Mac OSX Leopard on a T61

OK, here is a place to discuss OSX on thinkpads.
Post Reply
Message
Author
rubbish84
Freshman Member
Posts: 57
Joined: Wed Jul 11, 2007 3:27 pm
Location: Canada, Canada

Mac OSX Leopard on a T61

#1 Post by rubbish84 » Thu Jul 10, 2008 7:55 pm

Hi,

A friend of mine recently purchased a macbook and I have spent some time playing with it.

I found that Leopard does some interesting things that I wouldn't mind being able to utilize.

I was wondering if anyone had any experience of putting Mac OSX Leopard on a T61?

I know it can be put on a PC but can you run it dually with windows?

Are there any major dirver issues?

I look forward to any input.

Thanks,

zaklafontaine
Posts: 14
Joined: Sat Jun 21, 2008 3:38 pm
Location: West Portsmouth, Ohio
Contact:

#2 Post by zaklafontaine » Wed Jul 30, 2008 8:37 am

Yes, It can be done fairly easily given you have the right hardware.
Wireless - Thinkpad a/b/g works fine, Atheros works from what I've read
LAN - Haven't looked into it much, but I'm pretty sure there aren't drivers available yet.
Video - gma x3100 is fully supported, and there are also some nvidia drivers floating around
Sound - recently "fixed". If you look in the forum around where this post is you'll see that there is a solution, but it is not perfected yet.
Sleep/wake - this might work for you, and it might not. I haven't tried leo4all or iatkos, but it does not work on my kalyway. It's not that big of a deal, because it only takes about 30 seconds for my computer to boot. Good luck!
p.s. there are a ton of dualbooting guides on the insanelymac website.
Lenovo Thinkpad T61
Dual Boot - Kalyway OS X 10.5.4 & XP
Processor - 2.00 GHz Core 2 Duo CoolBook'd
Video - working (Intel GMA X3100)
Sound - AD1984 Working Thanks to Turbo
Wifi - Thinkpad a/b/g Working fine
LAN - using apple usb to ethernet adapter

rubbish84
Freshman Member
Posts: 57
Joined: Wed Jul 11, 2007 3:27 pm
Location: Canada, Canada

#3 Post by rubbish84 » Wed Jul 30, 2008 3:42 pm

Thanks zaklafontaine,

I really appreciate your help. The hardware you quoted is exactly what I have. So, it will be most likely something I will try to play with at some point soon.

zaklafontaine
Posts: 14
Joined: Sat Jun 21, 2008 3:38 pm
Location: West Portsmouth, Ohio
Contact:

#4 Post by zaklafontaine » Sat Aug 02, 2008 10:42 pm

Ah, No problem. I guess there is hope for the LAN drivers. The guy that fixed the sound T U R B O. Has a blog where he said he's getting close to fixing it. (http://0xfeedbeef.com/osx86/) If you have any problems feel free to ask me. It's well worth the plunge. Just make sure you get time machine working or some form of back ups.
Lenovo Thinkpad T61
Dual Boot - Kalyway OS X 10.5.4 & XP
Processor - 2.00 GHz Core 2 Duo CoolBook'd
Video - working (Intel GMA X3100)
Sound - AD1984 Working Thanks to Turbo
Wifi - Thinkpad a/b/g Working fine
LAN - using apple usb to ethernet adapter

rubbish84
Freshman Member
Posts: 57
Joined: Wed Jul 11, 2007 3:27 pm
Location: Canada, Canada

#5 Post by rubbish84 » Sun Aug 03, 2008 8:19 pm

Time Machine would be one of the major reasons for my wanting to use OS-X so that won't be a problem.

Thanks again for your help.

slackwaresupport
Posts: 3
Joined: Mon Aug 04, 2008 7:43 am
Location: memphis

#6 Post by slackwaresupport » Mon Aug 04, 2008 10:39 am

i have a t61.
nothing works.
no ethernet, no audio, no wireless, no gl on the video.
but it does install and i can run it. also no pcmcia

kachofool
Posts: 7
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:55 pm
Location: Toronto, Canada

#7 Post by kachofool » Mon Aug 04, 2008 11:18 am

You can get audio working with tweaking. There's a work around for cardbus too... the wireless has drivers depending on which wireless card you have in the thinkpad.
-------------------------
Thinkpad T61 / 14.1wxga+ / Quadro NVS140 / 120GB / 1GB / 6-cell / LG Screen / Chicony KB

slackwaresupport
Posts: 3
Joined: Mon Aug 04, 2008 7:43 am
Location: memphis

#8 Post by slackwaresupport » Mon Aug 04, 2008 11:26 am

zaklafontaine
where did you download the audio fix??
http://fsa.0xfeedbeef.com/azalia-turbo-tp1984-v1.tgz
is asking for a password

scratch that.. just allowed me in.

flypenfly
Freshman Member
Posts: 80
Joined: Mon Oct 08, 2007 7:22 pm
Location: San Diego, C A

#9 Post by flypenfly » Fri Aug 08, 2008 2:38 am

What about the N card?

paOol
Sophomore Member
Posts: 166
Joined: Thu Aug 02, 2007 2:20 am
Location: Walnut, CA

#10 Post by paOol » Thu Aug 21, 2008 12:58 am

i swear, there is like no guide on installing osx leopard on a T61.
(post drivers and stuff)

if only i knew how, i'd write a guide myself.
i can get to about the 3rd screen using Kalyway 10.5.2 and it just keeps restarting itself.
ordered (8/12), estimated ship date (8/30). cant wait!!!

T61 14.1''(4:3) SXGA+, 2.0 ghz, 2 gig,100gig 7200rpm, Quadro 140M,

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “OS-X on a ThinkPad”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests