Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

X60/X61 series specific matters only.
Post Reply
Message
Author
Edward Mendelson
**SENIOR** Member
**SENIOR** Member
Posts: 659
Joined: Mon May 24, 2004 10:11 am

X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

#1 Post by Edward Mendelson » Mon Feb 11, 2019 2:27 pm

I've been installing 64-bit Windows 7 on my X61s in preparation for selling it. I've downloaded and installed everything essential that I could find, and have only one question:

The volume control buttons under the screen work correctly, and the changes are reflected in the speaker icon in the taskbar. The mute button also works, but gives no visual indication that the system is muted.

Is there a fix for this, or this is a Windows 7 "thing"?

Thinkpad4by3
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2243
Joined: Sun Aug 09, 2015 9:25 am
Location: N. Bellmore, ny

Re: X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

#2 Post by Thinkpad4by3 » Mon Feb 11, 2019 2:33 pm

There should be something like TPVOLUME running. Try and download another version of it if possible.
Thinkpad4by3's Law of the Universe.

The efficiency of two screens equally sized with equal numbers if pixels are equal. The time spent by a 4:3 user complaining about 16:9 is proportional to the inefficiency working with a 16:9 display, therefore the amount of useful work extracted is equal.

Edward Mendelson
**SENIOR** Member
**SENIOR** Member
Posts: 659
Joined: Mon May 24, 2004 10:11 am

Re: X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

#3 Post by Edward Mendelson » Mon Feb 11, 2019 4:34 pm

Thank you, but TPVOLUME doesn't show up anywhere. Could you give some more detail of what I should be looking for online?

Thinkpad4by3
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder
Posts: 2243
Joined: Sun Aug 09, 2015 9:25 am
Location: N. Bellmore, ny

Re: X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

#4 Post by Thinkpad4by3 » Mon Feb 11, 2019 6:41 pm

Edward Mendelson wrote:
Mon Feb 11, 2019 4:34 pm
Thank you, but TPVOLUME doesn't show up anywhere. Could you give some more detail of what I should be looking for online?
Search up some combination of "Thinkpad"/"TP", "Volume", and "On-screen display"/"OSD"

I meant something that looks kinda like TPVOLUME...I know TPVOLUME doesnt exist I couldn't remember the name.

See if there is any TP *.exe...especially TPOSD.exe and TPOSDSVC.exe both in task manager and on your hard disk.
Thinkpad4by3's Law of the Universe.

The efficiency of two screens equally sized with equal numbers if pixels are equal. The time spent by a 4:3 user complaining about 16:9 is proportional to the inefficiency working with a 16:9 display, therefore the amount of useful work extracted is equal.

Edward Mendelson
**SENIOR** Member
**SENIOR** Member
Posts: 659
Joined: Mon May 24, 2004 10:11 am

Re: X61s, Windows 7, mute button works, but no visual indication?

#5 Post by Edward Mendelson » Mon Feb 11, 2019 7:10 pm

SOLVED, thanks to the last post here:

viewtopic.php?t=119212

Thanks to this thread, I realized I should search for "OSD" and that solved the problem. Thank you!

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Thinkpad X6x Series incl. X6x Tablet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests