLY DISABLED because it can cause trouble if it somehow gets activated. It is a rootkit that can install itself on your OS if it thinks it is activated. This can occur however if you boot an environment from a machine with Activated Computrace, then your machine will catch it like a virus.

personally I don't worry about it and just leave it Enabled or Disabled whatever.
lenovo X230 i5 3320m IPS 8GB
lenovo T430 i5 3320m FHD 8GB
lenovo T500 P9700 WUXGA 8GB


Enable 2 finger scroll on any Synaptics touchpads with registry: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=122612

nightninja96
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Mon Sep 04, 2017 10:06 am
Location: Susquehanna Pa.

Re: Computrace Problems?

#3 Post by nightninja96 » Sat Oct 13, 2018 6:44 am

I can't permanently disable it, and most of my bios settings are grayed out.

RealBlackStuff
Admin
Admin
Posts: 19381
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Mt. Cobb, PA
Contact:

Re: Computrace Problems?

#4 Post by RealBlackStuff » Sat Oct 13, 2018 6:53 am

In that case your BIOS is most likely locked with an SVP (SuperVisorPassword).
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

nightninja96
Freshman Member
Posts: 118
Joined: Mon Sep 04, 2017 10:06 am
Location: Susquehanna Pa.

Re: Computrace Problems?

#5 Post by nightninja96 » Sat Oct 13, 2018 7:00 am

Hmm... It didn't show a password at start, but after removing the bios battery it does... I did the pin 4 and 5 bipass and I can't seem to remove the password, so I'm kinda at a loss...

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad R400/R500 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest