Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

X200 Blank / Black Screen / No Image

X200, X201, X220 (including equivalent tablet models) and X300, X301 series specific matters only.
Post Reply
Message
Author
hslick
Posts: 1
Joined: Thu Sep 12, 2019 7:33 am
Location: London, UK

X200 Blank / Black Screen / No Image

#1 Post by hslick » Thu Sep 12, 2019 9:06 am

Hi folks,

I received a used X200 recently that came with Win7 installed and wanted to do a fresh OS install after I cleaned it out, re-pasted the heatsinks and the like.

I reassembled it - and to my horror - I'm not getting any image to the monitor at all! Typically it will turn on for 3-5 seconds, and then turn itself off. It will then turn on again a few seconds later, and stay on.

The capslock and numlock lights flash, and the battery/on lights stay on solid.

I'm new to the forum so in the hopes of pre-empting the obvious questions:

-I've serviced my home computers for about 12 years now, including various laptops, so I know what not to do. I haven't torn any ribbon cables and I was very careful, making sure the battery and PSU were disconnected at all times.

-It was absolutely working when I received it; only after reassembly did this problem arise.

-I have put everything back where it is supposed to be.

I've tried replacing several components, none of which have resolved the problem:

-Different RAM (PC8500S 2x2GB, PC10600 2x4GB PC12800 2x4GB, none)
-Different Screen (X201 Screen)
-Different BIOS battery (tested, from my X201)
-Different Hard Drive (blank), no hard drive

I tried plugging it into an external monitor and did not get a signal.

I've also tried pushing the on/off button 10 times, holding it down for 30 seconds, and no help.

I've searched the net and couldn't find anything conclusive - apologies if I'm missing something mega obvious.

Let me know if you need any more details, and I appreciate any help I can get.

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20212
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Éire
Contact:

Re: X200 Blank / Black Screen / No Image

#2 Post by RealBlackStuff » Thu Sep 12, 2019 11:24 am

Maybe you didn't reconnect the fan?
Tried it with AC only?
Does it beep 1-3-3-1 without any RAM?
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad X200/201/220 and X300/301 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests