Take a look at our
ThinkPads.com HOME PAGE
For those who might want to contribute to the blog, start here: Editors Alley Topic
Then contact Bill with a Private Message

Middleton BIOS fail

T60/T61 series specific matters only
Post Reply
Message
Author
TinkerMan
Sophomore Member
Posts: 186
Joined: Sun Jun 24, 2018 4:02 am
Location: Paris, France

Middleton BIOS fail

#1 Post by TinkerMan » Sat May 25, 2019 6:10 am

so, here I was today cleaning an old T61 14' wide, i decided to apply the middleton bios.
all went well, didnt brick the thing, i restart and .... nothing, still 3 GB usable

funny thing, in the bios the system saw the 8 gigs with its original February 2008 bios, also inside windows in properties it saw it was 8 gigs but only 3 usable, but even after the bios update that didnt change, still 3 GB usable

am I missing something?
W530, 3630QM, 32GB, K2000M
P1, XEON 2176, 32GB ECC, P2000, IPS
X230, 3320M, 16GB, HD4000, IPS
T601F X9000, 8GB, X3100, UXGA FlexView 1600x1200
T61 14" 4:3, T9500, 8GB, NVS140M
T60 14" 4:3, T7600, 3GB, GMA950
P71, 7700HQ, 16GB, P600, IPS
X201, R61i, T430s, T43p

RealBlackStuff
Admin Emeritus
Admin Emeritus
Posts: 20095
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Location: Dublin, Ireland
Contact:

Re: Middleton BIOS fail

#2 Post by RealBlackStuff » Sat May 25, 2019 6:16 am

You probably run a 32-bit OS, install a 64-bit OS instead and you can use all 8GB.
Lovely day for a Guinness! (the Real Black Stuff). And pigs CAN fly!
Check out The Boardroom for Parts, Mods and Other Services.

TinkerMan
Sophomore Member
Posts: 186
Joined: Sun Jun 24, 2018 4:02 am
Location: Paris, France

Re: Middleton BIOS fail

#3 Post by TinkerMan » Sat May 25, 2019 6:26 am

facepalm moment, of course I was,
I had the 32 bit win 7 in order to safely install the middleton bios, but I forgot to reinstall the 64 bit windows,
thanks dude
W530, 3630QM, 32GB, K2000M
P1, XEON 2176, 32GB ECC, P2000, IPS
X230, 3320M, 16GB, HD4000, IPS
T601F X9000, 8GB, X3100, UXGA FlexView 1600x1200
T61 14" 4:3, T9500, 8GB, NVS140M
T60 14" 4:3, T7600, 3GB, GMA950
P71, 7700HQ, 16GB, P600, IPS
X201, R61i, T430s, T43p

TinkerMan
Sophomore Member
Posts: 186
Joined: Sun Jun 24, 2018 4:02 am
Location: Paris, France

Re: Middleton BIOS fail

#4 Post by TinkerMan » Sat May 25, 2019 6:43 am

could a moderator please delete this thread? it takes place for no good reason.
thanks
W530, 3630QM, 32GB, K2000M
P1, XEON 2176, 32GB ECC, P2000, IPS
X230, 3320M, 16GB, HD4000, IPS
T601F X9000, 8GB, X3100, UXGA FlexView 1600x1200
T61 14" 4:3, T9500, 8GB, NVS140M
T60 14" 4:3, T7600, 3GB, GMA950
P71, 7700HQ, 16GB, P600, IPS
X201, R61i, T430s, T43p

olddog
Freshman Member
Posts: 63
Joined: Fri Dec 28, 2018 3:29 pm
Location: London, UK

Re: Middleton BIOS fail

#5 Post by olddog » Fri Aug 23, 2019 8:09 am

TinkerMan wrote:
Sat May 25, 2019 6:43 am
could a moderator please delete this thread? it takes place for no good reason.
thanks
On the contrary, it provides very pertinent information for somebody who has made the same mistake as you.

And it also reminds us, when we make a silly mistake, that we are not alone. Far from it.

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “ThinkPad T6x Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests